.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 11:47

WorldSBK 2024, 2ος αγώνας, Catalunya (Ισπανία)

Αφού άνοιξε λογαριασμό με το πρώτο του βάθρο ως αναβάτης της BMW στον εναρκτήριο αγώνα της Αυστραλίας, ο Toprak Razgatlioglu άρχισε να λάμπει ακόμη πιο έντονα στην Καταλανική πίστα που φιλοξένησε τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, ξεκινώντας από την κατάκτηση της Superpole με ένα εκτυφλωτικό ρεκόρ πίστας.

Στο πρώτο σκέλος ωστόσο ο αρχικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο νεοφερμένος - και πολύ έμπειρος, Sam Lowes (Ducati), που πέρασε τον Τούρκο και άρχισε να απομακρύνεται από νωρίς στον δικό του ρυθμό, ωστόσο πολύ σύντομα έχασε το μπροστινό του από δικό του λάθος και μαζί την ευκαιρία να πάρει την πρώτη του νίκη στο WorldSBK μετά από τέσσερεις μόλις αγώνες.

Ως τότε στη δεύτερη θέση είχε ανέβει η έτερη αποκάλυψη της χρονιάς, Nicolo Bulega (Ducati), ο οποίος έδειχνε ακαταμάχητος και απομακρυνόταν σταθερά από τον Razgatlioglu. Αυτό κράτησε περίπου ως τα μέσα του αγώνα, όταν ο νεαρός Ιταλός άρχισε να χάνει χρόνο προφανώς έχοντας φθείρει πολύ τα λάστιχά του.

Η διαφορά που ξεπερνούσε τα 4 δευτερόλεπτα στα μισά του αγώνα άρχισε να πέφτει γρήγορα και στον τελευταίο γύρο ο Razgatlioglu βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ανώτερη πρόσφυση που είχε η BMW του εκείνη τη στιγμή για να πάρει την πρώτη νίκη της γερμανικής εταιρείας σε πλήρους διάρκειας αγώνα από το 2013. Ο Τούρκος έγινε επίσης ένας από τους λίγους που έχουν στο όνομά τους νίκες με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές - Kawasaki, Yamaha και τώρα BMW.

Ο Bulega δεν απειλήθηκε για τη δεύτερη θέση, ενώ η τρίτη κατακτήθηκε από τον Alvaro Bautista (Ducati) μετά από μια εντυπωσιακότατη παράσταση, καθώς ξεκίνησε 14ος και έφτασε 3ος, περνώντας τον Andrea Iannone (Ducati) στον τελευταίο γύρο.

Η σύντομη Superpole Race άρχισε με τον Iannone να οδηγεί μπροστά από τον Razgatlioglu και σύντομα μετατράπηκε σε μια μάχη που ενεπλάκησαν και οι Alex Lowes (Kawasaki) και Bulega.

Στον έβδομο γύρο κατέφτασε στο πάρτι και ο Bautista, καθώς ο Razgatlioglu είχε αναλάβει να οδηγήσει τη δράση και εκεί το πράμα άρχισε να αποκτά άλλο ενδιαφέρον, καθώς λίγο αργότερα ο Bautista θα περνούσε πρώτος, με τον Τούρκο να την κυνηγά ανηλεώς. Οι δύο τους πήγαν για ώρα ρόδα με ρόδα, ώσπου ο Razgatlioglu έκανε την κίνηση-έκπληξη στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου και έκλεψε τη νίκη από τον Ισπανό - ίδια στροφή και ίδιο πέρασμα με αυτό που είχε κάνει ο Valentino Rossi στον Jorge Lorenzo στον αγώνα MotoGP του 2009 στην ίδια πίστα.

Μάλιστα με το επιθετικό του μπάσιμο στην τελευταία στροφή, ο Razgatlioglu ανάγκασε τον Bautista να ανασηκωθεί και να βγει εκτός γραμμής προς στιγμή με αποτέλεσμα να χάσει και τη δεύτερη θέση από τον Iannone που καραδοκούσε πίσω από τους δύο πρώτους.

Το δεύτερο σκέλος είχε λιγότερο άγχος, με τις δύο Ducati των Bautista και Bulega να κλείνουν από νωρίς τις δύο πρώτες θέσεις στο βάθρο, καθώς αντάλλαξαν μερικές φορές θέσεις μεταξύ τους και στο τέλος ο πρωταθλητής πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη.

Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Razgatlioglu χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.

Στο σκέλος αυτό πήρε και τους πρώτους βαθμούς με τη Yamaha ο Jonathan Rea τερματίζοντας όδγοος, μετά από 3+2 κούρσες χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.

Στη βαθμολογία ο Bulega προηγείται με 87 βαθμούς, ακολουθεί ο Bautista με 75, όσους και ο Alex Lowes, ενώ ο Razgatlioglu πλησίασε στους 71.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2024

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει 19-21 Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό της Ταχύτητας, Assen, στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon