.
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 10:50

Οι αγώνες δρόμου της Ιρλανδίας σώθηκαν - Από τις δωρεές του κοινού

Να τι μπορούν να κάνουν οι μοτοσυκλετιστές όταν είναι ενωμένοι.

Η δυσάρεστη είδηση περί της ακύρωσης όλων των αγώνων δημοσίου δρόμου στην Ιρλανδία, μία χώρα με τεράστια ιστορία σε αυτό τον τομέα, είχε γίνει γνωστή πριν λίγο καιρό – διαβάστε το ανάλογο μας άρθρο εδώ. Φαίνεται όμως ότι η είδηση κινητοποίησε τους πάντες και πρωτίστως, τους ίδιους τους φίλους των αγώνων, σε συγκέντρωση των πόρων που απαιτούνταν για να γίνουν οι αγώνες. Και τα νέα είναι ευχάριστα!

Σύμφωνα με τα ανάλογα ρεπορτάζ από βρετανικές πηγές, μέσα από τις δωρεές των φίλων των αγώνων σε crowdfunding λογαριασμό, συγκεντρώθηκαν πάνω από 90.000 λίρες Αγγλίας, υπέρ της κάλυψης των ασφαλιστικών εξόδων, που ήταν και το βασικό πρόβλημα. Παράλληλα, οι διοργανωτές διαπραγματεύτηκαν εκ νέου τους όρους των ασφαλειών, με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί λύση και οι αγώνες να παίρνουν το πράσινο φως και για το 2023. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Μοτοσυκλέτας Ιρλανδίας – Ulster, John Dillon, προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Ακολουθώντας την αρχική μας απόφαση και ακούγοντας τις αντιδράσεις της αγωνιστικής κοινότητας, ένας λογαριασμός crowdfunding στήθηκε έτσι ώστε οι φίλοι των αγώνων να έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας βοηθήσουν. Παρόλο που γνωρίζουμε ότι ζητήσαμε πολλά, ήταν μεγάλη έκπληξη η γενναιοδωρία όσων συμμετείχαν. Σε συνδυασμό με τους πόρους που συλλέχθηκαν τώρα και την αποφασιστικότητα του μέλους μας κ. Steven Lyons, που δούλεψε ασταμάτητα με τους ασφαλιστές μας για να βρεθεί μία λύση, μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι ένα νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο εξασφαλίσθηκε, που καθιστά δυνατό στις λέσχες να προωθήσουν τους αγώνες του 2023».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 10:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon