.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 12:56

Aprilia RS660 – Νίκη στον αγώνα Daytona 200

Με το δεξί μπήκε φέτος η Aprilia στο Twins Cup κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην πίστα της Daytona.

Η Aprilia έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο της δικύλινδρης RS 660 στις ΗΠΑ το 2021 συμμετέχοντας στο κύπελλο Twins Cup που αφορά μοτοσυκλέτες παραγωγής με δύο κυλίνδρους και χωρητικότητα από 600 ως 800 cc, κατακτώντας τον τίτλο με τον Kaleb De Keyrel μαζεύοντας 10 νίκες στην πρώτη της αυτή χρονιά.

Το 2022 η Yamaha αντεπιτέθηκε και κατέκτησε το κύπελλο με τον Blake Davis και τη νέα R7, ενώ φέτος το ρόστερ του Twins Cup μετρά 38 αναβάτες, 15 εκ των οποίων καβαλούν Aprilia RS660 και όλοι οι υπόλοιποι Yamaha R7 ή αγωνιστικά στημένα MT-07.

Στον πρώτο αγώνα του 2023 που έγινε στην πίστα Daytona International Speedway, η Aprilia έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα με την RS 660 της ομάδας Rodio Racing και αναβάτη τον Gus Rodio, ο οποίος με μια νίκη και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα (Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου) κράτησε πίσω του μια τετράδα από Yamaha – μεταξύ αυτών και του κυπελλούχου Davis – που γέμισαν την πρώτη εξάδα.

Μάλιστα ο Rodio διεκδίκησε τη νίκη και στον δεύτερο αγώνα, χάνοντας από τον Stefano Mesa (Yamaha) για μόλις 162 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Κάπως έτσι, ο Rodio χαρίζει στην Aprilia ένα δυνατό ξεκίνημα στη νέα σεζόν παίρνοντας την προσωρινή πρωτιά στη βαθμολογία, εν όψει μιας σεζόν που προμηνύεται πολύ ενδιαφέρουσα και για τις δύο εταιρείες που μονοπωλούν με τα RS660 και R7 αυτόν τον θεσμό.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 21-23 Απριλίου στην πίστα Road Atlanta.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon