.
Κατηγορία Dragster
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 10:41

Oliver Schmitt - BMW K 1600 GT

 

Μας αναλύει τις λεπτομέρειες

 

 

 

Project manager BMW K 1600 GT

Η BMW δημιούργησε μία ειδική ιστοσελίδα μέσα σε σελίδα κοινωνικής δυκτίωσης απ’ όπου, αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο μπόρεσαν να κάνουν live chat με τον υπεύθυνο marketing του νέου K 1600 GT, Oliver Schmitt. Στόχος ήταν να απαντηθούν όποιες ερωτήσεις έχει το αγοραστικό κοινό σχετικά με την τελείως νέα μοτοσυκλέτα, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τον σχεδιασμό, τον προορισμό, καθώς και τα μοντέλα που αντικαθιστά.

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες ερωτήσεις και απαντήσεις.

Ερώτηση: Ποια είναι η αρμοδιότητά σας σχετικά με την νέα K 1600 GT;

Oliver Schmitt:. Ώς υπεύθυνος προϊόντος, αρμοδιότητά μου είναι η σύνδεση ανάμεσα στη μοτοσυκλέτα και το μάρκετινγκ, πράγμα που σημαίνει να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του πελάτη για το προϊόν.


Ερώτηση: Γιατί η μοτοσυκλέτα δεν έχει όπισθεν;

Oliver Schmitt: Λόγω του εξαιρετικά ελαφρού πακέτου των μοντέλων της Κ1600. Σ’ αυτό θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η συγκεκριμένη μηχανή είναι περίπου 50 κιλά ελαφρύτερη από την Κ 1200 LT, και ως εκ τούτου, έχει καλύτερο χειρισμό.


Ερώτηση: Η Κ 1600 GTL μοιάζει να είναι μια μίξη των μοντέλων GT και LT. Υπάρχουν σχέδια να αποσυρθεί η K 1200 LT ή η K 1600 GTL είναι η νέα ναυαρχίδα της BMW στις πολυτελείς μηχανές τουρισμού;

Oliver Schmitt: Όντως, η K 1600 GTL είναι η νέα ναυαρχίδα της BMW στις μηχανές τουρισμού. Διαθέτει περισσότερη άνεση χώρου, εκτενή πρόσθετο εξοπλισμό, αρκετά λιγότερο βάρος, ευκινησία και περισσότερη δυναμική σε σχέση με την K 1200 LT.  Και όλα αυτά με μια μέτρια κατανάλωση καυσίμου. Επομένως, μπορεί τέλεια να αποδώσει αυτό που η BMW Motorrad εκπροσωπεί για τον 21ο αιώνα.


Ερώτηση: Πότε θα έχουμε πρόσβαση στα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της K1600;

Oliver Schmitt: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα στο ιντερνέτ σύντομα. Επίσης αντίστοιχα φυλλάδια θα μπορείτε να βρείτε στις κατά τόπους αντιπροσωπείες, όμως χρονικά αυτό εξαρτάται από την κάθε χώρα.

Ερώτηση: Μπορείτε να μας μιλήσετε για το αποσπώμενο σύστημα πλοήγησης; Θα περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό ή θα είναι πρόσθετο; Ακόμη, αντιλαμβάνομαι ότι θα είναι «κλειδωμένο» πάνω στο ταμπλό. Τι άλλο πάνω στο ταμπλό θα εμφανίζεται με έγχρωμη οθόνη;

Oliver Schmitt: Το σύστημα πλοήγησης ανήκει στον έχτρα εξοπλισμό, και προστατεύεται από κλοπή με ένα γυάλινο κάλυμμα. Όταν σβήνει η μηχανή, αυτομάτως το κάλυμμα κατεβαίνει, ενώ όταν η μηχανή ανάβει, επανέρχεται στη θέση του. Το ταμπλό διαθέτει έγχρωμη οθόνη για το χειρισμό του κομπιούτερ και του ηχοσυστήματος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.bmw-motorrad.com/6cylinder .


Ερώτηση: Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στην έκδοση GT από την GTL;

Oliver Schmitt: Οι σημαντικότερες διαφορές δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Δεν είναι μόνο το χρώμιο και ο πρόσθετος εξοπλισμός, αλλά και διαφορές στην εργονομία, όπως η διαφορετική τοποθέτηση των  μαρσπιέ, του λεβιέ ταχυτήτων, του τιμονιού, του σετ πίσω βαλιτσών και της κεντρικής βαλίτσας, Επίσης έχει περισσότερο άνετο setting στην πίσω ανάρτηση. καθώς και η ελαφρώς λιγότερο θορυβώδης εξάτμιση που κάνουν τη διαφορά στην GTL.

Ερώτηση: Μπορεί αυτή η μοτοσυκλέτα να ανταγωνιστεί την Honda ST1300 ή την Goldwing?

Oliver Schmitt: Μπορεί να ανταγωνιστεί και τις δύο. Η K 1600 GLT είναι ανώτερη από την Honda STX (Pan European) καθώς προσφέρει περισσότερη άνεση, καλύτερο εξοπλισμό και μεγαλύτερη προστασία από τον άνεμο και τον καιρό γενικότερα. Είναι όμως και μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για τους κατόχους της Goldwing καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε άλλη εξακύλινδρη μοτοσυκλέτα για να επιλέξουν. Για τους κατόχους λοιπόν και των δύο αυτών μοτοσυκλετών, η BMW Motorrad προσφέρει ένα πολύ ελκυστικό πακέτο στάνταρ και εξτρά εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, και μια φανταστική οδηγική εμπειρία, την οποία θα  ανακαλύψετε μόνοι σας.

Ερώτηση: Ποιο θα είναι το μέλλον της K1300GT μετά την παρουσίαση του νέου μοντέλου K1600GT?

Oliver Schmitt: Η K1600GT θα αντικαταστήσει την K1300GT η παραγωγή της οποίας θα σταματήσει μέσα στο 2011.

Ερώτηση: Έχετε σκεφτεί να τοποθετήσετε ένα σύστημα το οποίο να ανακατευθύνει τη ζέστη από τη μηχανή προς τα πόδια του αναβάτη, για να τον προστατεύει από το κρύο, όπως υπάρχει σε άλλες μηχανές;

Oliver Schmitt: Αυτό είναι ένα καλό σχόλιο. Λυπάμαι, αλλά στο παρόν πακέτο υπάρχει περιορισμός τόσο στο βάρος όσο και στο χώρο, επομένως δεν μπορεί να συμπεριληφθεί και τέτοιο σύστημα όπως περιγράφετε. Όμως, σε ποια άλλη μηχανή πλην της Golwing υπάρχει τέτοιο σύστημα θέρμανσης; Αν υπάρχει και σε άλλες μηχανές, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε!

Ερώτηση: Πείτε μας για τις επιλογές ύψους στη σέλα της GTL

Oliver Schmitt: Το στάνταρ ύψος είναι 29 ίντσες (73, 66 εκατοστά) ενώ χωρίς επιβάρυνση υπάρχει και σε 31 ίντσες (78, 74 εκατοστά).

Περισσότερα για το νέο μοντέλο της BMW μπορείτε να βρείτε εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon