.
Κατηγορία Dragster
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 11:14

Valentino Rossi – Μία πρωτότυπη συνέντευξη

 


Οι απαντήσεις του από το Live στην Dainese

 Ήταν μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη έκπληξη της εταιρείας Dainese – AGV, η εμφάνιση του Valentino Rossi μέσω υπηρεσίας live streaming στη ιστοσελίδα της Dainese, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Doctor θα απαντούσε σε ερωτήσεις των θαυμαστών του. Οι ερωτήσεις – από κάθε μεριά του πλανήτη - κατέκλυσαν τον «τοίχο» της fan page της Dainese στο Facebook και το ραντεβού δόθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2011, στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Συντονιστήκαμε λοιπόν κι εμείς, και είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον 9 φορές παγκόσμιο Πρωταθλητή σε μια πιο «χαλαρή» συνέντευξη.

Με το tablet ανά χείρας, καθισμένος οκλαδόν και με φόντο τα κράνη της σειράς της AGV, η  πρώτη ερώτηση στην οποία απάντησε ήταν “πότε θα αρχίσεις να οδηγείς ξανά γρήγορα και να περνάς καλά, να το διασκεδάζεις”. “Ελπίζω σύντομα” απάντησε. “Για την ώρα κάνουμε πολλά τεστ με τη Ducati γιατί θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί τη νέα χρονιά.”

Προσωπικές ερωτήσεις

Ακολούθησαν ερωτήσεις περισσότερο προσωπικές, στις οποίες ο Valentino Rossi απάντησε χωρίς να επεκταθεί, όπως:

Ερ.: Σε ποια ταινία θα ήθελες να πρωταγωνιστούσες και ποιο ρόλο θα ήθελες να υποδυθείς;  

VR46: “Το ρόλο του Dan Aykroyd στη ταινία Blues Brothers με τον John Belushi”

Ερ.: Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;  

VR46: “το Siamo solo noi του Vasko Rossi.

Ερ.: Φοβάσαι το θάνατο;

VR46: Ναι, λίγο τον φοβάμαι, όλοι μας τον φοβόμαστε. Ειδικά εμείς οι πιλότοι που ρισκάρουμε περισσότερο”.

Ερ.: Έχεις φτάσει ποτέ τα όριά σου;

VR46: Ναι πολλές φορές, κάθε αγώνας σε φτάνει στα όριά σου.

Ερ.: Πότε θα δούμε ένα Vale Junior;

VR46: Δεν είναι ακόμη στο πρόγραμμα!

Ερ.: Τι είδους μουσική σου αρέσει να ακούς;

VR46: Aκούω παλιά ροκ και ποπ, ιταλική μουσική και ντίσκο.

Ερ.: Πιστεύεις στο Θεό;

VR46: Ναι, νομίζω ότι πιστεύω.

Ερ.: Ποιο είναι το όνειρό σου στα motogp;

VR46: Να κερδίσω ξανά το πρωτάθλημα!

Ερ.: Θα σκεφτόσουν να κάνεις δική σου ομάδα στα motogp;

VR46: Eγώ όχι, δεν το βρίσκω καλή ιδέα. Ίσως με τον αδελφό μου μόνο, που θέλει να γίνει κι εκείνος πιλότος.

Οι στιγμές

Ερ.: Τελευταία στις press conference είσαι αρκετά σοβαρός, ενώ παλιά έκανες περισσότερη πλάκα. Γιατί;  

VR46: Δυστυχώς με τον τύπο πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί, κάπως «διπλωμάτες» στις απαντήσεις μας και να μην υπερβάλλουμε στις δηλώσεις μας.

Ερ.: Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου στην καριέρα σου μέχρι σήμερα;

VR46: Η  χειρότερη νομίζω ήταν όταν έσπασα το πόδι μου στο Μugello. Καλές στιγμές είχα πολλές, αλλά πάντα θα θυμάμαι την πρώτη μου νίκη με τη Yamaha στη Welkom.

Ερ.: Ποιος είναι ο αγαπημένος σου αγώνας όλα αυτά τα χρόνια;

VR46:  Θα έλεγα ο αγώνας στη Laguna Seca με τον Lorenzo.

Ερ.: Τι θεωρείς ότι έχει πιο πολύ πλάκα, το 1000αρι ή το 800αρι με τα ηλεκτρονικά;

VR46: Σίγουρα το 1000αρι έχει περισσότερη πλάκα γιατί είναι πιο ευαίσθητο το γκάζι του.

Ερ.: Σου αρέσει ο Roger  Federer;

VR46: Nαι είμαι φαν του, κι εκείνος το ίδιο και μιλάμε μερικές φορές στο τηλέφωνο. Είναι πολύ «κομψός» τύπος.

Ερ.: Σου αρέσουν οι αγώνες ράλλυ;

VR46: Ναι, έχω πάθος από παιδί, που με πήγαινε ο πατέρας μου. Πιστεύω ότι όταν τελειώσω με τα motogp θα ασχοληθώ σοβαρά με τα ράλλυ.

Ερ.: Όταν τελειώσεις με τα motogp θα πας στα superbike;

VR46: Ναι, νομίζω ότι αυτό θα είχε πλάκα!

Ερωτήσεις σχετικές με τους αγώνες

Η ερώτηση που τέθηκε από πολλούς, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, αφορούσε στους νέους κανονισμούς των MotoGP  και  τον περιορισμό των ηλεκτρονικών συστημάτων.  Πάνω σε αυτό ο Rossi σχολίασε ότι δεν το βρίσκει καλή ιδέα, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά  σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

VR46: “Θα προτιμούσαμε να οδηγάμε τις μοτοσυκλέτες που έχουμε τώρα, με τη super τεχνολογία. Θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα, να οδηγούμε ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες Όμως οι πόροι πλέον δεν είναι αρκετοί και αν θέλουμε να συνεχίσουμε αρκετές συμμετοχές, θα πρέπει να οδηγήσουμε μοτοσυκλέτες λιγότερο ανταγωνιστικές και λιγότερο ακριβές”, πρόσθεσε.

Μια άλλη σχετική ερώτηση ανέφερε: “Η dainese και τα motogp έχουν κοινά στοιχεία και ακούσαμε ότι η τεχνολογία θα αλλάξει. Κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την ασφάλεια στο δρόμο και στις μοτοσυκλέτες δρόμου”. Πάνω σε αυτό απάντησε: “ Τα προιόντα της Dainese είναι απόλυτα ασφαλή και είμαι σε αυτή την εταιρεία από το 1985. Υπάρχει συνεχής βελτίωση και καινοτομία, όπως είναι τώρα οι αερόσακοι. Συνεχώς μεταφέρεται τεχνολογία από τα motogp στο δρόμο.”

Ένας φαν του Rossi, φυσικοθεραπευτής στο επάγγελμα, έγραψε: “Θεωρείς ότι έχει γίνει πρόοδος τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ασφάλειας των αναβατών; “. “Ναι “, είπε, “έχει γίνει μεγάλη πρόοδος σε αυτό τον τομέα. Τα κράνη είναι πολύ βελτιωμένα, πλέον έχουμε και τους αερόσακους που είναι πολύ σημαντικοί και ήδη έχουν αποδείξει την αξία τους στην πίστα. Φυσικά εμείς που οδηγούμε μοτοσυκλέτα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί γιατί είμαστε πιο ευάλωτοι στο δρόμο, έχουμε αμέτρητες παραμέτρους να αντιμετωπίσουμε”.

H νέα χρονιά

Ερ.: Πώς θα είναι η νέα Ducati το 2012;

VR46: Δουλέψαμε πολύ πάνω της για να τη βελτιώσουμε και είμαστε κι εμείς περίεργοι να δούμε τα αποτελέσματα στα δοκιμαστικά της Sepang στις 31/1/2012.

Ερ.: Πιστεύεις ότι τα CRT έχουν μέλλον στα Motogp και αποτελούν ενδεχομένως και μια λύση;

VR46: “Ναι, σίγουρα έχουν μέλλον, γιατί είναι ανταγωνιστικά και οικονομικά. Στην αρχή βέβαια θα δυσκολευτούν και θα χρειαστούν αρκετές δοκιμές, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουν. “

Τα κράνη του, ήταν μια κατηγορία ερωτήσεων στις οποίες απάντησε με προθυμία:

Ερ.: Ποιο είναι το αγαπημένο σου κράνος;

VR46: Είναι πολλά που μου αρέσουν, αλλά το κράνος της φετινής χρονιάς νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερά μου. Με βόλεψε πολύ. Είναι ένακράνος που θα το αγόραζα, όπως επίσης και το Μugello face.

Ερ.: Πώς εμπνέεσαι και φτιάχνεις τα γραφικά για τα κράνη σου;

VR46: Δουλεύω στενά με την AGV και τον σχεδιαστή της, Aldo Drudi, ο οποίος είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει. Τις περισσότερες φορές έχουμε ήδη στο μυαλό μας τι θα σχεδιάσουμε και πλέον έχει γίνει πολύ εύκολο για εμάς.

Ερ.: Θα συνεχίσεις να φοράς το κόκκινο κράνος που αφιέρωσες στον Marco Simoncelli;

VR46: Ναι μου αρέσει πολύ αυτό το κράνος και θα συνεχίσω να το φοράω, τουλάχιστον στα δοκιμαστικά και μέχρι τον Απρίλιο. Μετά θα το αλλάξω με το συνηθισμένο μου κράνος, αλλά σε κάποιο σημείο θα γράψω το Νο 58.

Ερ.: Πώς εμπνεύστηκες τον ήλιο και το φεγγάρι που είναι το σήμα κατατεθέν σου;

VR46: Ήταν το 1996 που συζητούσαμε με τον Aldo για το σχέδιο του κράνους του πρωταθλήματος κι εκείνος μου είπε ότι θα ήθελε να κάνει έναν ήλιο. Κι εγώ του πρότεινα να βάλουμε και το φεγγάρι, ώστε να συμβολίζεται, ας πούμε, ολόκληρο το σύμπαν.

Ερ.: Στην ερώτηση σχετικά με τι είδους προετοιμασία κάνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, απάντησε ότι στην προπόνησή του δεν αλλάζει κάτι.

VR46: Συνεχίζω να πηγαίνω στο γυμναστήριο, να κάνω αεροβική, τζόγκινγκ, ποδηλασία, endurο και motocross, go-cart και να παίζω ποδόσφαιρο με τους φίλους μου.

Το μέλλον

Έπειτα υπήρξαν και οι ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του στα MotoGP και πώς βλέπει τον εαυτό του μετά από χρόνια.

Ερ.: Όταν φτάσεις 40 χρονών τι φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνει;

VR46: «Θα ήθελα να συνεχίσω τους αγώνες για όσο περισσότερο γίνεται, αν καταφέρω να είμαι ανταγωνιστικός. Επίσης θα ήθελα να συνεχίσω το motocross και τους αγώνες με αυτοκίνητα.

Και μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες ερωτήσεις:

Ερ.: Ένας θαυμαστής του, πιτσιρικάς προφανώς, έγραψε ότι θέλει να γίνει κι εκείνος πιλότος και ρώτησε τον Rossi τι πρέπει να κάνει για να το πετύχει.

VR46: Μπορείς να ξεκινήσεις με μια mini moto, να βρεις μια πίστα mini moto κοντά στο σπίτι σου και να αρχίσεις να προπονείσαι εκεί. Οι Ιταλοί είναι εξπέρ στις mini moto!

Ερ.: Μια κοπέλα τον ρώτησε: “Υποσχέθηκες μέσω του twitter σου να βγεις για δείπνο με όλους τους θαυμαστές σου. Θα τηρήσεις την υπόσχεσή σου;»

VR46: Προφανώς πρόκειται περί αστείου ή φάρσας. Πώς θα μπορούσα να βγω για φαγητό με 500.000 άτομα;! Στο twitter κυκλοφορούν πολλοί λογαριασμοί με το όνομά μου, αλλά δεν είναι δικοί μου, είναι ψεύτικοι. Το δικό μου account στο twitter είναι @valeyellow46.

Ερ.: Και τέλος, “Θα ήθελες να λάβεις μέρος και να κερδίσεις στο Isle of Man ΤΤ όπως οι παλιοί πιλότοι, ο Agostini, ο Surtees, ο Read ή ο Dunlop ;

VR46: Συμπτωματικά εχθές είδα σε dvd το “TT: Closer to the edge”, φοβερή ταινία, σας προτείνω να τη δείτε. Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, τον είχα παρακολουθήσει πριν τέσσερα χρόνια. Αλλά όχι, δεν θα ήθελα να λάβω μέρος στο ΤΤ, νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνος. Θέλει πολύ εμπειρία για να μάθεις τη διαδρομή».

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon