.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 18:12

Test - Yamaha TMAX Tech Max 2022

Ανοδική πορεία στο (Tech) Max

Ένα από τα πλέον σημαντικά μοντέλα της ελληνικής αγοράς, συνεχίζει την πορεία του αλώβητο, βελτιωμένο, full εξοπλισμένο. Το Yamaha TMAX στην έκδοση Tech Max είναι το ποιοτικότερο και πολυτελέστερο scooter που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Του Τάκη Μανιάτη
Συνεργάστηκε ο Σπύρος Τσαντήλας

Άλλαξε τον ρου της ιστορίας
Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται για το TMAX, για το scooter που τα τελευταία είκοσι χρόνια άλλαξε την μετακίνηση με δίκυκλο και επαναπροσδιόρισε την κατηγορία mega scooter. Πως το έκανε αυτό;
Όταν εμφανίστηκε το 2001, το TMAX 500, ήταν το πρώτο scooter που έβγαλε τον κινητήρα από τον πίσω τροχό και τον τοποθέτησε στο πλαίσιο - όπως οι μοτοσυκλέτες δηλαδή. Με κανονικό πλαίσιο και ψαλίδι, - όπως οι μοτοσυκλέτες, συνδύασε τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη άνετη μεγάλη σέλα, τα φαρδιά μαρσπιέ και την ψηλή ζελατίνα, ώστε να μην βρέχεσαι και να μην κρυώνεις το χειμώνα, και, ήταν - και παραμένει - αυτόματο. Όπως οι μοτοσυκλέτες δηλαδή, και όπως τα scooter δηλαδή! Και βόλευε εξίσου σε χρήση commuting - καθημερινής μετακίνησης, αλλά και sport οδήγησης.
Η κατηγορία sports scooter, μόλις είχε γεννηθεί!
A15A3156-web.jpgΞεκινώντας από τα 500 κυβικά εκατοστά, έκανε ένα πέρασμα στα 530 και πλέον βρίσκεται στα 560 με το όνομα TMAX να μην προσδιορίζει πλέον τον κυβισμό, αλλά το μοντέλο. Και για την ακρίβεια, το μοντέλο που είναι τόσο δυνατό που θα μπορούσε να αποτελεί ουσιαστικά ένα ξεχωριστό brand για την Yamaha, μιας και δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο.
Χιλιάδες πιστοί σε όλο τον κόσμο περιμένουν το νέο μοντέλο για να αντικαταστήσουν το παλαιότερο, υπάρχουν σελίδες και forum που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό, με πάρα πολλές βελτιώσεις, ενώ και έχουμε δει TMAX να φέρουν αξεσουάρ πολλών χιλιάδων euro πάνω τους, μέχρι και μετατροπές σε turbo!

Ουσιαστικές αναβαθμίσεις

Το μοντέλο του 2022 ουσιαστικά φέρει τις τεχνικές αλλαγές που είδαμε στο περσινό μοντέλο, αλλά για φέτος, έχουμε νέες εσωτερικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις για πιο sport συμπεριφορά και ελαφρύτερους τροχούς με μειωμένη κατά 10% και 6% αδράνεια για μπροστά και πίσω, συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή κατεύθυνσης. Στο μοντέλο 2022 το τιμόνι ήρθε πιο χαμηλά για να τοποθετείται πιο μπροστά ο αναβάτης στην sport οδήγηση και να φορτίζει περισσότερο τον μπροστινό τροχό. Η σέλα μάκρυνε στο μερίδιο του αναβάτη ώστε βρίσκει πιο εύκολα την θέση του, το ίδιο και τα μαρσπιέ, ενώ στο πίσω τμήμα του μεριδίου του αναβάτη συναντάμε πλάτη που ρυθμίζει κατά 30 χιλιοστά προς τα εμπρός και πίσω - για να κοντράρεις στο σημείο που θες. Το μπροστινό μέρος άλλαξε τελείως, είναι πιο στενό, πιο συμπαγές, με νέα πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα με τριγωνομετρικά χαρακτηριστικά και ενσωματωμένα φλας, LED φώτα για μπροστά και πίσω, που δημιουργούν ένα scooter πιο όμορφο από ποτέ. Νέο και πιο αιχμηρό είναι και το πίσω τμήμα.A15A3273-web.jpg
Στο μοντέλο 2022 η Yamaha εγκατέλειψε τα δύο στρογγυλά όργανα με την μικρή οθόνη LCD στην μέση και τοποθέτησε νέα οθόνη TFT με διαγώνιο 7 ιντσών που έρχεται να προσθέσει πόντους στην λειτουργικότητα του scooter. Εκτός από το ψηφιακό με αναλογική σχεδίαση στροφόμετρο, το οποίο αλλάζει σε τρία διαφορετικά γραφικά, υπάρχει κάθε χρήσιμη πληροφορία για τον αναβάτη που εμφανίζεται με απόλυτη ευκρίνεια ανεξαρτήτως γωνίας του ήλιου. Συνδέεται με την εφαρμογή Yamaha MyRide και επομένως με κινητά τηλέφωνα, ενώ έρχεται ενσωματωμένη με ένα σύστημα πλοήγησης της Garmin με πλήρη απεικόνηση, για το οποίο όμως απαιτείται έξτρα συνδρομή (και δεν είναι συμβατό σε κάθε χώρα).

A15A3148-web.jpgΟι αλλαγές του Tech Max
Θα πρέπει να αναφέρουμε μάλιστα πως η νέα οθόνη, που είναι ένα όργανο που έχεις συνέχεια στο οπτικό σου πεδίο, είναι τόσο εύκολη στην ανάγνωση, και τόσο ευκρινής, που χαίρεσαι να πλοηγείσαι στο menu της. Η πλοήγηση γίνεται μέσω ενός Joystick στον νέο αριστερό διακόπτη, το οποίο εκτός ότι σε ταξιδεύει μέσα στα ηλεκτρονικά του TMAX, σου δίνει και πρόσβαση στο κινητό σου τηλέφωνο, όταν το συνδέσεις.
Ο αυξημένος εξοπλισμός του TMAX, στην έκδοση Tech Max διευρύνεται με τον ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα, ο οποίος ενώ είναι πιο στενός από του προηγούμενου μοντέλου, μπορείς όταν τον έχεις στην άνω θέση, να μιλάς με τον συνεπιβάτη σου ακόμη και στα 120χ.α.ω. και να σε ακούει κανονικά. Τέτοια άριστη προστασία προσφέρει, ενώ στην πόλη, τον έχεις στην χαμηλή θέση.
A15A3290-web.jpgΤο νέο TMAX Tech Max διαθέτει θερμαινόμενη σέλα και για τους δύο επιβαίνοντες - με νέα κόκκινη ραφή, θερμαινόμενα γκριπ για άνεση στο κρύο, Cruise Control για το ταξίδι - το οποίο ρυθμίζει από τον αριστερό διακόπτη, αλουμινένια πατήματα στο μπροστινό τμήμα των μαρσπιέ. Διαθέτει επίσης μαγνητικό κλειδί - Keyless σύστημα, το οποίο σε αφήνει να ενεργοποιήσεις το scooter όταν βρίσκεται κοντά. Η σέλα ανοίγει με κουμπί, όπως και η τάπα του ρεζερβουάρ.

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ένα σημαντικό ατού του TMAX αφού στο χρήσιμο ντουλαπάκι που βρίσκεται στο δεξί μέρος της ποδιάς (το οποίο κλειδώνει), συναντάμε μία βάση για κινητό - ώστε να μην χτυπάει στις λακκούβες, και μία θύρα φόρτισης USB. Αν θέλεις, μπορείς να αφαιρέσεις την βάση του κινητού από μέσα, και να εκμεταλλευτείς διαφορετικά τον χώρο αυτό. Κάτω από τη σέλα χωράει άνετα ένα κράνος full face και ένα jet ή αδιάβροχα - όχι δύο κράνη full face. Η έκδοση Tech Max ολοκληρώνεται με φωτιζόμενους διακόπτες, ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω και αντικλεπτική κλειδαριά για το κεντρικό σταντ.
2022-Yamaha-XP500ADX-EU-Detail-001-03_Mobile.jpgΠοιότητα ασύγκριτη
Οπτικά, δείχνει ως ένα πάρα πολύ ποιοτικό scooter μιας και έχει όλη την γνωστή αξία του απλού TMAX που ανανεώθηκε για μία ακόμη φορά μηχανικά πριν δύο χρόνια, συν τις φετινές αλλαγές και τα αξεσουάρ και εξοπλισμό που χαρακτηρίζουν την έκδοση Tech Max.
Χαϊδεύοντάς το, διαπιστώνεις ότι η ποιότητα του είναι κορυφαία - και πως καλύτερη δεν γίνεται, σε κάθε σημείο επάνω του. Τόσο η βαφή των πλαστικών μερών, η εφαρμογή τους, οι διακόπτες του, η χύτευση στα αλουμίνια και σε όλα τα μέρη που περιφερειακά που συναντάς επάνω του, δείχνουν την ποιότητα του. Δεν είναι ένα φτηνό, αλλά ούτε κοστολογείται ως ένα ακριβό scooter. Είναι ένα premium προϊόν που αιτιολογεί στο 100% το όνομά και την αξία του αλλά και τους λόγους των φανατικών οπαδών του.
Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό facelift, αφού διατηρεί το κλασικό σχήμα που έκανε το ΤΜΑΧ γνωστό, συνδυασμένο με την απαραίτητη τεχνολογία που έρχεται να ισοπεδώσει τον ανταγωνισμό και συμβάλλει στην απόλαυση κατά την οδήγηση.
Οδηγικά, το απλό TMAX και η έκδοση Tech Max του 2022, δεν διαφέρουν, μιας και μοιράζονται κοινά στοιχεία, όμως, για το 2022 διαπιστώσαμε το εξής: Αυτό που καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στη σέλα του, είναι ο λόγος για τον οποίο έχει τόσους πιστούς. Είναι πολύ βολικό για καθημερινή χρήση, η ποιότητα κύλισης είναι ασύγκριτη και οι αναρτήσεις καταπίνουν τα πάντα - είναι εφάμιλλες και σίγουρα πολύ πιο ποιοτικές από πολλές μοτοσυκλέτες. Κουνήματα, χτυπήματα, τινάγματα, υπερβολική συμπίεση ή επαναφορά, είναι άγνωστες λέξεις για το TMAX Tech Max.
A15A3213-web.jpgΆνεση στην οδήγηση
Οι αναρτήσεις του συγκρίνονται με κορυφαία ονόματα after market και δίνουν στο TMAX Tech Max την αίσθηση βελούδου που αναζητά ακόμη και ο πιο κακομαθημένος αναβάτης. Μπορείς να εμπιστευτείς την ασφάλειά σου στο TMAX και να οδηγήσεις άνετα, ξεκούραστα, χωρίς να ασχολείσαι με βασικές καθημερινές συνήθειες, όπως π.χ. το "σκανάρισμα" λακκουβών και την προσπάθεια διαφυγής τους. Αισθάνεσαι το βάρος του μόνο στις πολύ αργές ταχύτητες, και ειδικότερα, στις κλειστές επιτόπου στροφές, με το τιμόνι στριμμένο στο τέρμα, κάτι που το συνηθίζεις και το ελέγχεις σε μικρό χρονικό διάστημα. Στα 220 κιλά πλήρες υγρών αποδεικνύεται εξαιρετικό μέσα στην πόλη, παρά το μεγάλο του μήκος που ξεπερνά κατά 195 χιλιοστά τα δύο μέτρα. Επιλέγοντας την διαδρομή σου ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, δεν θα κολλήσεις ούτε εκεί.
Η ομαλότητα με την οποία λειτουργεί ο δικύλινδρος κινητήρας με ανάφλεξη στις 360 μοίρες, είναι το κλειδί που ανοίγει πόρτες μέσα στην κίνηση. Ο κινητήρας των 562 κυβικών εκατοστών προέκυψε στο μοντέλο 2020, με φαρδύτερα έμβολα κατά 2mm, μεγαλύτερες βαλβίδες εισαγωγής, νέο στρόφαλο, νέα εξάτμιση με διπλό καταλύτη, καθώς και όλες τις ανάλογες προσαρμογές στην ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα. Η ιπποδύναμη δεν άλλαξε, και αυτό πρακτικά σημαίνει πως οδηγείται ακόμη με δίπλωμα κατηγορίας Α2 - σημαντικό ατού, και δείχνει και το σκεπτικό της Yamaha ώστε να παραμείνει διαθέσιμο σε αυτό το κοινό το TMAX. Ό'τι είχαμε διαπιστώσει και στο προηγούμενο μοντέλο, ισχύει και εδώ, με τον κινητήρα να ανεβάζει στροφές πολύ εύκολα, να λειτουργεί ανάλαφρα και χωρίς πίεση στις μεσαίες στροφές, και να ανεβάζει μέχρι τα κόκκινα ασταμάτητα. Ταυτόχρονα, μία τέτοια λειτουργία που βασίζεται στην ελαστικότητα και όχι στην απόλυτη δύναμη, μπορεί να συμβάλλει και στην οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου.
A15A3283-web.jpgΚινητήρας βελούδο
Με την δύναμη του να εμφανίζεται βελτιωμένη στην μεσαία κλίμακα της καμπύλης, το TMAX Tech Max μπορεί να παίζει κάτω από τα 6 λίτρα στα 100χ.α.ω., ανεξαρτήτως επιλογής χάρτη στην ηλεκτρονική ανάφλεξη. Στο παλαιότερο, το πρόγραμμα T περιόριζε την δύναμη στις ψηλές στροφές, ενώ τώρα ανεβάζει μέχρι την τελική, όπως και στο πρόγραμμα S - με πιο αργή επιτάχυνση όμως.
Ταξιδεύεις άνετα με 140χ.α.ω. με τον κινητήρα του να φτάνει μέχρι τα 182 (στο κοντέρ), ακόμη και με δύο επιβαίνοντες στην σέλα. Τα 47 άλογα που αποδίδει είναι υπεραρκετά για να πας μέχρι αυτή την ταχύτητα, να ταξιδέψεις με 120-130χ.α.ω. σταθερά, να κινηθείς αν θες οικονομικά, να απολαύσεις οδήγηση στις στροφές, να πας στη δουλειά σου καθημερινά. Είναι τέλειο σε λειτουργία, με ήρεμο μπάσο και κλασικό για TMAX ήχο που ξεχωρίζει από μακριά. Έχει όση ροπή χρειάζεται για να σε μετακινεί χαλαρά στην πόλη, να σου δίνει δύναμη για προσπεράσεις με ασφάλεια, και όταν χρειαστεί να πας γρήγορα, να σε καλύψει με μία συνεχόμενη επιτάχυνση. Και εκεί που νομίζεις ότι το TMAX "τελείωσε" και δεν πάει άλλο, το κράτημα του γκαζιού θα σου αποδείξει ότι η επιτάχυνση θα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, ακόμη και με "άνοιγμα" στα 120χ.α.ω.! Η καμπύλη απόδοσής του είναι ασταμάτητη, ο κινητήρας δεν κουράζεται ποτέ, και το TMAX αποδεικνύεται ένα εξαιρετικό scooter που μπορεί να καλύψει κάθε είδους αναβάτη. Αυτόν που φοράει κοστούμι και πάει στη δουλειά του, αυτόν που θέλει ένα κυριλέ δίκυκλο για καθημερινή μετακίνηση, αυτόν που θέλει να κινείται γρήγορα με αυτόματο scooter και να οδηγάει sport, τον κάθε ένα που ξέρει να ξεχωρίζει το καλό από το κακό, το καλύτερο από το μέτριο. Αυτόν που δικαιούται και μπορεί να αγοράσει για τον εαυτό του το καλύτερο προϊόν.
A15A3301-web.jpgΜεταβλητή αξία
Το TMΑΧ Tech Max μεταφέρει αυτούσια τα δυναμικά χαρακτηριστικά που συναντήσαμε βελτιωμένα στις διάφορες εκδόσεις του την τελευταία εικοσαετία. Δείχνει σαφή προτίμηση στην sport οδήγηση και συνδυάζει με εξαιρετική άνεση τα χαρακτηριστικά μίας μοτοσυκλέτας και ενός scooter, κάτι που άλλωστε το έχει καθιερώσει στην αγορά τόσα χρόνια.
Θα τοποθετηθεί με θράσος στις στροφές και θα δείξει σε πολλές μοτοσυκλέτες τον δρόμο - ειδικά όσο επιτρέπουν τα άλογά του και η διαφορά. Εμπνέει ασφάλεια και στα κατάλληλα χέρια θα μεταμορφωθεί από αρνάκι σε λύκο.
Έχει καταπληκτικά φρένα, πολύ ποιοτικά στην λειτουργία τους, με ένα εξαιρετικό ABS το οποίο δεν εμφανίζει ανάδραση στις μανέτες, ακόμη και στους πιο γλιστερούς δρόμους. Μας εξέπληξε θετικά η λειτουργία του συνόλου, αφού μπορούσαμε να φρενάρουμε τελευταία στιγμή χωρίς επιμήκυνση του φρεναρίσματος, σε κακή άσφαλτο, απολαμβάνοντας οδήγηση με ασφάλεια.

tmax_techmax_4-web.jpgΤο ΤΜΑΧ 560 στην τελευταία του έκδοση προσφέρει όποια αξία συναντήσαμε στα προηγούμενα μοντέλα, πατώντας σε γερά θεμέλια, προσφέροντας εμπειρία και τεχνολογία ετών. Ελαφρώς βελτιωμένο οδηγικά, σαφώς ενισχυμένο τεχνολογικά, καταφέρνει να δείχνει τελείως νέο παρά βελτίωση προυπάρχοντος μοντέλου.
Η Yamaha εστίασε σε σημεία που έκρινε πως χρειαζόταν βελτίωση ή αναβάθμιση, προκειμένου το TMAX να συνεχίσει να ηγείται της κατηγορίας και το αποτέλεσμα είναι πως η έκδοση Tech Max είναι αυτό το δίκυκλο που θα τα κάνει όλα με περίσσια άνεση, και κυρίως, θα το απολαύσεις λες και οδηγάς ένα υπερχλιδάτο ξεσκέπαστο... αυτοκίνητο!
Ο αναβάτης που αναζητά ποιοτική μετακίνηση με ασφάλεια, με ποιότητα, με κύρος, με αναγνωρισιμότητα, και ταυτόχρονα ψάχνει όλες τις ανέσεις και οδηγική απόλαυση μοτοσυκλέτας έως και ταξίδι με αξιώσεις, κοιτά στα μάτια το TMAX.
Αυτή τη στιγμή, το TMAX Tech Max είναι το μοναδικό "scooter" που διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συγκεντρωμένα. Γι' αυτό, τα 15.500euro που κοστίζει, δεν είναι συγκρίσιμα, αποτελούν απλώς την τάξη μεγέθους την οποία λίγοι θα εκτιμήσουν. Είναι το ποσό που δείχνει πως αυτοί οι ''λίγοι'' έχουν εξαντλήσει τα TMAX Tech Max, οπότε οι υπόλοιποι ''λίγοι'', θα πρέπει να μπουν στην σειρά αναμονής για το δικό τους μοντέλο!

A15A3197-web.jpg 

Εξοπλισμός δοκιμής: Moto Market

Κράνος Caberg Avalon Forge , Μπουφάν Nordcode Fight Air Pro, Μποτάκια Forma Cooper CamoΓάντια Five Stunt Replica Spread Gold

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Yamaha
Μοντέλο TMAX / TMAX Tech MAX
Αντιπρόσωπος Μοτοδυναμική
Τιμή (€) 15,500
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, 2EEK, 8 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 562
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 70 x 73
Συμπίεση (:1)  10.9
Τροφοδοσία  Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε 1
Λίπανση  Ξηρό κάρτερ
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  CVT
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Αλουμινίου 
Κάστερ (°)  Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1,575
Ύψος σέλας (mm) 800
Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm) 2,195 x 780 x 1,415
Ελάχιστη απόσταση από εδάφος (mm) 135
Βάρος (kg)   218 (υγρό) / 220 (υγρό)
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  15
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, διαδρομή 120 mm
Πίσω  Αμορτισέρ με μοχλικό, διαδρομή 117 mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-ZR15 56Η tubeless
Πίσω  160/60-ZR15 67H tubeless
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 267 mm με ακτινικές δαγκάνες 2 εμβόλων, ABS
Φρένα Δίσκος διαμέτρου 282 mm με δαγκάνα δύο εμβόλων, ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp / rpm)  47/ 7,500
Ροπή εργοστασίου (kg.m / rpm)  5.7 / 5,250
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 22:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Test Ride - Yamaha Crypton S Test - Yamaha XMAX 125 Tech Max 2022 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon