.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 17:15

TEST - Yamaha TMAX SX 2017

 

Με τη σιγουριά του πρώτου

 

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Το νέο TMAX, το best seller των Maxi scooters, παρουσιάζεται ανανεωμένο σε όλους τους τομείς με στόχο να συνεχίσει στην επιτυχημένη πορεία που χάραξαν οι προηγούμενες γενιές και να κάνει ακόμη περισσότερους αναβάτες να το ποθήσουν και να το κάνουν δικό τους. Με τον ανταγωνισμό να μοιάζει πιο δυνατός από ποτέ, η κορυφαία πρόταση της Yamaha στα scooters φαίνεται πως έχει τα κατάλληλα εφόδια για να συνεχίσει αυτό το επιτυχημένο εμπορικό ταξίδι.

Best seller από κούνια

yamaha tmax 2017 test bikeit 16

Το TMAX είναι ένα από εκείνα τα δίκυκλα που έχουν καταφέρει να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην ιστορία των δύο τροχών. Παρουσιάστηκε πριν από 16 χρόνια, ήταν ένα από τα πρώτα maxi scooters που έκανα την εμφάνισή τους στην αγορά και το πρώτο που συνδύασε με απόλυτη επιτυχία τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, με εκείνον της ...αυτόματης καθημερινής και χλιδάτης άνεσης. Η τοποθέτηση του κινητήρα μέσα και μπροστά στο στιβαρό πλαίσιο έδωσε στο TMAX εξαιρετική και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα τον scooters συμπεριφορά, ο εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας τις απαραίτητες επιδόσεις για μικρές και μεγάλες αποδράσεις, ενώ η προσεγμένη σχεδίαση και η ιαπωνική ποιότητα κατασκευής προσέφεραν την απαραίτητη αντοχή στο χρόνο και τον ορισμό του ΤΜΑΧ ως status symbol. Ο δίτροχος κόσμος το αγκάλιασε κυριολεκτικά με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τις 233.000 μέχρι σήμερα κάνοντας το TMAX απόλυτο ευρωπαϊκό best seller στα maxi scooters. Η Yamaha το κράτησε στην κορυφή ανανεώνοντας το διαρκώς και κάπως έτσι φτάσαμε στην σημερινή 6η γενιά του TMAX με τους χιλιάδες οπαδούς και τις δεκάδες εταιρίες αξεσουάρ που ασχολούνται ακόμη και αποκλειστικά με αυτό. Ας δούμε συνοπτικά τις αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που αντικατέστησε.

Το νέο TMAX σε σχέση με το προηγούμενο

-Νέα εξωτερική σχεδίαση

-Ανασχεδιασμένο και ελαφρύτερο πλαίσιο αλουμινίου

-Μακρύτερο αλουμινένιο ψαλίδι

-Μικρότερο βάρος κατά 9 κιλά

-Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS)

-Ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle)

-Μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα

-Σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί "Smart Key"

-Κοντός και μικρός κεκλιμένος σιγαστήρας

-Νέος πίνακας πληροφοριών με οθόνη TFT

-Πίσω ανάρτηση με μοχλικό

-Ελαφριά ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης

-ABS στον στάνταρ εξοπλισμό

-Έτοιμο να εξοπλιστεί με το προαιρετικό σύστημα ασφαλείας D-AIR

-Κλείδωμα κεντρικού σταντ

Διαφορές με το καλημέρα

yamaha tmax 2017 test bikeit 15

Η πλήρως ανανεωμένη σχεδίαση του TMAX είναι φυσικά το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει τη νέα γενιά από την προηγούμενη. Το νέο TMAX είναι σκόπιμα πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο, αλλά την ίδια στιγμή άμεσα αναγνωρίσιμο ως TMAX. Η σχεδίασή του είναι δυναμική και σοβαρή με την ουρά να έχει αποβάλει εντελώς τις επιρροές από το προηγούμενο  R1 που βλέπαμε στο μοντέλο που αντικατέστησε έχοντας αποκτήσει παράλληλα δύο φανάρια πίσω αντί για ένα. Λιγότερο αιχμηρή και πιο πλατιά η νέα ουρά κάνει το TMAX να δείχνει πιο σοβαρό, όσον αφορά τις τουριστικές τους προθέσεις, αλλά και λιγότερο σπορ σε σχέση με πριν. Η σχεδίαση του ιαπωνικού scooter είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και στις λεπτομέρειες, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην ποιότητα κατασκευής που βρίσκεται σε πραγματικά κορυφαία επίπεδα. Η μόνη ένσταση που έχουμε, η οποία είναι ωστόσο και θέμα προσωπικού γούστου, αφορά την απομίμηση “ραφής” στα πλαστικά της ποδιάς, η οποία ίσως και να μην χρειαζόταν. Κατά τα άλλα το TMAX και ξεχωρίζει και τραβά τα βλέμματα και πείθει γρήγορα για την αντοχή του αφού τίποτα δεν τρίζει ή συντονίζει εν κινήσει με την απουσία κραδασμών να εντείνει την αίσθηση ποιότητας που αντιλαμβάνεται ο αναβάτης.

Γνώριμη αίσθηση άνεσης και ελέγχου

Το TMAX είναι σίγουρα διαφορετικό σχεδιαστικά σε σχέση με το προηγούμενο, αλλά τα δυνατά σημεία που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο scooter παρέμειναν αναλλοίωτα και στο νέο. Μιλάμε φυσικά για την θέση οδήγησης η οποία δεν έχει αισθητές διαφορές σε σχέση με πριν και συνεχίζει να κινείται σε πολύ υψηλά εργονομικά επίπεδα. Το τιμόνι έρχεται κοντά στο κορμό χωρίς ο αναβάτης να νιώθει στριμωγμένος και η φαρδιά και άνετη σέλα μοιράζει ομοιόμορφα το βάρος. Τα πόδια θα βρουν μπόλικο χώρο στην ποδιά για να βολευτούν, ακόμη και αν είστε κοντά στα 1,85 μ. Το καμπυλωτό σχήμα της μεγάλης σέλας όμως απαιτεί μία μικρή συνήθεια για να φτάνουν τα πόδια κάτω γρήγορα με αυτοπεποίθηση.

yamaha tmax 2017 test bikeit 9

Τα χειριστήρια στο τιμόνι είναι μεγάλα σε διαστάσεις και κάνουν άνετη τη χρήση τους ακόμη και με χοντρά χειμερινά γάντια. Μόνο αυτοί που έχουν μικρά χέρια θα χρειαστούν λίγο παραπάνω χρόνο για να τα συνηθίσουν, με τις ρυθμιζόμενες μανέτες να έρχονται εύκολα στα μέτρα σας. Ο συνεπιβάτης κάθεται πολύ άνετα στο μεγάλο μερίδιο της σέλας που του αντιστοιχεί και δεν πρόκειται να παραπονεθεί ούτε σε ταξίδι, με τις μεγάλες χειρολαβές να βρίσκονται στο σωστό σημείο και να προσφέρουν έξτρα επίπεδα άνεσης.

yamaha tmax 2017 test bikeit 8

Ο πίνακας οργάνων είναι νέος και συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις. Το αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο είναι ευδιάκριτα με συντηρητική σχεδίαση, ενώ η νέα TFT οθόνη είναι επίσης ευανάγνωστη. Οι πληροφορίες που φτάνουν στα μάτια του αναβάτη περιλαμβάνουν ένα ολικό  και δύο μερικούς χιλιομετρητές, στιγμιαία και μέση κατανάλωση καυσίμου, αυτονομία, θερμοκρασία περιβάλλοντος αλλά και έναν αριθμό ενδείξεων για διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του TCS, του D-MODE και του Cruise Control – ανάλογα με την έκδοση.

yamaha tmax 2017 test bikeit 20

Κάτω από τη σέλα τώρα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε σχέση με την προηγούμενη γενιά με χώρο για ένα κράνος κλειστού τύπου και ένα ελαφρύ μπουφάν ή δύο jet κράνη και κάποια μικροπράγματα. Επιπλέον χώρο θα βρείτε στο σχετικά βαθύ ντουλαπάκι της ποδιάς όπου υπάρχει και παροχή ρεύματος. Από τα στοιχεία ασφάλειας που ξεχωρίζουν στον εξοπλισμό του TMAX είναι και η δυνατότητα που δίνει στον αναβάτη του να κλειδώσει το κεντρικό σταντ (ακόμη και από το “έξυπνο” ασύρματο κλειδί) προσφέροντας έτσι επιπλέον προστασία κατά της κλοπής.

Με στόχο το χαμηλότερο βάρος

Το αλουμινένιο πλαίσιο των δύο δοκών έχει σχεδιαστεί από την αρχή, όπως και το ψαλίδι. Στόχος το μικρότερο βάρος, η αύξηση των αποθηκευτικών χώρων χωρίς θυσίες στα επίπεδα στιβαρότητας, αλλά και η αύξηση της σταθερότητας. Το ψαλίδι έχει μακρύνει κατά 40 χλστ. με την Yamaha να καταβάλλει προσπάθεια για μείωση του βάρος σε μια σειρά από τομείς. Ακόμη και από τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το TMAX, έχει αφαιρεθεί συνδυαστικά περίπου ένα κιλό, ενώ δουλειά έχει γίνει και στην μετάδοση. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο νέος δευτερεύων ιμάντας χρησιμοποιεί ανθρακονήματα στην κατασκευή του με το πλάτος του να έχει μειωθεί κατά 15 χλστ. στα 25, ενώ νέες και ελαφρύτερες είναι και οι τροχαλίες του συστήματος. Συνολικά η Yamaha αναφέρει ότι κατάφερε να μειώσει το βάρος κατά εννέα κιλά -ανάλογα και με την έκδοση- με το επίσημο βάρος να ανακοινώνεται στα 213 κιλά πλήρες υγρών.

yamaha tmax 2017 test bikeit 15

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό αφού το εξαιρετικό ζύγισμα του TMAX το έκανε πάντα να κρύβει σωστά τα σχετικά λίγα κιλά του για την κατηγορία. Όπως και να έχει όμως τα λιγότερα κιλά είναι πάντα καλύτερα και ευπρόσδεκτα και αφήνουν και τις αναρτήσεις να λειτουργήσουν καλύτερα υπό πίεση.

Νέο είναι και το set up των αναρτήσεων τόσο στο ανεστραμμένο πιρούνι των 41 χλστ. όσο και στο οριζόντια τοποθετημένο αμορτισέρ που φέρει και μοχλικό, με την λειτουργία να έχει γίνει πιο προοδευτική για μεγαλύτερη άνεση στην αρχική διαδρομή και περισσότερο έλεγχο υπό πίεση. Στα φρένα, οι 2πίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες παρέμειναν ως είχαν και συνεργάζονται με  δίσκους διαμέτρου 267 χλστ. - πίσω δίσκος 282 χλστ. και διπίστονη δαγκάνα Μπόλικη δύναμη και καλή αίσθηση από τα φρένα είναι αυτό που παίρνει ο αναβάτης στην πράξη με το ABS  να λειτουργεί γρήγορα και αποφασιστικά όποτε χρειαστεί. Τέλος τα ελαστικά διατηρούν τις διαστάσεις τους (120/70-15’’ και 160/60-15’’ μπροστά και πίσω αντίστοιχα), με το πλάτος της πίσω ζάντας να έχει μειωθεί στις 4,5 ίντσες.

Ηλεκτρονικό γκάζι, χαρτογραφήσεις και traction control

Η ύπαρξη ηλεκτρονικού γκαζιού στη νέα γενιά TMAX είναι ίσως και τα μεγαλύτερα νέα για τον εν σειρά δικύλινδρο των 530 κ.εκ. με την οχταβάλβιδη κεφαλή. Το ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) επέτρεψε στους μηχανικούς της εταιρίας να προσθέσουν και επιπλέον χαρτογράφηση (στις εκδόσεις SX και DX) και στην στάνταρ S προστέθηκε και η T με πιο ήπια απόκριση στο γκάζι αλλά και λιγότερους ίππους, όπως είδαμε στο δυναμόμετρο. Άλλες αλλαγές αφορούν το νέο τελικό της εξάτμισης, την εκ νέου τοποθέτηση του καταλύτη και το ανασχεδιασμένο φιλτροκούτι, όλα με στόχο και την κάλυψη των προδιαγραφών Euro 4. Η απόδοση παραμένει στους 46 και η ροπή φτάνει στα 5,4 κιλά στις 6.750 και 5.250 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Αυτά τα νούμερα αλλά και οι υπόλοιπες αλλαγές που έκανε η Yamaha προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις στο TMAX, άμεσα συγκρίσιμες και με την προηγούμενη γενιά παρά τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Οι επιταχύνσεις είναι πολύ δυνατές από στάση αλλά και εν κινήσει μέχρι τα 140 χλμ./ώρα ώρα ενώ σχεδόν το ίδιο εύκολα ο δείκτης του ταχύμετρου θα φτάσει και τα 160 χλμ./ώρα. Παράλληλα η απόκριση του γκαζιού είναι άμεση και αναλογική ενώ η μέση κατανάλωση εύκολα περιορίζεται στα 5,5 λιτρα ανά 100 χλμ. Στο στάνταρ εξοπλισμό του TMAX περιλαμβάνεται και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) του πίσω τροχού που μειώνει την ισχύ του μοτέρ σε περίπτωση γλιστρήματος παρεμβαίνοντας στο χρονισμό της ανάφλεξης, στον ψεκασμό αλλά και στο άνοιγμα του γκαζιού.

Εκδόσεις TMAX


Έκδοση SX

Η έκδοση SX, όπως αυτή της δοκιμής ξεχωρίζει από το στάνταρ TMAX χάρη στα αποκλειστικά ματ χρώματα με τα οποία είναι διαθέσιμη (μαύρο, όπως το μοντέλο της δοκιμής και ασημί) αλλά και το διαφορετικό φινίρισμα στην περιοχή της ποδιάς. Παράλληλα φέρει το D-MODE, τις δύο διαφορετικές χαρτογραφήσεις δηλαδή “T” και “S”  για τον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα αλλά και το “My TMAX Connect”. Το εν λόγω σύστημα λειτουργεί με την ανάλογη εφαρμογή στο κινητό σας και δίνει πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος δεδομένων και πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των εξής: σύστημα παρακολούθησης δικύκλου (χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα GPS), απομακρυσμένη λειτουργία κόρνας και φλας, ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας, ειδοποίηση ταχύτητας, γεωγραφικά όρια και αναφορά διαδρομής. Σε μερικές αγορές μάλιστα η ύπαρξη αυτού του συστήματος μπορεί να επιφέρει και πιο ευνοϊκά ασφάλιστρα.


Έκδοση DX

Η έκδοση DX είναι η πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση μεταξύ των τριών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην γκάμα του TMAX. Ένα από τα επιπλέον στοιχεία που την ξεχωρίζει, πέρα από τα αποκλειστικά χρώματα, είναι η ύπαρξη Cruise Control που ταιριάζει απόλυτα στον τουριστικό χαρακτήρα του ιαπωνικού maxi scooter. Το σύστημα διατηρεί σταθερή την ταχύτητα, ανεξάρτητα από την κλίση του δρόμου ή άλλους παράγοντες (όπως  κόντρα άνεμος) μπορεί να ενεργοποιηθεί πάνω από τα 50 χλμ./ώρα και η ταχύτητα ρυθμίζεται σε βήματα των 2 χλμ./ώρα με κουμπί στο αριστερό μέρος του τιμονιού. Στα μοντέλα TMAX και TMAX SX, η ζελατίνα μπορεί να προσαρμοστεί χειροκίνητα σε ύψος κατά 55 χλστ. με κατσαβίδι. Η έκδοση DX φέρει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα που μπορεί να μεταβάλλει το ύψος της κατά 135 χλστ. από σχετικό διακόπτη στο αριστερό μέρος του τιμονιού. Η DX φέρει επίσης θερμαινόμενα γκριπ και σέλα αλλά και ρυθμιζόμενο αμορτισέρ ως προς την συμπίεση και την προφόρτιση του ελατηρίου του.

Πακέτο υψηλών προδιαγραφών

Λίγα μέτρα αρκούν για να καταλάβεις ότι το TMAX είναι εκεί για να σε υπηρετήσει και να κινηθεί ανάλογα με τις ορέξεις σου. Το χαρακτηριστικά ελαφρύ τιμόνι κάνει τους ελιγμούς με πολύ χαμηλές ταχύτητες  πραγματικό παιχνίδι και σε αυτό βοηθά τα μέγιστα το υποδειγματικά μοιρασμένο βάρος. Οι καθρέπτες προσφέρουν εξαιρετικό οπτικό πεδίο προς τα πίσω και το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων περνούν μερικά μόλις χλστ. πάνω από εκείνους των αυτοκινήτων, δείχνουν την προσήλωση των Ιαπώνων στη λεπτομέρεια. Το TMAX κινείται με την άνεση και τη χάρη μικρότερου και ελαφρύτερου scooter στους δρόμους της πόλης, με τις ποιοτικές αναρτήσεις που σιδερώνουν τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, να σου δείχνουν ότι είσαι πάνω σε κάτι ιδιαίτερο. Οι άλλοι το βλέπουν ούτως ή άλλως. Εσύ το νιώθεις! Ο ψεκασμός λειτουργεί άριστα και η άμεση μετάδοση προσφέρει πάντα την ώθηση που ψάχνεις όταν ανοίγεις το γκάζι. Είναι μάλιστα τόσο καλή η στάνταρ χαρτογράφηση που, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του traction control, κάνουν την χαρτογράφηση T  περιττή, ακόμη και στους γυαλισμένους δρόμους της Αθήνας.

yamaha tmax 2017 test bikeit 5

Το ΤΜΑΧ δεν γεννήθηκε βέβαια, μόνο για να σας μεταφέρει καθημερινά με στιλ και κύρος αλλά και για να προσφέρει ευχαρίστηση και σε δρόμο με στροφές, κάτι που κάνει από την πρώτη του κιόλας γενιά. Ακριβώς αυτό ισχύει και για το νέο που συνεχίζει να το κάνει αυτό με επιτυχία. Ο συνδυασμός του στιβαρού πλαισίου με τις ποιοτικές αναρτήσεις είναι ιδανικός και το μεγάλο ιαπωνικό scooter μπορεί να αλλάζει ταχύτατα κατεύθυνση, να παίρνει μεγάλες κλίσεις και να βγαίνει δυνατά από τις στροφές όλη μέρα, χωρίς να κουράζει τον αναβάτη του. Σύμμαχος σε αυτό το πεδίο και τα φρένα με την καλή συνολικά απόδοση που μεταφράζεται και σε αντοχή στη χρήση.

yamaha tmax 2017 test bikeit 8

Για τις δυνατότητές δε του TMAX στον αυτοκινητόδρομο τα πολλά λόγια είναι μάλλον περιττά.  Μπορεί η προστασία από τον αέρα να μην είναι η κορυφαία στην κατηγορία, αλλά βρίσκεται στα υψηλά επίπεδα που περιμένεις από ένα maxi scooter όπως το TMAX και αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ καλή. Μπορείτε να ταξιδεύετε όλη μέρα με ταχύτητες κοντά στα 140 χλμ./ώρα στο κοντέρ, δικάβαλοι και να σταματάτε μόνο για ανεφοδιασμό, με τη σέλα να κρατά τα μαλακά μόρια ξεκούραστα και την προσφερόμενη κάλυψη να απομονώνει κάθε ενοχλητική ριπή αέρα. Την εικόνα συμπληρώνει ιδανικά και η πολύ καλή απόδοση από τα full-LED φώτα που επαρκεί και για ασφαλέστατη οδήγηση τη νύχτα εκτός πόλης.

Καλύτερο από ποτέ

Πιστή στο concept του TMAX η Yamaha συνεχίζει να το εξελίσσει και να το ραφινάρει όλα αυτά τα χρόνια φτάνοντας το κάθε φορά σε νέα επίπεδα ολοκλήρωσης. Το TMAX είναι καλύτερο από ποτέ, άμεσα αναγνωρίσιμο από τον κόσμο των δύο τροχών αλλά και έξω από αυτόν, ένα status symbol με δύο ρόδες. Σημαντικά βήματα ωστόσο έχουν κάνει και οι άλλοι κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να κλέψουν λίγη από τη δόξα του ιαπωνικού maxi scooter και φυσικά πολλή από την πίτα των πωλήσεων. H KYMCO έχει την δική της αντι-TMAX πρόταση στο “πρόσωπο” του εξαιρετικού και αισθητά πιο προσιτού AK550. Η Honda προτίμησε να διαφοροποιηθεί τελείως με το Integra και να προκαλέσει αίσθηση με το X-ADV, ένα εντελώς διαφορετικό concept που έχει απήχηση στο δίτροχο κοινό. Θα ακολουθήσουν και άλλοι στο σύντομο μέλλον με την SYM και το TL1, να είναι ο επόμενος κατασκευαστής που εποφθαλμιά την δική του θέση στο ήλιο. Η πίεση για το TMAX είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Πιο μεγάλες από ποτέ όμως είναι και οι πωλήσεις του και η νέα γενιά δείχνει να έχει αυτό που χρειάζεται για να συνεχίζει δυναμικά και στο μέλλον.

Φωτογραφίες Κίνησης-Στατικές

Φωτογραφίες Λεπτομερειών

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Yamaha
Μοντέλο TMAX SX
Αντιπρόσωπος Μοτοδυναμική
Τιμή 13.200
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ, DOHC, 4β/Κ
Κυβισμός (cc) 530
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 68x73
Συμπίεση (:1)  10,9
Τροφοδοσία  Ηλ. Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε  1
Λίπανση  υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  CVT
Πλαίσιο  
Τύπος   Αλουμινίου 
Κάστερ (°)  Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1.575
Ύψος σέλας (mm) 800
Μήκος (mm) 2.200
Πλάτος (mm) 765
Ύψος (mm) 1.420-1.475
Απόσταση εδάφους (mm) 125
Βάρος (πλήρες, kg)   213
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  15
Χωρητικότητα λαδιού (lt) 3,5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι 41 χλστ, διαδρομή 120 χλστ.
Πίσω  Αμορτισέρ με μοχλικό, διαδρομή 117χλστ.
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-ZR15''
Πίσω  160/60-ZR15''
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 267mm με δαγκάνες 2 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης
Φρένα Δίσκος διαμέτρου 282mm με δαγκάνα δύο εμβόλων
   
Εξοπλισμός  
  Ταχύμετρο, στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη θερμοκρασίας, καυσίμου, ψεκασμού, χιλιομετρητή ρεζέρβας, ώρας, φώτα, φλας, λάδια, ψεκασμό, Mode, traction control, ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  46/6.750
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  5,4/5.250

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 17:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon