.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 17:37

TEST – Yamaha Tricity 155 2017

 

Εθισμός στην ασφάλεια

 

 

Το γνωστό πλέον Tricity είναι ένα από τα ισχυρότερα “αναλγητικά” για την χρονοβόρα καθημερινή κίνηση στην πόλη. Η νέα ανανεωμένη έκδοση με το μεγαλύτερο μοτέρ των 155 κ.εκ. αυξάνει ακόμη περισσότερο τα “δραστικά συστατικά” της πρώτης επιτυχημένης συνταγής με μόνη (και μόνιμη) παρενέργεια τα… ακόμη υψηλότερα επίπεδα εθισμού που παρουσιάζουν στο Tricity ΟΛΟΙ όσοι το οδηγήσουν.

Κομμένο και ραμμένο για την πόλη

Κακά τα ψέματα, όσο πιο κατάλληλο είναι ένα όχημα για κίνηση σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, τόσο πιο γρήγορα, οικονομικά αλλά και με μεγαλύτερη ασφάλεια θα κινηθεί ο κάτοχός του σε αυτό το περιβάλλον. Τα scooter ταιριάζουν γάντι στους δρόμους της πόλης με τα μοντέλα ως 150-200 κ.εκ. να είναι και τα ιδανικότερα. Κάπου εδώ μπαίνουν και τα τρίκυκλα στο παιχνίδι και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα, για το πoιο είναι το καταλληλότερο όχημα, τουλάχιστον στον τομέα της ασφάλειας και μάλιστα ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του αναβάτη: τα τρίτροχα έχουν το πάνω χέρι.

Yamaha Tricity 155 2017 18

Το Tricity ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία, καταφέρνοντας παράλληλα να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ομοειδή του. Το μαζεμένο σε διαστάσεις scooter, που παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, είναι το… πιο μαζεμένο τρίτροχο scooter που μπορεί να αποκτήσει κανείς, έχοντας παράλληλα και το μικρότερο βάρος από όλα, χαμηλότερο κατά 57 κιλά (!) σε σχέση με το αμέσως επόμενο. Το σύστημα διεύθυνσης-ανάρτησης που φέρει μπροστά είναι επίσης εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα μοντέλα του ανταγωνισμού, πολύ κοντά σε εκείνο που βλέπουμε και στο εντυπωσιακό Yamaha Niken, με το Tricity να αποτελεί ουσιαστικά τον πρόγονό του.

Ανανέωση και βελτιώσεις στα σημεία

Το Tricity που ανήκει στη σειρά scooter “Urban Mobility” της ιαπωνικής εταιρίας (Αστικής Κινητικότητας σε ελεύθερη απόδοση) ανανεώθηκε πέρσι σε σημαντικό βαθμό με την έλευση αρχικά της νέας τότε έκδοσης με μεγαλύτερο κινητήρα 155 κ.εκ. Οι αλλαγές αυτές περάσανε και στο ανανεωμένο 125άρι και είχαν ως σκοπό να κάνουν το Tricity, πιο μοντέρνο, πιο χρηστικό και πιο ευρύχωρο.

Στο αισθητικό κομμάτι, αυτό που έχει αλλάξει είναι ο εμπρός προβολέας, ο οποίος είναι νέος με την λάμπα πυρακτώσεως να έχει δώσει τη θέση της σε LED, εκσυγχρονίζοντας έτσι ελαφρώς την όψη του Tricity, ειδικά τη νύχτα. Εκεί θα προσέξετε και την απόδοση του φαναριού που βρίσκεται σε καλά επίπεδα, για κίνηση στο αστικό περιβάλλον, με μια σχετικά ομοιόμορφη και δυνατή δέσμη να φωτίζει το δρόμο.

Yamaha Tricity 155 2017 45

Μεγαλύτερος κατά μία ίντσα, στις 13, είναι ο πίσω τροχός, ο οποίος φέρει και ελαφρώς φαρδύτερο ελαστικό διαστάσεων 130/70 (από 110/90), με στόχο την αύξηση της πρόσφυσης αλλά και της προοδευτικότητας. Μπορεί τα άλογα που βγάζει το μοτέρ του Tricity να μην ξεσηκώνουν, στους δρόμους της πόλης όμως, το scooter της Yamaha μπορεί παίρνει πανεύκολα κλίσεις που άλλα scooter απλά ονειρεύονται. Σε συνδυασμό με το γκάζι, που μπορεί και ανοίγει πολύ νωρίτερα και πιο “βίαια”, η ουρά εύκολα αρχίζει τα τσαλίμια κάνοντας τους πάντες να απορούν για τα λογικά του αναβάτη! Απίστευτο παιχνίδι, με ασφάλεια, που πρέπει να δοκιμάσετε!

Περισσότερη άνεση και χρηστικότητα

Συνεχίζουμε με τις αλλαγές που έκαναν το Tricity μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη πρόταση για καθημερινή μετακίνηση. Μεγαλύτερο είναι το ρεζερβουάρ που έφτασε τα 7,2 λίτρα, από 6,6, ενώ πιο μεγάλος είναι και ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα. Στο προηγούμενο μοντέλο είχαμε καταφέρει να χωρέσουμε ένα κράνος κλειστού τύπου εύκολα. Στο νέο μοντέλο, η Yamaha αναφέρει ότι το κράνος αυτό μπορεί να είναι πλέον και XL ενώ υπάρχει χώρος και για μερικά ακόμη αντικείμενα.

Yamaha Tricity 155 2017 55

Στο εξοπλισμό του Tricity προστέθηκε και χειρόφρενο, στο αριστερό γκριπ, παρόμοιο με αυτό που βλέπουμε στο TMAX, πολύ εύκολο στη χρήση του, ενώ προικίστηκε και με έξτρα αποθηκευτικό χώρο! Ο λόγος γίνεται για το μικρό αλλά χρηστικό ντουλαπάκι στην ποδιά που έλειπε από το πρώτο μοντέλο, μέσα στο οποίο θα βρείτε και παροχή ρεύματος 12V.

Yamaha Tricity 155 2017 33

Ανασχεδιασμένη αλλά και μακρύτερη παρουσιάζεται και η ίδια η σέλα με στόχο τον περισσότερο χώρο για τον συνεπιβάτη, ενώ ελαφρώς μεγαλύτερος είναι και ο επίπεδος χώρος στην ποδιά για τα πόδια του αναβάτη, κάτι που κάνει πιο χρηστικό τον πτυσσόμενο γάντζο που θα βρείτε κάτω από το τιμόνι.

Yamaha Tricity 155 2017 39

Όλα αυτά μεταφράζονται στην πράξη σε αυξημένα επίπεδα άνεσης. Στο προηγούμενο Tricity χωρούσα άνετα αλλά οριακά, μια ευχάριστη αίσθηση είναι η αλήθεια που θύμιζε γάντι. Στο ανανεωμένο επιπλέον η έξτρα ευρυχωρία είναι αισθητή, με τις διαφορές ωστόσο να είναι μικρές. Πολύ απλά το Tricity έγινε τώρα… διαθέσιμο και για ψηλότερους από 1,85 μ. αναβάτες. Από τη μεγάλη και ευρύχωρη σέλα συνεχίζει να απουσιάζει λίγο αφρώδες με αποτέλεσμα οι βαρύτεροι να συνεχίζουν να νιώθουν τον σκελετό της στα μαλακά τους μόρια. Η αίσθηση αυτή ωστόσο δεν προλαβαίνει να κουράσει στις διαδρομές μέσα στην πόλη, οπότε το κακό είναι πραγματικά μικρό με το άμεσο όφελος να έρχεται από την άνεση με την οποία φτάνουν κάτω τα πόδια των κοντύτερων. Τα χέρια πέφτουν με φυσικό τρόπο στο τιμόνι που είναι λίγο πιο κοντά από το ιδανικό (για τους άνω των 1,8 μ.), ενώ τα πόδια αισθάνονται λίγο καλύτερα στην επίπεδη ποδιά. Άνετα κάθεται και ο συνεπιβάτης ακόμη και αν είναι εύσωμος και δεν θα παραπονεθεί ακόμη και μετά από πολλή ώρα πάνω στη σέλα του Tricity.

Yamaha Tricity 155 2017 40

Έξτρα αξεσουάρ

-Ψηλή ζελατίνα

-Σπορ κοντή ζελατίνα

-Χούφτες

-Σέλα

-“Βαλιτσάκι” ποδιάς

-Βάση GPS

-Back rest συνεπιβάτη

-Αλουμινένιες επιφάνειες ποδιάς

-Top Case

Ανασχεδιασμένο πλαίσιο που κάνει τη διαφορά

Πώς τα κατάφερε όλα αυτά η Yamaha σε αυτή τη δεύτερη ουσιαστικά γενιά του Tricity; Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στο ανασχεδιασμένο πλαίσιο του τρίτροχου scooter. Ουσιαστικά η ιαπωνική εταιρία, στην προσπάθεια να βρει περισσότερους χώρους, αύξησε το μήκος του πλαισίου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και την αύξηση του μεταξονίου κατά 40 χλστ., στα 1.350 χλστ. συνολικά. Αυξημένο κατά 15 χλστ., στα 750, παρουσιάζεται και το πλάτος, ενώ το συνολικό μήκος ανέρχεται πλέον στα 1.980 χλστ., έναντι 1.905 χλστ. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα παραπάνω και επιπλέον στοιχεία, ανέβασαν το βάρος στα 165 “γεμάτα” κιλά. Στο νέο 125 το βάρος ανέρχεται στα 159 κιλά έναντι 152 του προηγούμενου με το “155” να προσθέτει επιπλέον έξι κιλά. Στην πραγματικότητα η διαφορά δεν γίνεται ουσιαστικά αισθητή, ούτε σε στάση, ούτε σε κίνηση. Θα πρέπει να έχετε οδηγήσει και το προηγούμενο για να καταλάβετε τις διαφορές, οι οποίες δίνουν στο νέο μοντέλο μια αίσθηση περισσότερο ώριμη παρά βαρύτερη, με το Tricity να διατηρεί σχεδόν ακέραια την άνεση και την ταχύτητα που το χαρακτηρίζει ακόμη και στις πιο δύσκολες μανούβρες.

Yamaha Tricity 155 2017 25

Ανάρτηση η σωστή

To Tricity ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα τρίκυκλα χάρη στην εντελώς διαφορετική προσέγγιση που ακολούθησε η ιαπωνική εταιρία κατά το σχεδιασμό της, μία προσέγγιση σχετικά απλή στη σύλληψη και για αυτό το λόγο ευφυέστατη.

 Yamaha Tricity 155 2017 48

Ο λαιμός του πλαισίου “συνδέεται” με τις αναρτήσεις μέσω ενός αρθρωτού παραλληλόγραμμου κατασκευασμένου από αλουμίνιο, το οποίο και επιτρέπει στο Tricity να παίρνει κλίσεις. Από εκεί και κάτω είναι που αρχίζει η διαφοροποίηση της Yamaha σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές τρικύκλων, με τη λύση που εφαρμόστηκε να είναι πιο συμβατική από όσο φαίνεται αρχικά. Η Yamaha προτίμησε να δημιουργήσει μια ανάρτηση βασισμένη στα παραδοσιακά καλάμια ενός κλασικού τηλεσκοπικού πιρουνιού, τα οποία ωστόσο “διαρρύθμισε” με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν γάντι στις ανάγκες του scooter της. Έτσι σε κάθε τροχό βλέπουμε ένα “πιρούνι” της KYB με δύο καλάμια διαμέτρου 33 χλστ., το ένα τοποθετημένο πίσω από το άλλο, στον διαμήκη άξονα. Το εμπρός καλάμι φέρει λάδι και ελατήριο ενώ το πίσω είναι άδειο, γεφυρώνεται με το μπροστά πάνω αλλά και στις μπότες και ο μοναδικός του σκοπός είναι να αυξάνει τα επίπεδα στιβαρότητας του συστήματος. Αυτή η λύση μάλιστα επέτρεψε στη Yamaha να φέρει τους τροχούς πιο κοντά μεταξύ τους σε σχέση με άλλα συστήματα ώστε να μειώσει το συνολικό πλάτος, να φέρει την αίσθηση κατά τη στροφή πιο κοντά σε εκείνη ενός δικύκλου και να αυξήσει φυσικά την ευελιξία του Tricity.

Απόδειξη για το πόσο καλά δουλεύει το σύστημα είναι φυσικά η εφαρμογή του –προσαρμοσμένο βέβαια- στο κατά πολύ ισχυρότερο, ταχύτερο και βαρύτερο Niken με τους Ιάπωνες να αποτελούν τον πρώτο κατασκευαστή στην ιστορία που εφαρμόζει την τρίκυκλη ιδέα του και σε… σώμα μοτοσυκλέτας παραγωγής.

WRC… πόλης!

Όλοι γνωρίζουμε τα αγωνιστικά τετρακίνητα που παίρνουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και όλοι έχουμε μείνει εντυπωσιασμένοι από την πρόσφυση που διαθέτουν σε όποια επιφάνεια και αν κινούνται. Ανάλογα εντυπωσιασμένοι θα μείνετε λογικά και εσείς αν βρεθείτε στη σέλα του Tricity που, συγκρινόμενο με συμβατικά scooter παρόμοιων επιδόσεων, είναι ένα τρίκυλο WRC για αστική χρήση!

Yamaha Tricity 155 2017 3

Αν και προορίζεται για αναβάτες με μικρή εμπειρία αλλά και για αυτοκινητιστές που θέλουν να κάνουν την μετάβαση στα scooters –ιδανικό και για τους δύο-, το Tricity θα το εκτιμήσει πρώτα και πραγματικά ο πιο έμπειρος αναβάτης. Πολύ απλά θα εθιστεί με τον τρόπο που στρίβει αυτό το scooter και δεν θα μπορεί να το βγάλει από το μυαλό του. Με το Tricity στην πόλη είναι σαν να κατεβαίνεις σε ποδοσφαιρικό αγώνα ξυπόλυτων και εσύ να είσαι ο μόνος που επιτρέπεται να αγωνιστεί φορώντας ποδοσφαιρικά παπούτσια. Αν είσαι και λίγο “κοντράκιας” τότε θα κάνεις πλάκα σε πάρα πολύ κόσμο, άσχετα από το τι έχεις απέναντί σου, απολαμβάνοντας τα ίδια επίπεδα ασφάλειας με ένα δίκυκλο, αλλά με αισθητά μεγαλύτερες ταχύτητες και κλίσεις.

Η ανάρτηση του Tricity ρουφάει με βουλιμία τις περισσότερες ανωμαλίες και το πραγματικά μαγικό γίνεται όταν μόνο ο ένας από τους δύο εμπρός τροχούς περνά πάνω από λακκούβα: απλά νομίζεις ότι δεν έπεσες μέσα, ότι ήταν μια οφθαλμαπάτη, είτε βρεις την ανωμαλία στην ευθεία είτε πάνω στη στροφή. Αν πέσουν και οι δύο μαζί ταυτόχρονα τότε η ανάρτηση περνά μεγάλο μέρος των δυνάμεων στον αναβάτη που δεν κοπανιέται μεν, καταλαβαίνει καλά το μέγεθος της ανωμαλίας δε. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνουν αισθητές και κάποιες ταλαντώσεις του τιμονιού. Το πλαίσιο μάκρυνε και αυτό είχε σαν συνέπεια να γίνει λίγο πιο ενδοτικό στην περιοχή της ποδιάς με αποτέλεσμα το τιμόνι να κουνιέται ελαφρώς στις ανωμαλίες, χωρίς ωστόσο να ενοχλεί. Στοχεύετε με τον έναν τροχό λοιπόν.

Yamaha Tricity 155 2017 23

Οι εμπρός τροχοί δίνουν την αίσθηση ότι γραπώνονται κυριολεκτικά πάνω στο οδόστρωμα και σε αφήνουν να στρίψεις όλο και πιο γρήγορα, φτάνοντας στο σημείο να μπαίνεις σε στροφές, που άλλοτε έπαιρνες με προσοχή, χωρίς καν να κλείνεις το γκάζι. Γίνεται αυτό μέσα στην πόλη; Με το Tricity ναι, όπως άλλωστε γίνονται και όλα τα άλλα που κάνει ένα δίκυκλο scooter αντίστοιχων επιδόσεων. Το Tricity έχει ανάλαφρη αίσθηση στις μανούβρες στο μποτιλιάρισμα με το κόψιμο το τιμονιού να είναι υποδειγματικό παρά την ύπαρξη δύο εμπρός τροχών που το κάνουν ελαφρώς βαρύτερο από το συνηθισμένο. Ο νέος κινητήρας των 155 κ.εκ. επαρκεί πλήρως για να κινηθείτε σβέλτα, ακόμη και με δεύτερο άτομο στη σέλα, με την προτεραιότητα να έχει δοθεί στις επιταχύνσεις. Η τελική βρίσκεται λίγο πάνω από τα 110 χλμ./ώρα. Τα πρώτα 80 χλμ./ώρα έρχονται ωστόσο με γρήγορο ρυθμό που προσφέρει ασφάλεια και σε προσπεράσεις και αυτό είναι που μετράει πραγματικά στο αστικό περιβάλλον. Χαμηλή παρουσιάζεται και η κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 3,6 λίτρα ακόμη και αν επιμείνετε στο γκάζι κάτι καθόλου δύσκολο στη σέλα του Tricity.

Για το τέλος αφήσαμε τα συνδυασμένα φρένα. Αν ψάχνετε για αίσθηση δεν θα βρείτε και πολλή αλλά η γραμμικότητα στην απόδοση είναι ένα στοιχείο που τα χαρακτηρίζει. Και τι απόδοση! Μπορείτε να τσαρουχώσετε και τις δύο μανέτες (η δεξιά ενεργοποιεί μόνο τα μπροστά φρένα) και να νιώσετε το Tricity να ρίχνει άγκυρα με ταχύτητες ακόμη και από την τελική του πάντα με πρωτόγνωρη αίσθηση ασφάλειας. Το μακρύτερο μεταξόνιο και επίσης ένα ποσοστό του βάρους που μετακόμισε πιο πίσω έχουν μειώσει σημαντικά την ικανότητα του Tricity να χαρίζει απλόχερα endo, είναι και το ABS βλέπετε. Οι δύο εμπρός δίσκοι των 220 χλστ. που συνδυάζονται με μονοπίστονες δαγκάνες -240 χλστ. και διπίστονη πίσω- χαρίζουν ωστόσο πολύ μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης ακόμη και σε αναβάτες με μικρή εμπειρία. Αυτό θα το εκτιμήσουν όλοι ακόμη περισσότερο στο βρεγμένο. Εκεί τα τρίκυκλα πραγματικά δεν έχουν αντίπαλο, ούτε φυσικά και στις στροφές και το Tricity δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση. Μπορείτε να οδηγείτε λίγο πιο αργά από ό,τι οδηγείτε στο στεγνό χωρίς να έχετε να φοβηθείτε κάτι και αυτό τα λέει όλα από μόνο του για το scooter της Yamaha.

Στους τρεις είναι η λύση

Τρίτροχα scooters όπως το Tricity προσφέρουν ασφάλεια και χρηστικότητα που θα εκτιμήσουν όλοι οι αναβάτες, μικροί και μεγάλοι, άπειροι ή έμπειροι, και των δύο φύλλων. Ο μόνος τρόπος, όμως για να καταλάβει κανείς πραγματικά τα πλεονεκτήματα ενός τρίκυκλου μέσα στην πόλη, είναι να έχει οδηγήσει πρώτα οποιοδήποτε άλλο δίκυκλο στο ίδιο περιβάλλον. Βασικά συστήνω ανεπιφύλακτα να οδηγήσετε πρώτα ένα δίκυκλο και μετά το Tricity. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να εκτιμήσετε 100% την πραγματική επιπλέον πρόσφυση που προσφέρουν οι δύο εμπρός τροχοί, σε σχέση με ένα δίκυκλο, άσχετα από τον συντελεστή τριβής του οδοστρώματος. Σε αυτές τις συνθήκες η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που είναι σχεδόν άδικο να συγκρίνεις τρίκυκλα με δίκυκλα και αυτό το λέμε εις βάρος των δεύτερων.

Yamaha Tricity 155 2017 9

Το ανανεωμένο Tricity είναι αυτή τη στιγμή το πιο προσιτό τρίκυκλο στην αγορά με σημαντική διαφορά από το αμέσως επόμενο. Είναι παράλληλα το ελαφρύτερο και το πιο μικροκαμωμένο, παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε και αυτό το κάνει και το φιλικότερο τρίκυκλο της αγοράς, σχεδόν εξίσου φιλικό με οποιοδήποτε άλλο scooter αντίστοιχου κυβισμού.

Στα ίδια περίπου κυβικά, τα δίκυκλα είναι πιο προσιτά, ελαφρώς πιο ευέλικτα, έχουν πιο ελαφριά αίσθηση αλλά και καλύτερες επιδόσεις λόγω μικρότερου βάρους. Δεν έχουν ωστόσο αυτή την πολυπόθητη αίσθηση ασφάλειας που προσφέρει το Tricity, λόγω της παραπανίσιας πρόσφυσης. Επίσης δεν μπορούν να φρενάρουν το ίδιο δυνατά, ειδικά σε πανικό, δεν μπορούν να φρενάρουν το ίδιο δυνατά και αποτελεσματικά στο βρεγμένο και σίγουρα δεν μπορούν να στρίψουν με την ίδια ασφάλεια αλλά και ταχύτητα στους γυαλισμένους δρόμους της πόλης.

Τα τρίκυκλα είναι η πιο σίγουρη επένδυση από πλευράς κατασκευαστών για να προσελκύσουν άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με τους δύο τροχούς, άτομα που χρησιμοποιούν καθημερινά μόνο αυτοκίνητο αλλά και άτομα που σπαταλούν τον χρόνο τους χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αν ανήκετε και εσείς στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά ακόμη περισσότερο αν έχετε εμπειρία από δύο τροχούς δοκιμάστε το ανανεωμένο Tricity. Δεν θα χάσετε. Θα εθιστείτε.

Φωτογραφίες Κίνησης-Στατικές

Φωτογραφίες Λεπτομερειών

Φωτογραφίες Λεπτομερειών ΙΙ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κατασκευαστής Yamaha
Μοντέλο Tricity 155
Αντιπρόσωπος Yamaha
Τιμή (ευρώ) 4790
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος 4Τ, 1K, Υ/Ψ, SOHC, 4β/Κ
Κυβισμός (cc) 155
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 58x58,7
Συμπίεση (:1)  10,5
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  1 σε  1
Λίπανση  υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Μετάδοση CVT
Πλαίσιο
Τύπος   Ατσάλινο σωληνωτό
Κάστερ (°)  Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1.350
Ύψος σέλας (mm) 780
Μήκος (mm) 1.980
Πλάτος (mm) 750
Ύψος (mm) 1.210
Απόσταση εδάφους (mm) 125
Βάρος (πλήρες, kg)   165
Ρεζερβουάρ (lt) 7,2
Χωρητικότητα λαδιού (lt) 1
Αναρτήσεις
Μπροστά Δύο καλάμια διαμέτρου 33 χλστ. για κάθε τροχό
Πίσω  αμορτισέρ, προφόρτιση ελατηρίου
Ελαστικά
Μπροστά 90/80-ZR14''
Πίσω  130/70-ZR13''
Φρένα
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 220mm με μονομπλόκ δαγκάνες 1 εμβόλου, ABS
Φρένα Δίσκος διαμέτρου 230mm με δαγκάνα δύο εμβόλων, ABS
Εξοπλισμός
Ψηφιακή οθόνη LCD, ταχύμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, δείκτης θερμοκρασίας, καυσίμου, ένδειξη θερμοκρασίας περιβάλλοντος, αυτονομίας, μέσης και στιγμιαίας κατανάλωσης, ώρας, ένδειξη χιλιομέτρων για ιμάντα & λάδια
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  15/8.000
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  1,47/6.000

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 17:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST - Yamaha TMAX SX 2017 TEST – Yamaha XMAX 300 ABS »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon