.
Κατηγορία Kymco
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 07:50

TEST – KYMCO Downtown 350i Noodoe 2019

Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα GT scooters μεσαίου κυβισμού, το KYMCO Downtown 350i προσφέρεται εδώ και αρκετό καιρό στο ελληνικό και στην hi-tech έκδοση Noodoe με το προηγμένο σύστημα πολυμέσων της ταϊβανέζικης εταιρίας να κάνει την αγορά του ακόμη πιο ελκυστική.

Κείμενο: Θοδωρής Ξύδης

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Πλήρης γκάμα στα μεσαία GT scooters

Με δύο πλέον εκδόσεις για το Downtown, την “στάνταρ” και τη Noodoe η KYMCO έχει στις τάξεις της μια πληρέστατη γκάμα από GT scooters μεσαίου κυβισμού ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη. Θέλετε κάτι προσιτό αλλά με μοντέρνα σχεδίαση; Ελάτε κοντά για να δείτε το X-Town 300i, το οποίο μάλιστα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Θέλετε περισσότερη δύναμη και άνεση; Κανένα πρόβλημα. Τις ανάγκες σας μπορεί να καλύψει κάλλιστα το Xciting 400i. Τι, θέλετε ακόμη πιο δυναμική σχεδίαση στα 400 κ.εκ. αλλά και μεγαλύτερη δόση τεχνολογίας; Για ρίξτε μια ματιά στο Xciting-S 400i με το σύστημα Noodoe στον εξοπλισμό του και ξανασκεφτείτε το. Όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές είναι πολλές και σοβαρές με το Downtown 350i να τοποθετείται ανάμεσα στα X-Town και Xciting ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διαθέσιμων μοντέλων-εκδόσεων στις έξι!

Γνήσιο GT

Το Downtown αποτελεί ένα γνήσιο GT φέροντας όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί κανείς από ένα μοντέλο της κατηγορίας. Αρχής γενομένης της εμφάνισης το Downtown παρουσιάζεται μοντέρνο και σοβαρό. Τα δυναμικά στοιχεία στην εμφάνισή του δεν λείπουν με το “ρύγχος” να είναι και εκείνο που σέρνει τον σχεδιαστικό χορό, με τους μεγάλους στρογγυλούς προβολείς, πίσω από τα διάφανα καλύμματά τους, να κλέβουν τις εντυπώσεις. Σε αυτό βοηθά και ο LED “περιμετρικός” φωτισμός τύπου “angel eyes” αλλά και ο αεραγωγός ανάμεσά τους. Οι γωνίες και οι ακμές κατακλύζουν το Downtown μπροστά κάνοντας το να δείχνει ιδιαίτερα αιχμηρό και έρχονται σε ελαφριά αντίθεση με το πιο συντηρητικό πίσω μέρος. Στην δημιουργία θετικών εντυπώσεων βοηθά και η μπλε ματ βαφή που προσδίδει έξτρα δυναμισμό αλλά και μια δόση πολυτέλειας στο scooter της KYMCO.

Χώροι για δυο και όχι μόνο

Αντικρίζοντας την μεγάλη και φαρδιά σέλα του Downtown θα ήταν τουλάχιστον περίεργο να κάτσεις επάνω της και να μην νιώσεις άνετα από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η σχεδίασή της σέλας δεν σου επιτρέπει να μετακινείσαι και σε τοποθετεί “χωνευτά” στο πίσω μέρος σε μια συγκεκριμένη θέση, αν θέλεις να απολαμβάνεις την μέγιστη δυνατή άνεση. Αυτό όμως δεν δημιουργεί επί της ουσίας κάποιο θέμα στον νευραλγικό τομέα της άνεσης. 

kymco downtown 350i noodoe 2019 bikeit 32

Η φαρδιά σέλα βρίσκεται σε ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος στα 810 χλστ., ακόμη και για αναβάτες μέσου ύψους, και η σχεδίαση των πλευρών του scooter σε αυτό το σημείο αφήνει τα πόδια να φτάσουν κάτω με σιγουριά. Με τα πόδια πάνω ο χώρος παρουσιάζεται ελαφρώς περιορισμένος εξαιτίας του πλάτους του κεντρικού τούνελ, αν φοράτε μεγάλο νούμερο παπούτσι. Όπως και να έχει το Downtown προσφέρει, σαν GT που είναι, και μια πιο άνετη θέση για τα πόδια, μπροστά στην ποδιά, δίνοντας έτσι την επιλογή για υψηλότερα επίπεδα άνεσης σε σχέση με τα scooters άλλων κατηγοριών. Όσον αφορά στον χώρο κάτω από τη σέλα το Downtown προσφέρει ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς αντικρίζοντας το μέγεθός του. Δύο κράνη κλειστού τύπου θα φιλοξενηθούν με άνεση, ενώ θα περισσέψει και λίγος χώρος για κάποια μικροπράγματα, με τις βάσεις για “φορτωμένα” ταξίδια εκτός των τειχών να μπαίνουν από εδώ.

kymco downtown 350i noodoe 2019 bikeit 15

Προσεκτικά μελετημένη είναι και η υπόλοιπη θέση οδήγησης του Downtown. Το τιμόνι έρχεται ψηλά, σε σωστό σημείο και τα χέρια πέφτουν πάνω του με φυσικό τρόπο. Δεξιά και αριστερά του τιμονιού η KYMCO έχει προικίσει το scooter της με δύο πρακτικότατα ντουλαπάκια, με το αριστερό να φέρει μάλιστα και θύρα USB. Αυτή η θύρα αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα πολυμέσων Noodoe, το οποίο συνδέεται με το κινητό σας και το τελευταίο χρειάζεται φόρτιση για να διατηρήσει την μπαταρία του στα επιθυμητά επίπεδα. Σημειωτέον τα ντουλαπάκια δεν κλειδώνουν και βρίσκονται εκεί για τα μικροαντικείμενα στα οποία χρειάζεστε άμεση πρόσβαση. Τον συνεπιβάτη φυσικά δεν το ξεχάσαμε αν και μεγάλη είναι η πιθανότητα να τον… ξεχάσετε εσείς: κανένα παράπονο δεν θα ακούσετε από αυτό το σημείο αφού το μερίδιο της σέλας που του αντιστοιχεί είναι ιδιαίτερα μεγάλο, όπως μεγάλες είναι και οι χειρολαβές που “καταλήγουν” σε σχαρίτσα-βάση για την τοποθέτηση top case.

kymco downtown 350i noodoe 2019 bikeit 11

Το scooter της KYMCO ξεχωρίζει φυσικά και για την υψηλή ποιότητα κατασκευής του, η οποία πάει χέρι-χέρι με την δυναμική του σχεδίαση. Πολύ καλή συναρμογή των πλαστικών επιφανειών, ποιοτικότατη ζελατίνα που δεν παρουσιάζει περίεργες παραμορφώσεις, απουσία τριγμών ανεξάρτητα από τις ανωμαλίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τροχοί και οι αναρτήσεις είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ποιότητα κατασκευής του Downtown και την δεμένη αίσθηση που δίνει στον αναβάτη του.

Σε σωστό σημείο βρίσκεται και ο πίνακας οργάνων με το στροφόμετρο στα αριστερά και μια μεγάλη LCD οθόνη που παρουσιάζει με ευδιάκριτο τρόπο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στα μάτια του αναβάτη. Στο κέντρο φυσικά δεσπόζει η TFT οθόνη του συστήματος Noodoe που προσθέτει και αυτή κάποιες πληροφορίες ακόμη και όταν το σύστημα δεν είναι συνδεδεμένο με το κινητό σας και αναβαθμίζει σημαντικά την εικόνα του Downtown. Στο δεξί γκριπ βρίσκονται και οι διακόπτες που δίνουν πρόσβαση στο σύστημα της KYMCO, ενώ συνολικά οι διακόπτες του Downtown αφήνουν μια ποιοτική αίσθηση κατά τη χρήση τους και απαιτούν έναν λογικότατο χρόνο εξοικείωσης για να τους βρίσκετε χωρίς να κοιτάζετε το τιμόνι.

kymco downtown 350i noodoe 2019 bikeit 18

KYMCO Noodoe

Η έκδοση Noodoe του Downtown φέρει στον στάνταρ εξοπλισμό της την ομώνυμη προηγμένη πλατφόρμα πολυμέσων της KYMCO, η οποία πραγματικά προσθέτει έναν άλλον αέρα στο μεσαίου κυβισμού GT Scooter της ταϊβανέζικης εταιρίας, ενώ έναντι της στάνταρ έκδοσης φέρει στον εξοπλισμό της και ανώτερης ποιότητας ελαστικά Metzeler Feelfree. Ειδικά αν έχετε στην κατοχή σας κάποιο από τα τελευταίας γενιάς αυτοκίνητα με τα συστήματα πολυμέσων/ψυχαγωγίας δεν θα παραξενευτείτε καθόλου αντικρίζοντας την στρογγυλή οθόνη του Downtown. Πιο πιθανό είναι να.. θυμώσετε αφού μπορεί και να διαπιστώσετε ελλείψεις στο αυτοκίνητο σας! Πέρα από την πλάκα το σύστημα πολυμέσων της KYMCO είναι ένας πραγματικός πιστός σύντροφος του αναβάτη, το οποίο απαιτεί έναν λογικότατο χρόνο εξοικείωσης από την πλευρά σας για να το χρησιμοποιείτε σα να το είχατε πάντα. Σκεφτείτε απλά ότι η ζεύξη με το κινητό σας γίνεται αυτόματα κάθε φορά που πλησιάζετε το scooter (ύστερα φυσικά από το πρώτο “πάντρεμα”) και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε ποτέ ξανά με αυτό, εκτός και αν αλλάξετε κινητό. Σας λύνει πραγματικά τα χέρια και προσφέρει κάτι που μέχρι πριν από την εμφάνιση του Noodoe φάνταζε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας σε αυτή την κατηγορία τιμής.

kymco downtown 350i noodoe 2019 bikeit 16

Με δυνατότητα εξατομίκευσης, το Noodoe μπορεί και σας προσφέρει δεκάδες πληροφορίες μεταξύ των οποίων, πρόγνωση του καιρού, πλοήγηση στο σημείο ενδιαφέροντος που έχετε επιλέξει μέσω… πυξίδας (!), ενώ σας κρατά ενήμερους για αναπάντητες κλήσεις, έκτακτες ειδήσεις, νέα μηνύματα, ενημερώσεις φίλων στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξετε ποτέ την οθόνη του κινητού σας. Επίσης αν ανήκετε στην κατηγορία των ξεχασιάρηδων όπως εγώ, το Downtown δεν θα το χάσετε ποτέ  αφού το Noodoe απομνημονεύει αυτόματα τη θέση που έχετε παρκάρει και αν το αναζητήσετε, το βρίσκει για εσάς το κινητό σας.

Σε αυτό το σημείο εκείνο που θα ήθελα να θίξω είναι το σύστημα πλοήγησης του Noodoe, ειδικά σχεδιασμένο από την Tom-Tom για χρήση σε δίτροχο, το οποίο στο Downtown έρχεται με τους ελληνικούς χάρτες δωρεάν και δίνει φυσικά δυνατότητα αγοράς χαρτών και για άλλες χώρες, όταν με το καλό βγείτε και εκτός συνόρων. Κερασάκι στην τούρτα ο φωτισμός καλοσωρίσματος, εφόσον το επιθυμείτε και καθώς πλησιάζετε το scooter για να μπορείτε να το εντοπίσετε πιο εύκολα σε μεγάλους χώρους στάθμευσης αλλά και να βλέπετε πού πατάτε αν είναι πίσσα σκοτάδι.

Τα… πάντα όλα για την προηγμένη πλατφόρμα πολυμέσων της KYMCO μπορείτε να τα βρείτε σε αυτήν εδώ την εξαιρετική τεχνική ανάλυση-ρεπορτάζ του Κώστα Γκαζή. Ό,τι και να προσπαθήσω να προσθέσω εγώ θα ήταν ο ορισμός του overkill πέραν ίσως του ότι το σύστημα δουλεύει πάντα σωστά, δεν κολλάει ποτέ και προσθέτει μια hi-tech εικόνα στο Downtown που δεν έχουμε δει σε άλλο scooter σε αυτά τα χρήματα.

kymco downtown 350i noodoe 2019 bikeit 20

Το scooter που σε προσέχει

Κατεβαίνοντας στην πόλη με το… Downtown δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι αυτό το scooter έχει φτιαχτεί για να σε υπηρετεί, έχοντας βέβαια και το απαραίτητο στιλ και δυναμισμό. Αν και GT μοντέλο μεσαίου κυβισμού, το εξαιρετικό ζύγισμα του Downtown τού δίνει αίσθηση scooter μικρότερου βάρους. Το τιμόνι είναι ελαφρύ, όσο ελαφρύ πρέπει για να φτάνουν και οι απαραίτητες πληροφορίες στα χέρια του αναβάτη από τον  εμπρός τροχό και τα σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα πραγματοποιούνται με χαρακτηριστική άνεση. Με τα πόδια μπροστά στην ποδιά απολαμβάνεις σωστό έλεγχο και καλά επίπεδα άνεσης από τις αναρτήσεις με το ελαφρώς σφιχτό set up, που δεν σε ταλαιπωρήσουν παρά μόνο σε έντονα κοφτές ανωμαλίες.

kymco downtown 350i noodoe 2019 bikeit 40

Σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ελαστικά της Metzeler, το Downtown στρίβει με ασφάλεια και σιγουριά και στους ελληνικούς δρόμους αλλάζοντας παράλληλα κατεύθυνση εξαιρετικά γρήγορα με την  βοήθεια και του εμπρός τροχού των 14 ιντσών. Το στιβαρό του πλαίσιο προσφέρει αυτοπεποίθηση που ενισχύεται και από την πολύ καλή απόδοση των φρένων, ένας τομέας άλλωστε όπου η KYMCO έχει αναπτύξει την δική της παράδοση στο πέρασμα του χρόνου. Δύναμη και προοδευτικότητα είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα φρένα με την σύγχρονη μονάδα 9.1 της Bosch να αναλαμβάνει να ελέγξει άκρως αποτελεσματικά την διαδικασία στην περίπτωση μπλοκαρίσματος ενός εκ των δύο τροχών.

kymco downtown 350i noodoe 2019 bikeit 2

Το να αγοράσει κανείς GT scooter μεσαίου κυβισμού και να μην αξιοποιήσει τις αρετές του στο ταξίδι και στον ανοιχτό δρόμο είναι σαν να παραγγέλνεις χωριάτικη τυρόπιτα και πριν τη φας να την ανοίγεις για να βγάλεις το τυρί. Λάθος; Έγκλημα; Όπως και να το πείτε μέσα θα πέσετε πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Downtown. Το scooter της ταϊβανέζικης εταιρίας μπορεί να σας ταξιδεύει όλη μέρα στον αυτοκινητόδρομο, δικάβαλο και φορτωμένο με ταχύτητες στα νόμιμα όρια του και το ρεζερβουάρ των 12,5 λίτρων να προσφέρει αυτονομία πάνω από 250 χλμ. με μέση κατανάλωση στα 3,8 λίτρα. Η κατανάλωση είναι μόνο ένα από τα δυνατά σημεία του ισχυρού μονοκύλινδρου κινητήρα με την πολιτισμένη λειτουργία να τον χαρακτηρίζει είτε κινείστε λίγο πάνω από το ρελαντί, είτε κυνηγάτε την τελική του ταχύτητα που ξεπερνά κατά τι τα 160 χλμ./ώρα στο κοντέρ του Downtown. Με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου η προστασία από τον αέρα βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, από τη ζελατίνα αλλά ακόμη περισσότερο από την σχεδίαση των πλαστικών που προστατεύουν επαρκώς τα πόδια. Η ψηλότεροι και οι καλομαθημένοι μπορούν φυσικά να προσθέσουν τον ανεμοθώρακα (δεν τον λέμε έτσι τυχαία) από τον επίσημο κατάλογο αξεσουάρ της KYMCO που προσθέτει μεγαλύτερο ύψος και ενσωματώνει στην σχεδίασή του και “χούφτες” για τα χέρια. Έτοιμο λοιπόν να γυρίσετε με άνεση την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και γιατί όχι την Ευρώπη ολόκληρη.

kymco downtown 350i noodoe 2019 bikeit 30

Μεγάλος πειρασμός

Το KYMCO Downtown 350i Noodoe είναι ένας από τους μεγάλους πειρασμούς στα μεσαία GT scooters που γίνεται ακόμη μεγαλύτερος στην έκδοση Noodoe με το ομώνυμο και προηγμένο σύστημα πολυμέσων της ταϊβανέζικης εταιρίας. Με τιμή 5.375 ευρώ (χωρίς Τ.Τ.) για αγορά μετρητοίς, που βρίσκεται 590 ευρώ πάνω από την τιμή της στάνταρ έκδοσης, παίρνει κανείς το εξελιγμένο σύστημα Noodoe με το GPS της Tom Tom, αλλά και ποιοτικότερα ελαστικά, όλα σε ένα πακέτο. Με την αγορά του scooter εντός του 2019, η KYMCO προσφέρει παράλληλα και δωρεάν επέκταση της εγγύησης στα τέσσερα χρόνια κάνοντας έτσι την αγορά του ακόμη πιο δελεαστική. Ποιοτικό, γρήγορο, φιλικότατο και κάτι παραπάνω από ευρύχωρο το Downtown 350i Noodoe σε ψήνει με το “καλημέρα” με τα χαρίσματά του και το μόνο που μένει είναι να το γνωρίσεις από κοντά και να δεις και εσύ, ότι και μπορεί και θέλει να γίνει ο πρωταγωνιστής της καθημερινότητάς σου.

Μοντέλο KYMCO Downtown 350i Noodoe 2019
Αντιπρόσωπος MOTO TREND SA
Τιμή (ευρώ) 5.375 (μετρητοίς χωρίς Τ.Τ)
Εγγύηση 2 χρόνια (+2 χρόνια προσφορά)
Κινητήρας  
Τύπος Τετράχρονος, αερόψυκτος, μονοκύλινδρος,  4βάλβιδος
Κυβισμός (c.c.) 321
Διάμετρος x διαδρομή (mm) Δ.Α. 
Συμπίεση (:1) Δ.Α. 
Τροφοδοσία Ψεκασμός 
Σύστημα εξαγωγής 1 σε 1
Λίπανση  Αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης Αυτόματος φυγοκεντρικός
Κιβώτιο CVT
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο, σωλήνες στρογγυλής διατομής
Μήκος (mm) 2.265
Πλάτος (mm) 670
Ύψος  (mm) Δ.Α. 
Μεταξόνιο (mm) 1.555
Γωνία κάστερ (°) Δ.Α. 
Ίχνος (mm) Δ.Α. 
Ύψος σέλας (mm) 810
Απόσταση εδάφους (mm) Δ.Α. 
Βάρος (kg)  179
Ρεζερβουάρ (lt) 12,5
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι, διάμετρος καλαμιών 37 mm
Πίσω Δύο αμορτισέρ, προφόρτιση ελατηρίου
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 260 mm, τριπίστονη δαγκάνα / ABS 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 240 mm, διπίστονη δαγκάνα / ABS
Τροχοί  
Μπροστά 120/80-14''
Πίσω 150/70-13''
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) 29 /7.500 σ.α.λ
Ροπή στον τροχό (kg/rpm)  3,14 / 7.000 σ.α.λ.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 15:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST – KYMCO People-S 125i ABS 2019 TEST – KYMCO X-Town 300i ABS »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon