.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 12:06

Rεπορτάζ - 1η Εντουρόβολτα Μετεώρων, 18 Μαρτίου 2012

 

Αληθινό πάθος για εντούρο

 


Κείμενο – φωτό: Χρήστος Σώκος


Είναι πραγματικά ευτύχημα το ότι στις ημέρες μας υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αγαπούν πραγματικά το εντούρο, κάτι που συνέβαινε πριν από αρκετά χρόνια αλλά κοντεύουμε να ξεχάσουμε πλέον. Χρειάζεται αληθινό πάθος και μεράκι για να διοργανώσεις μία φιλική βόλτα ανοιχτή σε όλους, αλλά χωρίς να ζητήσεις χρήματα από κανέναν και να φτάσεις στο σημείο μέχρι και να βάλεις από την τσέπη σου, έχοντας να υποστείς και την πολεμική των απ’ έξω. Αυτό είναι το γνήσιο εντουράδικο πνεύμα που έχει εκλείψει και μας υπενθύμισε μία παρέα από την Καλαμπάκα:

Οι Φούνταρης Αχιλλέας, Γκαγκανάτσιος Αθανάσιος, Γκαγκανάτσιος Ευάγγελος , Γκαγκανάτσιος Σπύρος, Ζιώγας Χρήστος, Μακρής Στάυρος, Προύφας Αντώνης, Προύφας Δημήτρης, Νταμπαλής Βασίλης, Αδάμος Ευάγγελος, Αβραμόπουλος Φώτης, Παπατζιμόπουλος Χαράλαμπος, Μπραζιώτης Άρης και Τσιμπέκος Θρασύβουλος με προσωπικό κόπο και χρήματα διοργάνωσαν μία εκπληκτική εντουρόβολτα στα βουνά της Καλαμπάκας.

Μαγικά χώματα


Η διοργάνωση είχε ως σημείο αναφοράς το παλαιό στρατόπεδο της Καλαμπάκας, έναν χώρο που είχε φιλοξενήσει το καλοκαίρι τον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος εντούρο.
Εκεί είχε στηθεί η γραμματεία υποδοχής, μία κορδελάτη ειδική διαδρομή και από εκεί ξεκινούσαν οι δύο σηματοδοτημένοι κύκλοι της βόλτας.
Ο πρώτος περίπου 40 χιλιομέτρων με αρκετά καινούρια μονοπάτια. Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά με απίθανη ομορφιά και εναλλαγές τοπίου. Τα χώματα ήταν ιδανικά βρεγμένα και πραγματικά απολάμβανες οδήγηση.
Ο δεύτερος κύκλος ήταν περίπου 20 χιλιομέτρων, αισθητά πιο απαιτητικός, μιας και μοιραζόταν αρκετά από τα μονοπάτια του παγκοσμίου, αλλά εξίσου απολαυστικός.

Η συμμετοχή των εντουράδων ήταν άκρως ικανοποιητική, μιας και περίπου 70 αναβάτες οδήγησαν στα φοβερά αυτά μονοπάτια.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί κάτοικοι της Καλαμπάκας βρήκαν την ευκαιρία (ανοιξιάτικου ήλιου επιτρέποντος ) με τις οικογένειές τους να έρθουν στον χώρο της διοργάνωσης και να παρακολουθήσουν από κοντά το event.

Παράδειγμα προς μίμηση


Μετά το τέλος της βόλτας υπήρχαν αναμνηστικά μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες. Έτσι χωρίς τραυματισμούς και παρατράγουδα συναντήθηκε μία μεγάλη παρέα, μοιράστηκε την κοινή αγάπη για εντούρο και άπαντες αναχώρησαν ευχαριστημένοι.
Ευχαριστούμε το enduro team Καλαμπάκας για την φιλοξενία, ευχόμαστε η προσπάθεια των παιδιών να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και ελπίζουμε να ακολουθήσει σύντομα και η 2η εντουρόβολτα Μετεώρων!

Το μήνυμα της λέσχης

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θέρμα όλους τους συμμετέχοντες της εντουροβόλτας Μετεώρων.Η ανταπόκριση των αναβάτων ηταν πραγματικά εντυπωσιακή και είμαστε σίγουροι οτι το διασκεδάσανε όσο και εμείς.Η βόλτα κύλησε ομαλά,όπως είχε προγραμματιστεί,ενώ δεν υπήρξαν ατυχήματα και τραυματισμοί.Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις μεγάλες σελίδες του χώρου για την προβολή της εκδηλωσής μας www.bikeit.gr,www.motorsite.gr,www.enduro.gr, το www.kalabakacity.gr ,τον Κο Σώκο Χρήστο,το Ράδιο Σταγών,την εφημερίδα τα Μετέωρα,το www.sportrikala.gr,την Ιατρό Κα Καρολίνα,το ΕΚΑΒ Λάρισσας κάθως και όλους όσους βοηθήσανε στην οργάνωση και επιτυχία της εκδηλωσής μας.Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε οτι η Εντουροβόλτα Μετεώρων ήταν το αποτέλσμα σκληρής προσωπικής δουλείας των οργανωτών οι οποίοι ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τα έξοδα της εκδήλωσης και του αναμνηστικού μεταλλίου που δόθηκε δωρέαν σε όλους και οπως υποσχεθήκαμε δεν υπήρξαν χορηγίες ούτε φυσικά χρηματική συμμετοχή των αναβατών.Είμαστε σιγουροί οτι θα βρεθούμε ξανα σύντομα στα ίδια μονοπάτια,με την ίδια παντα φιλοσοφία με νέα εκδήλωση!

Ευχαριστούμε

http://endurometeoron.blogspot.com"

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon