.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 03:09

Honda Track day στα Μέγαρα

 

 

Ευκαιρία για δοκιμή!

 

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Πίστα Μεγάρων, 5 Σεπτεμβρίου 2010
Honda Track days

Μία ακόμη Κυριακή, η Honda Σαρακάκης έδωσε την ευκαιρία σε όσους αναβάτες ήθελαν να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες δρόμου της εταιρίας. Κυρίαρχες φυσικά, οι CBR 1000RR που εφοδιασμένες με το σύστημα C-ABS, μάγεψαν τους αναβάτες.

Η σωστή πληροφόρηση του κοινού είναι ένα από τα υπέρ της Honda Σαρακάκης η οποία επιλέγει μέσα από εκδηλώσεις να προσφέρει για δοκιμή τα μοντέλα της. Έτσι, όσοι επιθυμούν, εφόσον δηλώσουν συμμετοχή σε εύκολο χρονικό διάστημα, μπορούν να διανύσουν αρκετά ασφαλή χιλιόμετρα μέσα σε πίστα, δοκιμάζοντας τη μοτοσυκλέτα της αρεσκείας τους. Αυτή τη φορά, βρεθήκαμε στα Μέγαρα προκειμένου να απολαύσουμε τους αναβάτες που χαιρόντουσαν τη βόλτα τους πάνω στις απαστράπουσες Honda. Υπήρχαν διαθέσιμες CB 1000R, CBR 600RR, VFR 1200F και οι CBR 1000RR εφοδιασμένες με το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος C-ABS. Οι αναβάτες χωριζόντουσαν σε group οι οποίοι οδηγούσαν για πέντε γύρους τις μοτοσυκλέτες που είχαν από πριν ‘’καπαρώσει’’ με αποτέλεσμα να έχουν ολοκληρωμένη άποψη για το ποιόν τους. Υπήρχε διαθέσιμος προπομπός και ουραγός οι οποίοι φρόντιζαν για την ασφάλεια των αναβατών, ενώ ταυτόχρονα έδειχναν και τις ιδανικές γραμμές μέσα στην πίστα. Για όσους βρισκόντουσαν πρώτη φορά σε συνθήκες πίστας, αυτή ήταν μία ιδανική ημέρα για να απολαύσουν οδήγηση.
Στο τέλος της ημέρας, δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες του συστήματος C-ABS σε πραγματικές συνθήκες. Οι υπεύθυνοι είχαν ετοιμάσει ένα σημείο στο οποίο είχαν ρίξει χώμα. Εκεί, περνούσαν οι αναβάτες και πίεζαν τα φρένα στο τέρμα για να διαπιστώσουν πως, η μοτοσυκλέτα φρέναρε με ασφάλεια και χωρίς να μεταβληθεί η πορεία της.
Για πρώτη φορά λοιπόν ένα σύστημα αντιμπλοκαρίσματος ειδικά σχεδιασμένο σε πίστα, δοκιμάστηκε με επιτυχία από ερασιτέχνες αναβάτες, χάριν στην φιλοσοφία και τα Track days της Honda.


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Motorrad Hellas - Μαθήματα οδήγησης EICMA 2010 - Μιλάνο »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon