.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 11:52

Απαγόρευση ντίζελ-βενζίνης το 2035 – Γράψτε άκυρο!

Σιγά μην πέρναγε, θα συμπληρώσουμε εμείς.

Το τεράστιο θέμα της απαγόρευσης πώλησης νέων οχημάτων, με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, από το 2035, έχει απασχολήσει την επικαιρότητα πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό. Αν όχι τόσο για το περιεχόμενο του αυτό καθεαυτό, όσο για την αίσθηση… βιαστικών, βεβιασμένων και ίσως πολιτικά υποκινούμενων εξελίξεων για την αυτοκίνηση μίας ολόκληρης ηπείρου, σε βάθος μόλις 12 χρόνων, που αφήνει. Μπορεί λοιπόν να αισθανθείτε… δικαιωμένοι, διαβάζοντας την είδηση παρακάτω, καθώς όπως όλα δείχνουν, η απαγόρευση αυτή ΔΕΝ θα ισχύει ακόμα και η ψήφιση της αναβάλλεται, προς το παρόν επ’ αόριστον.

Γερμανία και Ιταλία τίναξαν την απαγόρευση στον αέρα

Καίριο ρόλο στην αναβολή της ψήφισης της απαγόρευσης βενζίνης-ντίζελ, έπαιξαν Γερμανία και Ιταλία, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα. Οι Γερμανοί επιθυμούν την εισαγωγή διατάξεων που θα επιτρέπουν και θα καθορίζουν την χρήση συνθετικών καυσίμων νέας τεχνολογίας, ουδέτερα άνθρακος, ενώ την ικανοποίηση τους για τις εξελίξεις εξέφρασαν και οι Ιταλοί. Ας μην ξεχνάμε, ότι οι δύο αυτές χώρες αποτελούν ίσως την καρδιά της αυτοκίνησης της Ευρώπης, με σημαντικές μάρκες όπως π.χ. Ferrari, Porsche, VW κλπ. που μπορούν να ασκήσουν πίεση στις εξελίξεις, όπερ και εγένετο. Σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού Υπουργού Μεταφορών, Volker Wissing, τα συνθετικά καύσιμα είναι «απαραίτητα διότι δεν υπάρχει εναλλακτική για την λειτουργία του υπάρχοντος στόλου, με τρόπο ουδέτερο ως προς το περιβάλλον».

Με αυτά και με εκείνα, λοιπόν, η ψηφοφορία που αρχικά είχε καθοριστεί για αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου, αναβάλλεται χωρίς να δηλώνεται κάποια εναλλακτική ημερομηνία διεξαγωγής της. Με απλά λόγια, αναβάλλεται επ’ αόριστον…

Με τις μοτοσυκλέτες τι θα γίνει;

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας, ακόμη και αν η απαγόρευση οχημάτων ορυκτών καυσίμων περνούσε, δεν θα αφορούσε αρχικά τις μοτοσυκλέτες. Οπότε, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, οι αναβάτες μπορούν να πάρουν μια ανάσα ανακούφισης αφού το σάρωθρο της πράσινης μετάβασης δεν θα εξαφανίσει ακόμα, τους κινητήρες που αγαπάμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 15:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon