.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 12:45

FEMA – Ξανά η Ευρώπη αγνοεί τα αιτήματα των μοτοσυκλετιστών

Κόλαφος το τελευταίο άρθρο της FEMA, σχετικά με την εκπαίδευση που λαμβάνουν οι υποψήφιοι μοτοσυκλετιστές, πριν την απόκτηση διπλώματος.

Όπως καταλαβαίνει  -με τον σκληρό τρόπο, τις περισσότερες περιπτώσεις- οποιοσδήποτε οδηγός, η απόκτηση ενός διπλώματος οδήγησης είναι μία τυπική διαδικασία. Σχεδόν παπαγαλία, που λέγαμε και στο λύκειο. Και δεν θα έπρεπε να είναι. Η οδήγηση είναι πολύ περισσότερα, από τις απλές… δοκιμασίες του υπουργείου και μια σύντομη πορεία. Θυμηθείτε: Πόσο αγχωμένοι νιώθατε, βγαίνοντας στο δρόμο για πορεία όταν παίρνατε δίπλωμα; Αυτό συνέβαινε γιατί κανείς δεν είναι έτοιμος για εκείνη την στιγμή. Κανείς δεν έχει εκπαιδευτεί όπως πρέπει.

Η FEMA δημοσίευσε, πριν λίγες ημέρες, άρθρο στο οποίο τα βάζει ξανά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά την ύλη, την διαδικασία εκπαίδευσης και τις εξετάσεις των υποψηφίων αναβατών μοτοσυκλέτας. Αντιδρά στις προτάσεις της Ε.Ε. για τις νέες διαδικασίες, οι οποίες «αγνοούν πλήρως τις απαιτήσεις των μοτοσυκλετιστών».

H FEMA επιμένει –πολύ σωστά, κατά την γνώμη μας- ότι η ύλη και οι εξετάσεις του διπλώματος οδήγησης πρέπει να απομακρυνθούν από τις καθαρά «τεχνικές» γνώσεις  και τις δοκιμασίες σε αργές ταχύτητες. Με απλά λόγια, η… αργή ευθεία, τα 8άρια, η γρήγορη ευθεία, που όλοι γνωρίσαμε στις εξετάσεις μας. Αντίθετα, η FEMA τονίζει ότι πρέπει να διδάσκονται υψηλότερου επιπέδου ικανότητες αναγνώρισης κινδύνων και προετοιμασίας αντιμετώπισης απροσδόκητων καταστάσεων.

Σε αντίστοιχη επιστολή –την οποία μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ εδώ – η FEMA αναλύει περισσότερο τα 5 σημεία τα οποία τονίζει, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση:

  • Συμπεριφορά των αναβατών στον δρόμο
  • Ικανότητες οδήγησης και επίγνωση/αναγνώριση κινδύνων
  • Μεγαλύτερη σημασία στην ιατρική/υγειονομική ικανότητα των οδηγών
  • Ξεκαθάρισμα «γκρίζων σημείων» όσον αφορά τις προϋποθέσεις ελεύθερης μετακίνησης εντός της Ε.Ε.
  • Οριζόντια αναγνώριση των ψηφιακών διπλωμάτων οδήγησης
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 12:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon