.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 21:17

Πέτρος Πετρόπουλος - Νέα εποχή για το KTM Group στην Ελλάδα

Η KTM, μαζί με τις υπόλοιπες εταιρίες του ομίλου, Husqvarna, GASGAS, Bajaj, αλλάζει χέρια στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που κυκλοφορεί ευρέως στους δίτροχους κύκλους τον τελευταίο καιρό. Είναι κοινό μυστικό και έχει διαρρεύσει εδώ και καιρό τόσο στον ειδικό τύπο, όσο και σε αρκετούς αναγνώστες που έχουν πρόσβαση σε καταστήματα ή γνωστούς, αλλά δεν ήταν κάτι ανακοινώσιμο, τουλάχιστον όχι μέχρι να βγει κάποιος από τις δύο πλευρές και να το επιβεβαιώσει επίσημα.

Γι' αυτό και από την πλευρά μας, ως BIKEIT, σεβαστήκαμε αμφότερες πλευρές και δεν τρέξαμε να διαρρεύσουμε την πληροφορία, προς τέρψιν των "κλικ".

Κάθε πράγμα στην ώρα του κι έτσι, η εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος, αντιπρόσωπος εν μέσω άλλων των αυτοκινήτων Jaguar, Land Rover, Isuzu, των εξωλέμβιων κινητήρων Evinrude και Tohatsu, των εσωλέμβιων κινητήρων Perkins, των φουσκωτών σκαφών Bombard και Zodiac, των ελαστικών Cooper, AVON και Hankook, των ATV της CAN-AM και τρίτροχα της Spyder, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στους δύο τροχούς.

Και αυτό γίνεται με ένα group που απαρτίζεται από τις πιο δημοφιλείς εταιρίες στην sport εκδοχή των δύο τροχών, το KTM Group.

Η απόκτηση των εταιριών που γνωρίζουμε μέσα από το KTM Group, ήτοι, της KTM, Husqvarna, GASGAS και Bajaj, είναι κάτι που συζητούσαν οι δύο πλευρές από το τέλος της περσινής χρονιάς. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, υπεύθυνοι του αυστριακού group βρέθηκαν στην Ελλάδα και ξεκίνησαν ραντεβού με τρεις τουλάχιστον πλευρές, με έναν μεγάλο εισαγωγέα μοτοσυκλετών, με μία αντιπροσωπεία ρουχισμού και αξεσουάρ casual, και με την εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος. Από την αρχή φάνηκε η πρόθεση για συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, και έχει γίνει γνωστό τουλάχιστον από τις αρχές Φεβρουαρίου ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει, έχουν δώσει τα χέρια, αλλά δεν έχουν πέσει οι υπογραφές, κάτι που απ' ότι φαίνεται έγινε στις αρχές Μαρτίου.

Τότε ήταν που και ο κος Σόλων Κοντός, Διευθύνων Σύμβουλος της K-Motors, της εταιρίες που διέθετε τις παραπάνω εταιρίες στην Ελλάδα, περισσότερο από 30 χρόνια, ανακοίνωσε και επίσημα στο dealer net της KTM, ότι αποχωρεί.

Για όσους δεν ξέρουν το story, και πραγματικά είναι πραγματικά δύσκολο, αξίζει να μάθει κάποιος ότι ο κος Κοντός, είναι κοντός μόνο στο επίθετο, και έχει συμβάλλει στην εδραίωση της πορτοκαλί εταιρίας, τα μέγιστα, αφιερώνοντας ουσιαστικά όλη του τη ζωή. Ιδιαίτερος σε σκέψη και τρόπο αλλά πάντα σταθερός στις απόψεις του, όριζε την πορεία της ΚΤΜ από τότε που οι ιδιοκτήτες ήταν γνωστοί με το μικρό τους όνομα στη χώρα μας. Από τις αρχές του '90, όπου πάλευε στο τιμόνι ενός μαύρου Mercedes φορτηγού οδηγώντας στους αγώνες enduro, προσπαθώντας να αλλάξει το μυαλό των ιαπωνεζόφιλων τότε αναβατών, στις λευκές - πράσινες KTM.

Έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά τόσο τον κο Σόλωνα Κοντό, από τότε που η KTM ήταν άγνωστη, από την Husqvarna με την οποία και έτρεχα με υποστήριξή του αποσμασματικά το '94, και έχοντας συμμετάσχει ενεργά ως μέλος της αγωνιστικής ομάδας από το '98 έως και το 2000, τότε που η KTM άρχιζε να κάνει εντύπωση και στις μοτοσυκλέτες καθημερινής χρήσης - βλέπε, LC4 640. 

Μην νομίζει κανείς λοιπόν ότι η πορεία της ΚΤΜ, τόσο στον κόσμο, όσο και στην Ελλάδα, ήταν στρωμένη με ροδοπέλατα, το αντίθετο μάλιστα, αφού η χώρα μας είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, και η αγωνιστική στήριξη του κου Κοντού μέσω της Hellinmoto, αργότερα της KTM SEE, μετέπειτα K-Motors, ήταν καθοριστική.

Από την χρεοκοπία της KTM σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι τις μοτοσυκλέτες που ξέρουμε σήμερα, υπήρχαν πολλά στάδια και όποιος έχει άποψη για το πως και αν έγινε σωστά η ''δουλειά" στη χώρα μας, καλό είναι να ξέρει ότι έξω από το χορό, όλοι ξέρουν να χορεύουν.

Τώρα, μία νέα εποχή ξεκινάει για το KTM Group στην Ελλάδα, και η ώρα για ξεκούραση έχει φτάσει για τον κύριο Σόλωνα Κοντό, που τόσα πρόσφερε στην αγωνιστική και όχι μόνο, μοτοσυκλέτα, στην Ελλάδα.

Τώρα, η νέα εταιρία, θα πρέπει, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της αντιπροσώπευσης, να στήσει τις τόσο σημαντικές για την υπόσταση των brandname αγωνιστικές ομάδες, δίκτυο πωλήσεων ή να συνεχίσει με το ίδιο, να καταστρώσει μία στρατηγική ώστε να καλύψει τις νέες αυξημένες - απ' ότι ακούγεται - ανάγκες πωλήσεων.

Δυναμικό από την προηγούμενη αντιπροσώπευση ακούγεται ότι θα βρίσκεται στην νέα εταιρία, όπως και είναι λογικό κατά την άποψή μας σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, και μία νέα εποχή για τις μάρκες ξεκινά.

Ένα είναι σίγουρο,  30 χρόνια μετά, το KTM Group δεν είναι ίδιο, και ευελπιστούμε η νέα εταιρία, να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις τεράστιες απαιτήσεις, σε μία ξεχωριστή, δύσκολη και απαιτητική αγορά, όπως είναι η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 21:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon