.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 14:38

FEMA – Οι μοτοσυκλέτες αγνοούνται προκλητικά από τους νομοθέτες

Ξεσπαθώνει η FEMA με ένα καταπληκτικό κείμενο του Dolf Willgers, ο οποίος έχει απλά αγανακτήσει με το ότι οι μοτοσυκλέτες δεν περιλαμβάνονται σε κανέναν σχεδιασμό, από καμία σοβαρή αρμόδια αρχή μεταφορών και υποδομών.

Οι αρχές είναι εχθρικές προς τις μοτοσυκλέτες και αυτό το ξέραμε ήδη. Όμως, όπως πάει το πράγμα και με την υποχρέωση για... «πράσινη ανάπτυξη» να παραμορφώνει, σε πολλές περιπτώσεις, την εμφάνιση της πραγματικότητας, η τάση για τις μοτοσυκλέτες φαίνεται ακόμα πιο εχθρική. Η FEMA, η ομοσπονδία των ευρωπαϊκών συλλόγων μοτοσυκλέτας, δημοσίευσε ένα κείμενο-φωτιά πριν λίγες ώρες, το οποίο συνέταξε ο Dolf Willigers και δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί κανέναν.

Ο Willigers κατηγορεί ευθέως όλους τους αρμόδιους ότι η μοτοσυκλέτα αγνοείται σκόπιμα και ότι κάποιοι είτε δεν βλέπουν, είτε δεν θέλουν να δούν ότι η μοτοσυκλέτα δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά της λύσης. Αναφέρει μάλιστα: «οι μοτοσυκλέτες είναι σαν να μην υπάρχουν!» Πραθέτουμε παρακάτω, μερικά τμήματα από το κείμενο. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανάλογη δημοσίευση της FEMA με ένα κλικ εδώ.

«Είναι σαν να μην υπάρχουμε. Αυτό είναι κρίμα, γιατί οι μοτοσυκλέτες έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους άλλους τρόπους μετακίνησης. Με το να αγνοούν τις μοτοσυκλέτες, οι νομοθέτες σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο χάνουν μία ευκαιρία να μειώσουν την μόλυνση, την κυκκλοφοριακή συμφόρηση και τα προβλήματα στάθμευσης.»

«Το καλοκαίρι το 2021 η Ευρωπαϊκή επιτροπή παρουσίασε ένα κείμενο για την βιώσιμη κινητικότητα και οι μοτοσυκλέτες δεν αναφέρονταν πουθενά, ούτε καν τα ηλεκτρικά δίκυκλα. (...) όλοι ακολουθούν το ίδιο mantra: Συγκοινωνίες, περπάτημα, ποδήλατο. Η μόνη εξαίρεση φαίνεται να γίνεται για τα ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία εμφανίζονται ως βιώσιμη λύση και περιμένουν οι οδηγοί να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα τους για αυτά. Δεν έχω δει ούτε έναν οδηγό που να θέλει να το κάνει αυτό».

«Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, οι μοτοσυκλέτες πληρώνουν τα ίδια για πάρκινγκ με ένα αυτοκίνητο. Πληρώνουν τα ίδια για να μπούν στην ζώνη ULEZ του Λονδίνου με ένα αυτοκίνητο.  Στην Στοκχόλμη υπάρχουν κάθε λογής χρεώσεις για στάθμευση μοτοσυκλετών. Βλέπεις όλα αυτά και αναρωτιέσαι τι συμβαίνει. (...) Δεν θέλουν να δουν την εναλλακτική, ή απλά δεν την βλέπουν;»

«Η FEMA έχει κάνει 4 δοκιμές κινητικότητας από το 2014 μέχρι σήμερα, στις οποίες οι μοτοσυκλέτες συγκρίθηκαν με άλλα μέσα μετακίνησης στην πόλη. Συγκρίναμε τον χρόνο που χρειάζεσαι για να φτάσεις από πόρτα σε πόρτα. Με μία εξαίρεση, λόγω κακής επιλογής δρομολογίου, οι μοτοσυκλέτες ήταν οι γρηγορότερες μακράν. Το λέμε συχνά και θα το ξαναπούμε και τώρα: Οι μοτοσυκλέτες δεν είναι το πρόβλημα, είναι η λύση».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 14:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon