.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 11:20

Triumph Speedmaster 400 - Έρχεται και μικρό cruiser

Η νέα γενιά των μονοκύλινδρων τετρακοσαριών της Triumph προορίζεται να επεκταθεί σε διάφορες κατηγορίες, με το cruiser Speedmaster να είναι ένα πιθανό επόμενο μοντέλο.

Τον περασμένο Ιούνιο η Triumph αποκάλυψε τις δύο νέες της μοτοσυκλέτες, Speed 400 και Speed 400X, που κατασκευάζονται σε συνεργασία με τη Bajaj Auto στην Ινδία, υλοποιώντας την επέκταση προς μικρότερους κυβισμούς που για χρόνια φημολογούταν.

Πριν καν ανοίξουν οι προπαραγγελίες των νέων μικρών Triumph ωστόσο, η φημολογία για τα επόμενα μοντέλα που θα φορέσουν τον μονοκύλινδρο των 398 cc και 40 hp είχε ήδη ανοίξει διάπλατα: Thruxton 400 (ή Speed 400 RR, ανάλογα ποιος διακινεί τη φήμη), Tiger 400 και τώρα Speedmaster 400.

Το πρώτο (Thruxton) υποστηρίζεται από φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας σε δοκιμές στην Ινδία, ενώ τα άλλα δύο παραμένουν στη σφαίρα των "πληροφοριών εκ των έσω" του ινδικού Τύπου, γαρνιρισμένες με ψηφιακές αναπαραστάσεις του πώς φαντάζεται ο καλλιτέχνης τις δύο μοτοσυκλέτες.

Το Speedmaster 400 είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο που προκύπτει από το νέφος φημών και αναμενόμενα προτείνει μια cruiser κατασκευή στην αισθητική του μεγάλου Bonneville Speedmaster.

Η λογική πίσω από τη δημιουργία ενός μικρού cruiser με τον νέο κινητήρα είναι απλή και έχει στο επίκεντρό της τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει η Royal Enfield με το Meteor 350, το οποίο έχει εξελιχθεί στο δεύτερο δημοφιλέστερο μοντέλο της στην τεράστια αγορά της Ινδίας, με περίπου 10,000 μοτοσυκλέτες να έχουν ταξινομηθεί μόνο μέσα στον Οκτώβριο 2023.

Τονίζουμε πάντως πως η εικόνα που δημοσιεύουμε αφορά μια ψηφιακή αναπαράσταση του Triumph Speedmaster 400 όπως τη φαντάζεται ο δημιουργός της, Pratyush Rout, για λογαριασμό της ενημερωτικής ιστοσελίδας Rushlane και όχι ένα υπαρκτό (ακόμη) μοντέλο.

Πηγή: Rushlane

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 11:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon