.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 12:33

Triumph – Και γκάμα 250 cc προ των πυλών

Δύο μοντέλα 250 κυβικών εκατοστών εμφανίστηκαν σε λίστα στην ινδική ιστοσελίδα της Triumph.

Με φρενήρη ρυθμό τρέχει η επικαιρότητα της Triumph, η οποία ανοίγει διαρκώς νέα μέτωπα σε διάφορους τομείς. Από τη μια ετοιμάζεται να επεκταθεί σε μια πρωτόγνωρη γι’ αυτήν κατηγορία, το Motocross, με συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ2 από τον ερχόμενο χρόνο και MXGP το 2025.

Στο άλλο άκρο, η παρουσίαση των Speed 400 και Speed 400X ανοίγει μια μεγάλη πόρτα στις αγορές της Ασίας με μια γκάμα μικρού κυβισμού και αναλόγως χαμηλού κόστους που κατασκευάζεται από τη Bajaj Auto.

Μόλις χτες ανακαλύπταμε φήμες από την Ινδία πως η Triumph θα διευρύνει τη γκάμα των 400αριών της με Thruxton και Bobber παραλλαγές στα υπάρχοντα Roadster και Scrambler – ως λανσάρονται στην Ινδία τα Speed 400 και 400X αντιστοίχως – αλλά φαίνεται πως οι Άγγλοι δεν έχουν τελειώσει με τις εκπλήξεις.

Όπως αναφέρει το ινδικό Rushlane, ένα screenshot από την ιστοσελίδα της Triumph στην Ινδία αποκάλυψε πως στο πρόγραμμα βρίσκεται και μια γκάμα 250 κυβικών εκατοστών!

triumph scrambler 250 and roadster 250 names spotted on official website 211x450

Η σχετική εικόνα μας δείχνει λίστα στην οποία περιλαμβάνονται τα Roadster 250 και Scrambler 250, προφανώς ακολουθώντας την ίδια λογική με τα αδέλφια τους των 400 cc.

Άλλες πληροφορίες δεν έχουμε προς το παρόν σχετικά με τη νέα αυτή γκάμα, όπως για παράδειγμα αν θα βασιστεί σε υπάρχοντες κινητήρες της Bajaj ή αν θα κατασκευαστεί κι εδώ μια νέα πλατφόρμα.

Η Bajaj έχει στη γκάμα της αεροελαιόψυκτο μονοκύλινδρο 250 στο Pulsar (24.5 hp) καθώς και υγρόψυκτο στο Dominar (27 hp), έτσι οποιοδήποτε από τα δύο θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά, συμβάλλοντας περαιτέρω στην επίτευξη πολύ χαμηλής τιμής – προαπαιτούμενο για επιτυχία σε αγορές όπως της νοτιοανατολικής Ασίας, Κίνας και Ινδίας.

Η ουσία είναι πως η Triumph φαίνεται πως ξεδιπλώνει μια ιδιαίτερα επιθετική στρατηγική στους μικρούς κυβισμούς, έχοντας ως πρώτο προφανή στόχο τη δυναμική διείσδυση στις ασιατικές αγορές, με παράπλευρα οφέλη και στη Δύση όπου το "ξεκλείδωμα" κατηγοριών όπως η Α2 μπορεί να φέρει ένα νέο πελατολόγιο με μικρότερες τσέπες και, το σημαντικότερο, νεότερες ηλικίες.

Πηγή: Rushlane

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Triumph Speed 400.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 12:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon