.
Κατηγορία Triumph
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 11:42

Η Triumph ανεβάζει στροφές στη Moto2

Οι προμηθευτές του κινητήρα Moto2 που χρησιμοποιεί η Triumph στους αγώνες έχουν στόχο για το 2023 υψηλότερες τελικές ταχύτητες, περισσότερες προσπεράσεις με αναβαθμίσεις που ανακοινώθηκαν για τις μοτοσυκλέτες των 765cc και 140 ίππων. Η συμφωνία έχει υπογραφτεί με τη Honda το 2019 και πήρε παράταση τριετούς διάρκειας. 

Η Triumph ανέφερε ότι υπέγραψε την παράταση του συμβολαίου με στόχο να προχωρήσει η φίρμα μπροστά. Και αυτή η ανανέωση στοχεύει τόσο στο κοινό των αγώνων, όσο και σε όσους εμπλέκονται με αυτούς και είναι πάντα ενθουσιώδεις όταν αναμένεται κάτι φρέσκο και καινούριο. 
 
Η Triumph λέει ότι το 2023 ο Moto2 θα παράγει 5 ίππους περισσότερους και ότι η ανώτερη περιστροφή του κινητήρα θα αυξηθεί κατά 400 στροφές το λεπτό, ήδη έχουν γίνει οι ρυθμίσεις για τις επιπλέον στροφές και έχουν προσαρμοστεί οι σχέσεις του κιβώτιου ταχυτήτων, την επόμενη σαιζόν θα υπάρξει και η αύξηση της ιπποδύναμης. Οι υπεύθυνοι της Triumph προετοιμάζουν το κοινό των αγώνων για περισσότερες προσπεράσεις και μάλιστα στο τέλος μεγάλων ευθειών. 
 
H Triumph έχει εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία των κινητήρων της, αφού τους έχει δοκιμάσει σε  τόσους αγώνες που συμπληρώνουν σχεδόν ένα εκατομμύριο αγωνιστικών χιλιομέτρων. Με στόχο την αύξηση των επιδόσεων χωρίς επιπτώσεις στην αξιόπιστη λειτουργία των κινητήρων η Triumph έχει εστιάσει στην αύξηση της πίεσης των κυλίνδρων, της συμπίεσης και στην αλλαγή του στροφαλοφόρου.  
 
Η πίεση ανέβηκε στα 90 από τα 85bar, η συμπίεση στα 13.5:1 από 13:1. Τα πιστόνια απέκτησαν πιο ανθεκτικό υλικό, αυξήθηκε η αντοχή στις μπιέλες και έγιναν αλλαγές στον στροφαλοφόρο άξονα. Η άλλη πλευρά των βελτιώσεων είναι η ύπαρξη μεγαλύτερης κυκλοφορίας στην  κεφαλή, περισσότερο καύσιμο στην εισαγωγή που επιτρέπει την αύξηση των στροφών περιστροφής του κινητήρα. Για να γίνουν αυτά, οι βαλβίδες και τα ελατήρια είναι καινούρια. 
Όλη η γνώση από τους αγώνες περνάει στους βελτιωμένους κινητήρες Moto2 και από ‘κει φυσικά στα μοντέλα παραγωγής της εταιρείας. 
 
 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 13:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon