.
Κατηγορία MV Agusta
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 12:17

EICMA - MV Agusta Rush 1000 2020

Με βάση το νέο Brutale 1000 RR, το MV Agusta Rush του 2020 αντλεί έμπνευση από τις αγωνιστικές drag racing μοτοσυκλέτες, προτάσσοντας ένα ακραία επιθετικό στιλ μαζί με κορυφαίες επιδόσεις, για μια ξεχωριστή ιταλική πρόταση, όπως μας έχει συνηθίσει το εργοστάσιο του Varese.

Κάτι ανάμεσα σε Streetfighter και Power Cruiser, το Rush είναι πανέμορφο σε design, ενώ παράγει 208hp/13.000rpm, με ροπή 11,9kgm/11.000rpm. Η MV Agusta σημειώνει μάλιστα πως οι ίπποι ξεπερνούν τους 212 με αναβαθμισμένη ECU και ελεύθερη εξάτμιση πίστας.

Το βάρος του Rush 1000 βρίσκεται στα 186 στεγνά κιλά, που πέφτουν στα 184 με την αγωνιστική εξάτμιση.

Σημειώστε πως το Rush δεν είναι concept, με την παραγωγή να ξεκινά τους επόμενους μήνες, όπως αναγράφουν στο press kit οι Ιταλοί.

Ο προβολέας είναι εμπνευσμένος από την μοναδική RVS #1, και έχει cornering φώτα, τα οποία φωτίζουν το εσωτερικό της στροφής υπό κλίση. Αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για design της ίδιας της Agusta, ή για aftermarket αξεσουάρ, καθώς σχεδιαστικά μας θυμίζει πολύ εκείνον της J.W. Speaker.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει μεγάλες δόσεις εξωτικών υλικών, τόσο εξωτερικά (carbon) όσο και στον κινητήρα (μπιέλες τιτανίου, κ.α.), ενώ τα περισσότερα αλουμίνια είναι CNC.

Η εξάτμιση τιτανίου είναι φτιαγμένη ειδικά για την Rush, με την θερμική προστασία να είναι από -τι άλλο- ανθρακόνημα.

Νέα είναι η χαρτογράφηση, αποκλειστική για τη μοτοσυκλέτα, ενώ όπως και στη νέα Brutale 1000 RR, έτσι κι εδώ βρίσκουμε ένα υπερπλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο με IMU, με 4 Riding Modes (Sport, Race, Rain, Custom), Traction Control 8 επιπέδων που μπορεί να απενεργοποιηθεί, Wheelie Control, shifter και blipper, κ.α.

Ο κινητήρας της Brutale θυμίζουμε έχει ακτινικές βαλβίδες, με την MV Agusta να αναφέρει πως ο θάλαμος καύσης έχει σχεδιαστεί με τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην F1, ενώ οι μπιέλες τιτανίου προέρχονται από το MotoGP.

Στις αναρτήσεις (πιρούνι, αμορτισέρ και σταμπιλιζατέρ), βρίσκουμε τις ηλεκτρονικές μονάδες Ohlins EC, ενώ το special kit που έρχεται με τη μοτοσυκλέτα περιλαμβάνει πολλά εξαρτήματα που κάνουν την Rush 1000 ακόμα πιο πολύτιμη και μοναδική. Εξαρτήματα όπως την ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου με τα διπλά τελικά, carbon κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη, ergal τάπα ρεζερβουάρ, CNC μανέτες, Paddock stand, CNC μαρσπιέ, κουκούλα και Ζ15 γρανάζι.

Τέλος, η Rush 1000 συνδέεται με το MV Ride App, ένα dedicated smartphone app που δημιουργεί μεγάλες δυνατότητες επικοινωνίας του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα, με GPS, με το διαδίκτυο, κλπ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 14:20

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon