.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 17:35

Έρχεται το KTM 1290 Super Duke RR

Επίσημα έγγραφα έγκρισης τύπου αποκαλύπτουν μια ακόμη πιο ακονισμένη έκδοση του κορυφαίου Δούκα, καθώς και το βασικό 890.

Σε μια κανονική χρονιά οι Intermot και EICMA 2020 θα ήταν ήδη παλιά νέα και τα εξώφυλλα θα γέμιζαν με βαθύτερες ματιές στις κορυφαίες μοτοσυκλέτες που θα είχαν παρουσιαστεί εκεί. Μια από αυτές φαίνεται πως θα ήταν η νέα κορυφαία έκδοση του 1290 Super Duke R, εξοπλισμένη με ένα ακόμη R.

Ως τώρα οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν ανοίξει λίγο-πολύ τα χαρτιά τους για το 2021, ωστόσο κάποιοι λίγοι επιμένουν στη σιωπή. Ανάμεσά τους η ΚΤΜ, η οποία έχει προσφέρει ένα πρώτο ορεκτικό με τα 890 Adventure, γαρνιρισμένο με Supermoto και Enduro μοντέλα, αλλά τα βαριά χαρτιά το ξέρουμε πως έπονται.

Πολλάκις είδαμε φωτογραφίες από τη νέα γενιά 1290 Super Adventure (1, 2, 3, 4) που λογικά έρχεται (με ραντάρ κι αυτή), όπως έχει διαρρεύσει και ανάλογο υλικό για το 1290 Super Duke GT του 2021. Όμως για Super Duke RR πρώτη φορά ακούμε. Πρώτη και καλή.

Σύμφωνα με έγκυρα μέσα, στη διαδικασία απόκτησης έγκρισης τύπου στη Γερμανία και στα έγγραφα που έχουν καταταθεί στην αρμόδια υπηρεσία της χώρας περιλαμβάνεται και το 1290 Super Duke RR δίπλα στο R.

Η αναφερόμενη απόδοση των 177 ίππων είναι ίδια με το R του 2020, ωστόσο τώρα επιτυγχάνεται στο αρκετά πνιγηρότερο περιβάλλον των Euro 5. Φαίνεται πάντως πως οι διαφορές μεταξύ ενός και δύο RR δεν αναφέρονται στις επιδόσεις του V2 αλλά σε άλλα σημεία του εξοπλισμού του.

83305fcfa9c29a986ed6cea3440e3e10 XL

Η λογική λέει στροφή στην πίστα. Κάτι, ας πούμε, σαν το περσινό εξαγριωμένο 1290 Super Duke R Prototype της EICMA (στην κεντρική φωτογραφία). Ίσως και με αυτήν την ολόσωμη Akrapovic τιτανίου (παραπάνω φωτογραφία) που ζηλεύαμε πριν μερικούς μήνες; Αχχ, αφεντικό θέλω αύξηση.

Επιπλέον, η ίδια γερμανική διαρροή επιβεβαιώνει πως θα παρουσιαστεί και η βασική έκδοση 890 Duke, η οποία έχει κατατεθεί με απόδοση 114 ίππων, επτά λιγότερων από το 890 Duke R του 2020 – αλλά και πάλι αρκετά πάνω από τους 103 του 790. Αναφέρεται μάλιστα και έκδοση 890 Duke L με ελαφρώς μειωμένη μέγιστη απόδοση ώστε να μπορεί να δεχτεί κιτ περιορισμού για διπλώματα Α2.

Πλέον το βασικό ερώτημα είναι πότε θα κάνει η ΚΤΜ τη δική της κίνηση. Θα μπορούσε να κλειδώσει ένα μικρό μπαράζ νέων μοντέλων με καυτό ενδιαφέρον, όπως τα τέσσερα που έχουμε ήδη αναφέρει εδώ, ή να τα σερβίρει σε δόσεις όπως νωρίτερα φέτος η Ducati.

Όπως και να έχει πάντως, περιμένουμε σχετικά σύντομα τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Πηγή: Motorcycle.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 17:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon