.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 12:10

KTM 1290 Super Adventure R / S 2021 - Διαρροή στοιχείων και spy pics

Σε μια λανθασμένη (;) κίνηση, η ΚΤΜ δημοσίευσε συντόμως στο διαδίκτυο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου 1290 Super Adventure. Τα στοιχεία κατέβηκαν γρήγορα, όμως οι φαν της εταιρείας και μερίδα του ειδικού τύπου τα είχε ήδη αποθηκεύσει, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν και νέες “κατασκοπικές” φωτογραφίες του νέου μοντέλου.

Αμφότερες οι εκδόσεις S και R δέχονται αρκετές βελτιώσεις για το 2021 μαζί με το νέο εξωτερικό τους design, ενώ η S θα κυκλοφορήσει και με σύστημα Adaptive Cruise Control.

Προηγουμένως είχαν κυκλοφορήσει και οι πατέντες των μοτοσυκλετών οπότε το παζλ έχει σχεδόν συμπληρωθεί, και αναμένουμε πλέον την επίσημη παρουσίαση τους.

Το ρεζερβουάρ του 2021 είναι στα πρότυπα των 790 / 890 / 390, με το χαμηλό κέντρο βάρους να είναι η απόλυτη προτεραιότητα, ενώ η χωρητικότητα παραμένει ίδια με του 2020 -23 λίτρα.

Παρόλα αυτά νέο θα είναι το Smart Key σύστημα για τις 1290 Super Adventure, σύστημα που θα ανοίγει και την τάπα του ρεζερβουάρ, ενώ στο φέρινγκ θα βρίσκεται και μικρός αποθηκευτικός χώρος, με θύρα USB.

Για τις Euro 5 προδιαγραφές, τα νέα Super Adventure έχουν νέο σύστημα εξάτμισης, με 2 καταλύτες και 3 αισθητήρες λάμδα.

Η απόδοση του κινητήρα ανακοινώνεται επίσημα στους 160 hp, όπως και στο μοντέλο του 2020, ενώ η ροπή πέφτει ελαφρώς στα 14 kgm, από τα 14,2 kgm του 2020.

Δύο θα είναι πλέον τα ψυγεία του κινητήρα, αντί του ενιαίου στο μοντέλο του 2020, ενώ ανασχεδιασμένο είναι το φιλτροκούτι για ευκολότερη πρόσβαση στο φίλτρο αέρα.

Αναβαθμισμένη είναι η μετάδοση με κιβώτιο Pankl, μια αλλαγή που είδαμε για πρώτη φορά στο 1290 Super Duke R.

Νέο είναι το chro-moly ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα, με σωλήνες κομμένους με λέιζερ και με σφυρήλατα τμήματα. Ο κινητήρας έχει μεγαλύτερη κλίση προς τα εμπρός κατά 2 μοίρες, για καλύτερη φόρτιση του μπροστινού και αποτροπή της σούζας στις επιταχύνσεις.

Η κεφαλή έχει μετακινηθεί προς τα πίσω για μικρότερο μήκος πλαισίου ενώ μακρύτερο είναι το ψαλίδι.

Αμφότερες οι εκδόσεις έχουν νέα σέλα, με χαμηλότερο ύψος από το μοντέλο του 2020. Το R έτσι έχει ύψος σέλας στα 878 mm, από 889 mm, και το S έχει ρυθμιζόμενο ύψος σέλας στα 848-868 mm (προηγουμένως 858-873 mm).

Το R θα διαθέτει tubeless ελαστικά και ζάντες με ακτίνες, από την Alpina, ενώ το S θα έρχεται με χυτούς τροχούς και ελαστικά MITAS Terra Force.

Οι τετραπίστονες δαγκάνες της Brembro και η ημί-ενεργητική ανάρτηση δεν θα έχει αλλαγές από το μοντέλο του 2020, ενώ παρόμοιο θα είναι και το πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, εκτός από το Adaptive Cruise Control του S. Έτσι παραμένουν το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, το ρυθμιζόμενο Cornering ABS της Bosch, το ρυθμιζόμενο Cornering Traction Control, και τα Ride Modes.

Νέα όμως θα είναι η TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων στις 7 ίντσες, από τις 6,5 του 2020.

Λίγη υπομονή ακόμα για την… επίσημα επίσημη παρουσίαση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon