.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 18:12

KTM 1290 Super Adventure 2021 – Ριζική ανανέωση με γερές δόσεις τεχνολογίας

Ο πάντοτε περίεργος φωτογραφικός φακός έπιασε την επόμενη μεγάλη Adventure σε δοκιμές και οι εικόνες αποκαλύπτουν δραστικές αλλαγές.

Ήταν ήδη αναμενόμενη η ανανέωση του 1290 Super Adventure, όπως έχει ήδη συμβεί με το Super Duke. Η αιτία εντοπίζεται εν μέρει και στις Euro 5, που θέτουν τα χρονοδιαγράμματα αλλαγής των μοντέλων, μα εδώ η ΚΤΜ φαίνεται πως δεν περιορίζεται σε προσαρμογή του κινητήρα και επιλεγμένα φρεσκαρίσματα.

Ο φωτογράφος Stefan Baldauf και το Γερμανικό περιοδικό Motorrad (που μας είχαν δείξει πρόσφατα κατασκοπευτικές φωτογραφίες του BMW R18) έχουν τα τεκμήρια.

Λίγη προσοχή στις φωτογραφίες αποκαλύπτει ριζικές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα, η οποία οπτικά δείχνει ήδη λεπτότερη – αν και το σκέτο μαύρο χρώμα μπορεί να είναι αρκετά παραπλανητικό ως προς την εκτίμηση των διαστάσεων στο μάτι.

Βλέπουμε ένα νέο αλουμινένιο υποπλαίσιο, αλλά επίσης προσέχουμε δύο προεξοχές χαμηλά στον κινητήρα, οι οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες πρέπει να είναι το ρεζερβουάρ καυσίμου, στην ίδια ακριβώς λογική που πρωτογνωρίσαμε στο 790 Adventure. Εξυπηρετώντας τη συγκέντρωση μαζών χαμηλά και γύρω από το κέντρο βάρους, εδώ το επιπλέον όφελος είναι πως το δοχείο καυσίμου χτυπά λιγότερο στο μάτι (συγκριτικά με το 790) μιας και μιλάμε για μια συνολικά ογκωδέστερη μοτοσυκλέτα.

KTM 1290 Super Adventure Erlkoenig 169FullWidth f03d785f 1682156

Ωστόσο υπάρχει κάτι ακόμα που ξεχωρίζει στην υπό δοκιμή μοτοσυκλέτα. Προσέξτε ακριβώς κάτω από τον προβολέα μπροστά, διακρίνεται κάτι που πρέπει να είναι αισθητήρας ραντάρ.

Πιθανότατα πρόκειται για το αισθητήριο όργανο μιας σειράς τεχνολογιών ασφαλείας που η ΚΤΜ μας έχει προ πολλού τάξει και τις εξελίσσει σε συνεργασία με τη Bosch. Εν προκειμένω περιμένουμε προχωρημένα συστήματα ασφαλείας, όπως προειδοποιήσεις απόστασης από τριγύρω οχήματα, ενεργό και προσαρμοζόμενο cruise control, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιο σύστημα αυτόματου περιορισμού ταχύτητας (ή φρεναρίσματος) όταν διαγνωστεί εμπόδιο σε κοντινή απόσταση.

Όλα αυτά θα τα μάθουμε εν καιρώ, ωστόσο οι ενδείξεις είναι εκεί και μας προλογίζουν τουλάχιστον μια κορυφαία έκδοση KTM 1290 Super Adventure (R;) με φρέσκο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ασφαλείας που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά.

Φωτογραφίες: Stefan Baldauf

Πηγή: Motorrad (Στον σύνδεσμο αυτόν θα βρείτε κι άλλες φωτογραφίες από το υπό δοκιμή KTM 1290 Super Adventure 2021)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 18:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon