.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 10:56

KTM 1290 Super Adventure 2021 - Ιδού οι πατέντες

Πατέντες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτουν το νέο 1290 Super Adventure του 2021, στο οποίο οι Αυστριακοί έχουν τοποθετήσει νέο ρεζερβουάρ, στα πρότυπα εκείνων που έχουμε δει στα 790 Adventure R και κατόπιν στα 890 και 390 Adventure, για χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Τις πατέντες, που είχαν καταχωρηθεί στο Γραφείο Πατεντών των Η.Π.Α. τον Μάιο του 2020, ανακάλυψαν οι συντάκτες του Motorcycle.com.

Στα σχέδια βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα με το νέο ρεζερβουάρ, που εδράζεται πάνω στο πλαίσιο, και κατόπιν εκτείνεται προς τα κάτω, με κλίση και προς το ψυγείο μπροστά, αφήνοντας όμως ένα κενό μεταξύ ψυγείου και ρεζερβουάρ / πλαστικών, για να διαφεύγει από εκεί η θερμότητα.

Το υποπλαίσιο δείχνει νέο, όπως νέα δείχνει και η σέλα, αλλά και το ψαλίδι που έχει διαφορετικό σχήμα από το προηγούμενο.

Η σέλα δείχνει να κάθεται χαμηλότερα στο πλαίσιο από ότι στο μοντέλου του 2020, ενώ η ζελατίνα είναι κατά πολύ ψηλότερη από πριν.

Στις πατέντες δεν φαίνεται καθαρά ο προβολέας, αλλά όπως έχουμε δει σε "κατασκοπικές" φωτογραφίες, θα έχει νέο design, για να αφήσει χώρο για το ραντάρ της Bosch, υπεύθυνο για το σύστημα Adaptive Cruise Control.

Οι ζάντες έχουν ακτίνες, και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Pirelli Scorpion Trail II.

Οι συντάκτες του Motorcycle.com υποθέτουν πως αφού στις πατέντες δεν βλέπουμε κάγκελα κινητήρα, πιθανότατα πρόκειται για το S μοντέλο, αν και το S θα έρχεται με ασφάλτινες ζάντες με μπράτσα, και το R θα έχει ακτίνες. Με την ίδια λογική όμως, οι πατέντες που βλέπουμε θα μπορούσαν να αφορούν στο R, δίχως να έχουν τοποθετηθεί για την ώρα τα κάγκελα.

Η αντλία βενζίνης βρίσκεται στο κάτω μέρος του αριστερού ρεζερβουάρ, με τον δείκτη καυσίμου να βρίσκεται στο δεξιό τμήμα. Ένα σωληνάκι ενώνει τα 2 τμήματα του ρεζερβουάρ στο κάτω μέρος, εξισορροπώντας το καύσιμο στα 2 μέρη.

Το συγκεκριμένο ρεζερβουάρ προσφέρει χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ καθώς εκτείνεται προς τα κάτω αντί για τα πλάγια, βοηθά παράλληλα να κρατήσει στενή τη μοτοσυκλέτα.

Οι πατέντες δείχνουν και το σύστημα εξαερισμού του ρεζερβουάρ, με κάθε μισό του να έχει 2 σωλήνες για αυτό τον σκοπό.

Ένα τελευταίο κομμάτι που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι το Smart Key σύστημα που θα διαθέτει η μοτοσυκλέτα, με το οποίο θα ξεκλειδώνει και το ρεζερβουάρ.

Αναμένουμε να δούμε την επίσημη παρουσίαση της μοτοσυκλέτας ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon