.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 11:37

KTM 1290 Super Adventure 2020 – Έρχεται εξοπλισμένο με ραντάρ

Οι πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας κάνουν τον γύρο του μοτοσυκλετιστικού Διαδικτύου αποκαλύπτοντας τις νέες τεχνολογίες που θα ντεμπουτάρουν στην ανανεωμένη μοτοσυκλέτα.

Η νέα χρονιά αναμένεται καυτή για την κατηγορία των Adventure μοτοσυκλετών, καθώς κάτι η πέμπτη γενιά προδιαγραφών, κάτι οι φήμες πως η Ducati ετοιμάζεται να παρουσιάσει Multistrada V4, κάνουν το πάνω ράφι της κατηγορίας να μοιάζει με την πρώτη γραμμή μιας θυελλώδους μάχης.

Η ΚΤΜ ετοιμάζεται λοιπόν να ανανεώσει το 1290 Super Adventure της και, παρότι πολλές πληροφορίες δεν υπάρχουν, ήδη οι φωτογραφίες της υπό δοκιμή μοτοσυκλέτας αποδεικνύονται αρκούντως αποκαλυπτικές. Ξεκινάμε με τα πιο προφανή, ήτοι τα νέα πλαστικά που πλέον φτάνουν πιο χαμηλά, καλύπτοντας μεγαλύτερο μέρος του φέρινγκ, ενώ πίσω το υποπλαίσιο εκτίθεται πλέον γυαλισμένο σε κοινή θέα.

ktm super adv 1290 spypic 3

Μετά είναι και αυτή η εσοχή κάτω από τον προβολέα, η οποία προδίδει την εφαρμογή κάποιου είδους ραντάρ. Ήδη από πέρυσι γνωρίζουμε πως η ΚΤΜ δουλεύει στην ενσωμάτωση συστημάτων Blind Spot Detection και Adaptive Cruise Control στις μοτοσυκλέτες της.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν αισθητήρα ραντάρ που ελέγχει τον χώρο γύρω του και μέσω αυτού ο αναβάτης θα μπορεί να απολαμβάνει προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας. Μέσα σε αυτά αναμένεται το Adaptive Cruise Control, ένα σύστημα που συνδέεται με το ραντάρ και το ηλεκτρονικό γκάζι ride-by-wire και θα δουλεύει πιο “έξυπνα” από απλά να κρατά μια σταθερή ταχύτητα.

ktm super adv 1290 spypic 1

Αυτό πλέον θα προσαρμόζει το γκάζι αυξομειώνοντάς το ανάλογα με τις αποστάσεις των τριγύρω οχημάτων, ενώ θα χειρίζεται και τα φρένα στην ίδια λογική.

Η ΚΤΜ δε θα είναι η μόνη εταιρεία που αναμένεται να ενσωματώσει ραντάρ σε μοντέλο παραγωγής της, καθώς και η Ducati έχει δηλώσει πως από το 2020 ένα τέτοιο σύστημα θα βρεθεί σε μοτοσυκλέτα της, ασχέτως αν αυτή θα είναι η υπάρχουσα Multistrada ή η φημολογούμενη V4 έκδοση – που ακόμη δεν επιβεβαιώνεται αν θα είναι μοντέλο 2020 ή 2021.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 11:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon