.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 14:01

KTM EXC 2020

Η ΚΤΜ αποκαλύπτει τη νέα γκάμα Enduro για το 2020, με ένα καινούργιο μοντέλο, προσεκτικά επιλεγμένες βελτιώσεις σε όλη την οικογένεια και τις γνωστές ειδικές εκδόσεις Six Days που φέτος εμπλουτίζονται με το επετειακό XX5 Ezrbergrodeo Edition.

Το σημαντικό νέο στη γκάμα Enduro EXC για το 2020 είναι η παρουσίαση του δίχρονου 150 EXC TPI, το οποίο βασίζεται στο 125 για να προσφέρει μια νέα επιλογή στους νέους αναβάτες του χώρου. Με τον πιο προηγμένο δίχρονο κινητήρα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή παγκοσμίως με τεχνολογία Transfer Port Injection (TPI), το νέο 150 μας έρχεται με νέα, ισχυρότερη μίζα, συμπλέκτη DS (Diaphragm Steel) η καμπάνα του οποίου ντουμπλάρει και ως πρωτεύουσα μετάδοση, ψεκασμό με σώματα 39 mm της Dell’Orto και όλες τις βελτιώσεις και αναβαθμίσεις που χαρακτηρίζουν και την υπόλοιπη γκάμα EXC του 2020.

KTM 150 EXC TPI MY2020 90 degree right

Δίπλαστο νέο 150 EXC TPI, η φαμίλια των πορτοκαλί Enduro περιλαμβάνει τα εξής μοντέλα:

250 EXC TPI
300 EXC TPI
250 EXC-F
350 EXC-F
450 EXC-F
500 EXC-F
Six Days μοντέλα
XX5 Ezrbergrodeo Edition

KTM 250 300 EXC TPI MY2020 engine right

Για το 2020 η ΚΤΜ προχώρησε σε κάμποσες στοχευμένες αλλαγές σε όλη τη γκάμα εντούρο της, ξεκινώντας από τα δίχρονα μοντέλα που πλέον εξοπλίστηκαν όλα με κινητήρες τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού ΤΡΙ.

Οι λοιπές αλλαγές σε όλη τη γκάμα έχουν ως εξής:

Πλαίσιο

KTM EXC EXC F MY2020 frame 01

Το γνωστό σχέδιο από σωλήνες χρωμιο-μολυβδαινιούχου ατσαλιού δεν άλλαξε ριζικά, αλλά είναι επανασχεδιασμένο στα σημεία για περισσότερη ακαμψία εκεί που χρειάζεται και περισσότερη πληροφόρηση στον αναβάτη.

Ειδικά για τα 250/300 EXC ο κινητήρας περιστράφηκε μια μοίρα με αποτέλεσμα που, κατά την ΚΤΜ, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στην εύρεση περισσότερης πρόσφυσης.

Κύκλωμα ψύξης

KTM EXC EXC F MY2020 frame 02

Σε όλα τα EXC το ψυγείο κατέβηκε 12 mm χαμηλότερα, αποσκοπώντας σε ανάλογα χαμηλότερο κέντρο βάρους και έχει νέο σχήμα για καλύτερη εργονομία, επανασχεδιασμένες σωληνώσεις για σημαντικά αυξημένη ροή και νέα γρίλια για προστασία. Το βεντιλατέρ (ανεμιστήρας) είναι στάνταρ στα 450 και 500 EXC-F.

Εξάτμιση

KTM 150 EXC TPI MY2020 exhaust system

Τα 250/300 απέκτησαν νέα HD (heavy duty) τελικά που κατασκευάζονται με μια νέα διαδικασία της ΚΤΜ, 3D stamping, για αυξημένη αντοχή στα χτυπήματα και λιγότερο θόρυβο.

Στα δίχρονα μοντέλα τα τελικά έχουν νέο σχήμα και ακροφύσιο, διαθέτουν περισσότερο όγκο και επανασχεδιασμένα σωθικά ξεχωριστά για τον κάθε κινητήρα. Η πλαστική βάση τους από φέτος αντικαταστάθηκε από μια αλουμινένια.

Φιλτροκούτι

KTM EXC EXC F MY2020 air filter box

Νέο σχήμα για βέλτιστη ροή αέρα σε όλη γκάμα. Ειδικά για τα δίχρονα μοντέλα, νέες είναι και οι εισαγωγές, προκειμένου να ταιριάξουν με τη νέα θέση του κινητήρα στο πλαίσιο.

Αναρτήσεις

KTM EXC EXC F MY2020 fork

Το πιρούνι WP XLPOR 48 διατηρείται, με 30 κλικ ρύθμισης συμπίεσης στο αριστερό καλάμι και άλλα τόσα στην επαναφορά στο δεξί.

Για το 2020 το πιρούνι έχει περάσει από ένα προσεκτικό revalving, απέκτησε νέες τάπες με νέα ρυθμιστήρια, και φρέσκιες ρυθμίσεις που κάνουν πιο δύσκολο το τερμάτισμα της ανάρτησης.

Η ρύθμιση της προφόρτισης γίνεται πλέον εύκολα, χωρίς εργαλεία.

Το αμορτισέρ XPLOR PDS χωρίς μoχλικό έχει επίσης περάσει από revalving για να τερματίζει δυσκολότερα, αλλά και να προσαρμοστεί στο ανανεωμένο πλαίσιο με το νέο προφίλ ακαμψίας και τις αλλαγές στο μπροστινό.

KTM EXC EXC F MY2020 shock absorber

Δείτε εδώ όλη τη νέα γκάμα Enduro της ΚΤΜ για το 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 14:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM 300 EXC TPI XX5 Erzberg Edition KTM EXC 2020 - Το επίσημο βίντεο »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon