.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 13:41

EICMA 2022 – DNA DRR-022 – The Unconv3ntional

Το τρίτο custom σχέδιο της ελληνικής DNA είναι γεγονός και αυτή τη φορά είναι ένα μοναδικό supermono βασισμένο στον κινητήρα της Yamaha YZ450F με ένα περίτεχνο μπροστινό σύστημα.

Η DNA δε θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει με την πρωτότυπη δημιουργικότητα των Ντίνου και Μάριου Νικολαΐδη. Το νέο τους custom σχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί (8/11/2022) στην EICMA και αντλεί το όνομά του, DRR-022, από τα αρχικά των λέξεων DNA Real Racer.

Η ιδέα γεννήθηκε από έναν νέο μηχανικό που προσελήφθη στη DNA το 2019, τον Αλέξανδρο Μαΐδη, ο οποίος είχε σχεδιάσει ένα μπροστινό σύστημα ανάρτησης που βασίζεται στο σχέδιο του Norman Hossack – το σχέδιο που η BMW εξέλιξε ως Duolever. Τα επόμενα δύο χρόνια γέμισαν με άφθονες εργατώρες σχεδιασμού και κατασκευής της επόμενης δημιουργίας της DNA.

3 scaled

Το Unconv3ntional, δηλαδή το Αντισυμβατικό, παίρνει έναν μονοκύλινδρο κινητήρα από τη Yamaha YZ450F και τον τοποθετεί στο κέντρο ενός πλαισίου δύο δοκών από αλουμίνιο 6082 Τ651, το οποίο κατασκευάστηκε από τη DNA με τοιχώματα πάχους μόλις 3 χιλιοστών, για ένα αποτέλεσμα που στη ζυγαριά βγάζει μάτια μετρώντας μόλις 3.6 κιλά!

Παντρεύεται με ένα υποπλαίσιο από ανθρακόνημα και το πρωτότυπο μπροστινό σύστημα, το οποίο εξελίχθηκε με πρώτο γνώμονα την ελαχιστοποίηση των τριβών, αλλά και την εκτενή παραμετροποίηση. Η DNA εξηγεί πως στο μπροστινό αυτό είναι εύκολη υπόθεση η ρύθμιση των δυναμικών του χαρακτηριστικών, όπως το πόσο βυθίζεται κατά το φρενάρισμα και η επιλογή διαφορετικών τιμών για το ίχνος ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες οδήγησης.

Τελικός στόχος είναι η ευκολία στην αλλαγή κατεύθυνσης, ένα στοιχείο ύψιστης σημασίας σε μια αθλητική μοτοσυκλέτα δρόμου.

Το αμορτισέρ που φορά μπροστά είναι μια ειδική κατασκευή της Hyperpro ειδικά για τη μοτοσυκλέτα αυτή, πλήρως ρυθμιζόμενο με αποσβέσεις επαναφοράς και αργή/γρήγορη συμπίεση.

10 scaled

Ένα δεύτερο σημείο αιχμής εστιάζει στο φίλτρο αέρα, το βασικό αντικείμενο της DNA και αυτό που της έχει δώσει ηγετική θέση στις παγκόσμιες αγορές. Οι εισαγωγές αέρα κατασκευάστηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, όπως και το φιλτροκούτι, ενώ το φίλτρο είναι τύπου panel (ορθογώνιο πλαίσιο) και εξελίχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα της DNA.

Η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο μούτρο της μοτοσυκλέτας δεν είναι απλά ένας αυλός, αλλά αποτελεί μέρος του φέρινγκ, έτσι είναι επιφορτισμένο και με τη δομική ευστάθεια της όλης κατασκευής. Επίσης το φιλτροκούτι, επίσης κατασκευασμένο σε 3D εκτυπωτή, επιτρέπει στα συρματόσχοινα του γκαζιού να περνούν από μέσα του με μια σφραγισμένη διάταξη που εξασφαλίζει τη στεγανότητα του χώρου.

Ο κινητήρας της Yamaha εξοπλίστηκε με μια νέα ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης σχεδιασμένη από τη DNA και παντρεύεται με μια εξάτμιση της Akrapovic που επίσης αποτελεί ένα μοναδικό custom κομμάτι ειδικά κατασκευασμένο για το DRR-022.

DRR 022.01 scaled

Στα φρένα συναντάμε ένα κιτ της ιταλικής Accossato που προορίζεται για αγωνιστικές μοτοσυκλέτες προδιαγραφών Moto3, δηλαδή για παραπλήσια απόδοση με τη μοτοσυκλέτα της DNA. Περιλαμβάνει δύο ρότορες (δισκόπλακες) 220 mm που κατασκευάστηκαν από τη DNA με δύο billet ακτινικές διπίστονες δαγκάνες που ελέγχονται από μια ρυθμιζόμενη τρόμπα.

Στην αγωνιστικής λογικής DRR-022 χρησιμοποιείται μια custom καλωδίωση που κατασκευάστηκε από την Plex Tuning και η οποία χρησιμοποιεί αισθητήρες που καταγράφουν δεδομένα από όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της μοτοσυκλέτας – θέση αναρτήσεων, θέση τιμονιού, επιταχυνσιόμετρα, GPS, πίεση στο κύκλωμα φρένων κ.ά. - με τα στοιχεία αυτά να καταγράφονται μαζί με τα δεδομένα λειτουργίας του κινητήρα και να προβάλλονται στην SDM-330 οθόνη.

Με στεγνό βάρος μόλις 75 κιλών και απόδοση που δεν δίνεται αριθμητικά, αλλά περιγράφεται ως ανάλογη αγωνιστικών Moto3, δηλαδή στη γειτονιά των 60 ίππων τουλάχιστον, το αποτέλεσμα ακούγεται ως το λιγότερο εντυπωσιακό και αυτή η εντυπωσιακή supermono θα πρέπει να είναι ένας πραγματικός φονέας γιγάντων στην πίστα!

Δείτε τη στη σχετική ιστοσελίδα: DRR-022

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon