.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 12:32

Xiaomi 70mai A1 και A1 Pro Smart e-scooter

Η Xiaomi παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό scooter σε 2 εκδόσεις, που για την ώρα προορίζεται μόνο για την Ασία, και διαθέτει ένα εξεζητημένο τεχνολογικό gadget, μια ψηφιακή οθόνη οργάνων που δέχεται φωνητικές εντολές!

Για να ακριβολογούμε, τα 2 e-scooter ανήκουν στην 70Mai, θυγατρική της Xiaomi, η οποία κατασκευάζει καθρέπτες και dash-cams για αυτοκίνητα.

Οι 2 εκδόσεις του scooter είναι η 70mai A1 (πρωτότυπο όνομα, ε;), και η 70mai A1 Pro Smart.

xiaomi 70mai escooter 00005

Μιλάμε για 2 εξαιρετικά compact και ελαφριά σκουτεράκια στα 55 μόλις κιλά, με τελική ταχύτητα 25 χλμ/ώρα, και επίσημη αυτονομία 70 χιλιομέτρων (σε ιδανικές πάντα συνθήκες για το Pro, ενώ η Xiaomi αναφέρει 60 χιλιόμετρα για την βασική έκδοση).

Όσον αφορά στο σπαρτιάτικο design τους, τα 70mai scooters κέρδισαν το βραβείο If Design Award 2020, αν και εμάς μας θυμίζουν αρκετά τα scooter του ανταγωνισμού σε αυτή την κατηγορία.

Μιλάμε για μονόσελα scooter, με τροχούς 14 ιντσών, LED φώτα, πετάλια υποβοήθησης, δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω.

xiaomi 70mai escooter 00007

Το πιο ενδιαφέρον εξάρτημα πάνω στα νέα scooter της Xiaomi πάντως είναι σίγουρα η μεγάλη TFT touch screen ψηφιακή οθόνη οργάνων, που διαθέτει υποστήριξη φωνητικών εντολών XiaoAI smart voice control! Εκεί ο αναβάτης θα βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για το scooter του, όπως στάθμη μπαταρίας, ταχύμετρο, κ.α., ενώ με τη σύνδεση του scooter με το smartphone του αναβάτη, η οθόνη παρέχει πλοήγηση GPS, υπηρεσίες διαδικτύου και ηχοσυστήματος. Παράλληλα, με τη χρήση της MIJIA app, ο αναβάτης μπορεί να ελέγξει τις έξυπνες μικροσυσκευές του σπιτιού του. Περιμένετε όμως, έχουμε κι άλλα gadget στη συγκεκριμένη οθόνη!

Μιλάμε για την κάμερα που διαθέτει το scooter μπροστά, κάμερα που τραβάει βίντεο 1080P με ευρυγώνιο φακό 130 μοιρών, και δυνατότητα αποθήκευσης 90 λεπτών δράσης, ενώ η κάμερα υποστηρίζει λειτουργία… parking monitoring, όπως ο “φρουρός” των TESLA για να ελέγχει από μακριά ο αναβάτης τι γίνεται με το scooter του.

Τέλος έχουμε και “Find my bike” λειτουργία, για να βρίσκετε από μακριά το scooter σας.

xiaomi 70mai escooter 00002

Το κόστος για τα 2 νέα e-scooter της Xiaomi είναι αρκετά χαμηλό στην Κίνα, περίπου 390-610 ευρώ (2.999-4.699 Γιουάν), ανάλογα την έκδοση και το αν αγοράσετε νωρίς το scooter.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν θα έρθουν στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 11:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon