.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 14:32

Kiden KD150-U 2020: Μια γνωστή-άγνωστη μοτοσυκλέτα από την Κίνα

Αν το νέο μοντέλο της Κινεζικής Kiden σας θυμίζει έντονα το Zontes R310, ίσως να μην σας ξεγελούν τα μάτια σας.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που μόλις παρουσιάστηκε στην Κίνα υπό το λογότυπο της Kiden, μιας εταιρείας που ανήκει στον όμιλο Guangdong Daye Motorcycle.

Κινείται από έναν υγρόψυκτο μονοκύλινδρο 148.8 cc με απόδοση 17.6 hp στις 9,000 rpm και 1.6 kg.m στις 7,000, εφοδιασμένο με 12-λιτρο ρεζερβουάρ, Bosch ABS δύο καναλιών και εμφάνιση που θυμίζει εντονότατα το R310 της Zontes – ιδιαιτέρως γνωστό στα μέρη μας από την αντιπροσώπευση της εταιρείας ως Daytona by Zontes από τη Γκοργκόλης Α.Ε.

Μόνο που η Zontes δεν έχει καμιά ανάλογη έκδοση στα 150 ή 125 κυβικά. Το μυστήριο δε θα βρει εδώ τη λύση του, καθώς οι πληροφορίες για την Kiden είναι μάλλον δυσεύρετες. Περιπλέκεται λίγο περισσότερο ωστόσο όταν αναγνωρίζουμε το σήμα της Zontes στη μπροστινή δαγκάνα φρένου του KD150-U.

Επιπλέον, αν και υπάρχουν κάμποσες διαφορές, οι ομοιότητες με το R310 είναι εξόφθαλμες και ξεπερνούν κατά πολύ τα χαρακτηριστικά χρώματα. Πανομοιότυπα δείχνουν πολλά μέρη των δύο μοτοσυκλετών, όπως όλο το μπροστινό, τα περισσότερα πλαστικά, ακόμη και το σχέδιο του ψαλιδιού.

Εδώ βέβαια έχουμε μια σημαντική διαφορά καθώς στη δεξιά του πλευρά το ψαλίδι του KD150-U καμπυλώνει για να φιλοξενήσει την εξάτμιση που βγαίνει κάτω από τον κινητήρα, ενώ το R310 έχει ίσιο ψαλίδι κι από τις δύο πλευρές.

Δε θα ισχυριστούμε πως είμαστε ειδήμονες της Κινεζικής βιομηχανίας, πάντως οι ανταλλαγές εξαρτημάτων, σχεδίων ή και ακόμη ολόκληρων μοτοσυκλετών δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Το πρόβλημα είναι πως δύσκολα βρίσκει κανείς πληροφορίες για τις διάφορες εταιρείες και, όταν βρεθεί κάτι, μπορεί να σε στείλει σε ακόμη βαθύτερα μπερδέματα.

Για παράδειγμα, η Kiden είπαμε πως ανήκει στον όμιλο Guangdong Daye Motorcycle, ενώ η Zontes στη Guangdong Tayo Motorcycle Technology Co.! Γειτόνισσες δηλαδή…

Πηγές: Bikedekho / Iwanbanaran

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon