.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 15:46

Bajaj – Μελετά και το υδρογόνο παράλληλα με το φυσικό αέριο

Τοπικές πηγές ειδήσεων αναφέρουν ότι η μάρκα μελετά την τεχνολογία υδρογόνου στο Chetak.

Η Bajaj έχει κάνει «μεγάλες» δηλώσεις για μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και ετοιμάζεται, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία νέα, δοκιμάζει και την τεχνολογία του υδρογόνου, που διάφορες φωνές της βιομηχανίας επιμένουν ότι θα αποτελέσει το μέλλον, σε αντίθεση με την «συμβατική» ηλεκτροκίνηση. Το αν η Bajaj θα μπορέσει να φέρει εις πέρας τα Project της, θα το δείξει ο χρόνος, αλλά προς το παρόν ας δούμε τα νεότερα.

Σύμφωνα λοιπόν με ινδικά μέσα ενημέρωσης, η Bajaj εξερευνά την δυνατότητα χρήσης του υδρογόνου ως καύσιμο στα δίκυκλα, με ένα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση Chetak. Η αποκάλυψη έρχεται μέσα από δηλώσεις της ίδιας της εταιρείας, μετά από την πρόσληψη του Abraham Joseph ως επικεφαλής της Chetak, η οποία αποτελεί ξεχωριστή-θυγατρική εταιρεία της Bajaj. Η εταιρεία δήλωσε: «η CTL θα εξερευνήσει τις δυνατότητες των οχημάτων υδρογόνου, επεκτείνοντας περαιτέρω την δυνατότητα της Bajaj Auto να προσφέρει τεχνολογικά διαφοροποιημένα προϊόντα».

Δυστυχώς προς το παρόν η Bajaj αποφάσισε να μην αποκαλύψει το πως θα χρησιμοποιήσει το υδρογόνο: Αν θα τροφοδοτεί κυψέλες καυσίμου για παραγωγή ηλεκτρισμού, ή σε κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως π.χ. στην περίπτωση του φυσκού αερίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 15:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon