.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 14:46

8κύλινδρος Boxer από την Κίνα – Εμφανίστηκε και επίσημα

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος boxer κινητήρας παραγωγής για μοτοσυκλέτα και έρχεται από την Κίνα.

Λίγες ημέρες μετά από την εμφάνιση των αναλυτικότερων μέχρι τώρα σχεδίων, γύρω από τον νέο 8κύλινδρο Boxer κινητήρα μοτοσυκλέτας από την κινεζική GWM, στα γερμανικά μέσα έφτασαν οι πρώτες φωτογραφίες του ίδιου του κινητήρα, από εκθεσιακό stand και από την έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.  

Ο συγκεκριμένος κινητήρας  θα είναι ο μεγαλύτερος boxer κινητήρας  μοτοσυκλέτας ever, με τον κυβισμό του να φτάνει τα 2 λίτρα ή, σύμφωνα με άλλες πηγές, τα 2,4 λίτρα. Ο κινητήρας προφανώς θυμίζει τον 6κύλινδρο boxer του Goldwing σε μορφή, αλλά και με δύο ακόμα κυλίνδρους, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκεται μέσα στον κινητήρα, ώστε το μήκος του να μειώνεται. Σε μία από τις φωτογραφίες, φαίνεται και ο άξονας εξόδου της ισχύος, προς τον πίσω τροχό. Ο κινητήρας θα χρησιμοποιεί επίσης διάταξη DOHC, με συνολικά τέσσερις εκκεντροφόρους, δύο ανά κεφαλή.

Από τις ίδιες φωτογραφίες, μπορεί εύλογα να υποθέσει κανείς ότι ο κινητήρας χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και έλεγχο συμπλέκτη, κάτι αναμενόμενο από μία μεγάλη τουριστική μοτοσυκλέτα.

Περισσότερα για τον κινητήρα αλλά και τα μοντέλα που θα τον φορούν, αναμένονται εν όψει του σαλονιού μοτοσυκλέτας του Πεκίνου, εντός του Μαΐου – όπου η GWM θα παρουσίασει τόσο τα νέα μοντέλα με τον 8κύλινδρο Boxer, όπως και την νέα brand μοτοσυκλετών στην οποία θα τα ενσωματώσει, ονόματι Souo Motorcycles. Για να δούμε...

 

Πηγή/φωτογραφίες: Motorrad/Luca Leicht

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 15:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon