.
Κατηγορία MotoGP
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 14:08

Aleix Espargaro – Σταματάει τους αγώνες φέτος;

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης του MotoGP αυτή την στιγμή, ίσως βρίσκεται σε μια φάση λήψης σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον του στις πίστες.

Στην ηλικία μόλις 35 ετών, ο Aleix Espargaro είναι ο γηραιότερος αναβάτης στο Grid του MotoGP αυτή την στιγμή. Και, όπως και σε άλλα «μεγάλα» αθλήματα απαιτητικής φύσεως, η δεκαετία των 30 είναι συνήθως η τελευταία αγωνιστικής δράσης (με χαρακτηριστική εξαίρεση τον Valentino Rossi, που αποσύρθηκε στα 42 του, αν και οι επιδόσεις του από το 2017 και μετά απείχαν παρασάγγας από το ιδανικό). Τι σκέφτεται να κάνει ο Aleix, ο οποίος τις τελευταίες 2 σεζόν τα πάει πιθανώς καλύτερα από ποτέ;

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ρεπορτάζ αγώνων, ο Espargaro θα σκεφτεί αν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται και θα πάρει μια απόφαση, περίπου τον καιρό του αγώνα του Mugello, δηλαδή στα τέλη Μαϊόυ με αρχές Ιουνίου. Σημαντικό είναι, δε, το ενδεχόμενο ο Espargaro να σταματήσει να αγωνίζεται, αλλά να συνεχίσει με την Aprilia ως δοκιμαστής.

Ο ίδιος έχει δηλώσει: «Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Δεν ξέρω. Ελπίζω ότι η Aprilia θα μου προσφέρει ένα νέο συμβόλαιο, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικότερο. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβω αν θέλω να μείνω εδώ ή όχι. Δεν έχω αποφασίσει πραγματικά, ακόμα. Θέλω να περιμένω λίγο ακόμα, τουλάχιστον μέχρι το Mugello για να δω πως θα αποδώσω και τότε θα αποφασίσω. Περνάω καλά φέτος, αλλά θέλω να παλεύω για την 5άδα σε κάθε αγώνα. Αν όχι, τότε αυτό θα είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο».

«Προσπαθώ να καταλάνω ποιο είναι το καλύτερο δυνατό μέλλον για μένα. Δεν νομίζω ότι είναι κάπου αλλού εκτός από την Aprilia, αν αγωνίζομαι ακόμη. (...) Αλλά ίσως σταματήσω και κάνω κάποια wild cards ως δοκιμαστής, ή ίσως σταματήσω τελείως. (...) Η εμμονή μου είναι να μπορώ να αποδώσω. Θέλω να τερματίζω στο βάθρο σε κάθε αγώνα, μετά θα αποφασίσω».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 14:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon