.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 13:49

Ρεπορτάζ – Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024, τι είδαμε και τι να περιμένετε

Βρεθήκαμε στην opening day της Έκθεσης μοτοσυκλέτας και αυτές είναι οι πρώτες μας εντυπώσεις από το τι είδαμε εκεί – Τα highlights που ξεχωρίσαμε

H Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024, που ξεκίνησε από εχθές Τετάρτη 10 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 14 Απριλίου, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo που βρίσκεται στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δεκάδες μάρκες μοτοσυκλετών αλλά και εταιρείες με εξοπλισμό αναβάτη και μοτοσυκλέτας, αξεσουάρ, αναλώσιμα, ελαστικά αλλά και από πολλούς άλλους τομείς της μοτοσυκλέτας, βρίσκονται στον χώρο του Metropolitan Expo και περιμένουν τους μοτοσυκλετιστές, να τις γνωρίσουν από κοντά.

Όπως είναι γνωστό, ο χώρος της μοτοσυκλέτας και ειδικότερα της βιομηχανίας, περνάει μια περίοδο άνθησης και ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά από την λήξη της πανδημίας και την επακόλουθη έκρηξη της δημοτικότητας των μοτοσυκλετών στην Ευρώπη και όχι μόνο. Φαίνεται ότι οι κατασκευαστές επενέδυσαν πόρους στην δημιουργία και ανάπτυξη νέων μοντέλων, αλλά και στην ισχυροποίηση του image τους -ανταποκρινόμενοι και στις τάσεις των εποχών-, με την όλη έκθεση να έχει έναν αέρα αισιοδοξίας για το αύριο.

Από τις μάρκες μοτοσυκλετών, υπάρχουν οι κάποιες απουσίες καθώς δεν επέλεξαν όλες οι εταιρείες να είναι παρούσες, ωστόσο κατά πλειοψηφία οι μάρκες που γνωρίζουμε και αγαπούμε είναι εκεί. Ο χώρος είναι μεγάλος, απόλυτα κατάλληλος για ένα τέτοιο γεγονός και πολύ όμορφα φωτισμένος, καθώς αναδεικνύει τις μοτοσυκλέτες και τα χρώματα τους. Εννοείται, φυσικά, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μοτοσυκλετών είναι «ανοικτές» στο κοινό και μπορείτε να ανέβετε επάνω τους, να τις αισθανθείτε και να τις εξερευνήσετε σε όλα τα επίπεδα.

Από τα σημαντικότερα μοντέλα; Τι να σας πρωτοαναφέρουμε, καθώς είναι πολλά και θα ανοίξει η συζήτηση. Ενδεικτικά και μόνο, μερικά που έχουν συζητηθεί και στην αρθρογραφία μας: Το BMW M 1000 XR, τα CFMOTO 450MT αλλά και το ολοκαίνουργιο 450 CL-C Cruiser, όλα τα MV Agusta η οποία επιστρέφει στις εκθέσεις μετά από χρόνια,  τα νέα Honda CBR650R και CB650R με τον ηλεκτρονικό συμπλέκτη E-Clutch, τα πολυσυζητημένα Kove 800X και 450 Rally, το νέο QJMOTOR SRK 900 και πόσα ακόμα!

Δεν έλειψαν και τα «σπεσιαλάκια», με αποκορύφωμα την μοτοσυκλέτα MotoGP που εξασφάλισε η Gasgas, αλλά και την αγωνιστική Husqvarna του Βασίλη Μπούδρου, την «πνοή» με την οποία συμμετείχε και τερμάτισε στο Dakar 2024.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα «ποτ πουρί» φωτογραφιών που ελπίζουμε να σας βάλουν στο κλίμα. Και αν αποφασίσετε να συμμετάσχετε... ευχόμαστε καλή σας απόλαυση!  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 14:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon