.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 11:43

Honda – «Δεν μας ενδιαφέρει ο πόλεμος των αλόγων, ούτε και τους πελάτες μας»

Η Honda αποφάσισε να διαλευκάνει το τοπίο, απαντώντας στο γιατί η νέα Africa Twin 1100 αποδίδει ακόμα... μόνο 102 ίππους, αλλά και για το γιατί αποφάσισε να εγκαταλείψει τον εμπρός τροχό 21 ιντσών, στην έκδοση Adventure Sports.  

Για το 2024, η Honda αναθεώρησε τον προσανατολισμό του Africa Twin Adventure Sports, επιλέγοντας να το εξοπλίσει με εμπρός τροχό 19 ιντσών κάνοντας το έτσι, πιο «δρομίσιο» - διαβάστε αναλυτικότερα όλα όσα άλλαξαν για το νέο μοντέλο, με ένα κλικ εδώ. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή δεν άρεσε σε όλους – αλλά ούτε και η απόφαση της Honda να μην αυξήσει την μέγιστη ισχύ της μοτοσυκλέτας, πάνω από τους 102 ίππους, που στην εποχή της υπερβολής που διανύουνμε (ξανά) στην μοτοσυκλέτα, φαίνεται σε κάποιους... μικρή. H Honda όμως έχει την απάντηση της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Ιταλών συναδέλφων μας, ο Shota Suzuki, επικεφαλής του project του Africa Twin στην Honda, μας διαφώτισε ως προς τον προσανατολισμό της Honda. Δήλωσε συγκεκριμένα: «O κινητήρας του Africa χαρακτηριζόταν πάντα από γενναιόδωρη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και με την επακόλουθη οδηγική απόλαυση. Με το νέο μοντέλο θέλαμε να βελτιώσουμε αυτό το χαρακτηριστικό, όπου είμαστε ήδη δυνατοί. Δεν μας ενδιαφέρει ο πόλεμος των αριθμών και αυτό διότι γνωρίζουμε ότι δεν είναι αυτό που θέλουν οι πελάτες μας. Αν αυξήσεις την ισχύ, αυξάνεις και το βάρος και μειώνεις την ελαστικότητα. (...) Ξέρουμε ότι κάποια ανταγωνιστικά μοντέλα έχουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ. Μας ενδιαφέρει να είμαστε ανταγωνιστικοί στο κύριο φάσμα χρήσης των μοτοσυκλετών αυτών»

Ως προς τον προσανατολισμό και την ταυτότητα του μοντέλου, ο Suzuki είπε: «Η αλλαγή της κατεύθυνσης του μοντέλου ξεκίνησε από αυτό του 2020 όταν δουλέψαμε από μια προοπτική τουρισμού. Σκεφτόμενοι την τωρινή έκδοση μας φάνηκε λογικό να συνεχίσουμε σε αυτή την γραμμή και να το κάνουμε ακόμη πιο προσανατολισμένο για το δρόμο, με τον τροχό των 19 ιντσών. Είναι ένας τρόπος να κάνουμε την οικογένεια των Africa Twin πιο ελκυστική σε ένα ευρύτερο κοινό».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 11:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon