.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 11:54

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports 2024 - Η επίσημη παρουσίαση

Μεγάλες αλλαγές στο κορυφαίο Adventure της Honda, με σημαντικότερες τον εμπρός τροχό 19 ιντσών αντί για 21 και τον ισχυρότερο σε ροπή κινητήρα. Ραντάρ... όχι φέτος.

Η Honda προχώρησε επίσημα στην παρουσίαση του Africa Twin 1100 Adventure Sports 2024. To κορυφαίο Adventure μοντέλο λαμβάνει πολλές αλλαγές, που το κάνουν έκδηλα πιο «δρομίσιο», μεταξύ των οποίων η χρήση τροχού 19 ιντσών εμπρός, μικρότερων διαδρομών αναρτήσεων και πλατύτερου εμπρός ελαστικού, μεταξύ άλλων. Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Ξεκινώντας από τα παραπάνω, το Honda Africa Twin 1100 Adventure Sports του 2024 έχει πλέον εμπρός τροχό 19 ιντσών, που συνδυάζεται με πίσω ζάντα 18 ιντσών, αμφότερες με ακτίνες και ελαστικά χωρίς σαμπρέλα (Tubeless). Παράλληλα, το εμπρός ελαστικό είναι φαρδύτερο, στα 110 χιλιοστά πλάτους από 90, για καλύτερη σταθερότητα στο δρόμο.

Οι διαδρομές των αναρτήσεων έχουν επίσης μειωθεί, στα 210/200 χιλιοστά εμπρός/πίσω, ενώ η σέλα έχει χαμηλώσει, στα 835-855 χιλιοστά από το έδαφος. Οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες -Showa EERA με 4 «χαρτογραφήσεις» λειτουργίας και μία παραμετροποιήσιμη επιλογή «User», ενώ η προφόρτιση ελατηρίου μπορεί να ρυθμιστεί και εν κινήσει.

Ο κινητήρας παραμένει στα 102 άλογα απόδοσης, όμως έχει αυξημένη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, η οποία πλέον φτάνει τα 11,4 kgm. Αυτό κατέστη δυνατόν μέσω αλλαγών στην εισαγωγή, την εξαγωγή αλλά και την πραγματοποίηση της καύσης, ενώ μιλάμε πλέον και για αυξημένη σχέση συμπίεσης στο 10,5:1. Η τροφοδοσία με καύσιμο εξασφαλίζεται από το ρεζερβουάρ των 24,8 λίτρων.

Στην έκδοση με DCT, έχουν γίνει αλλαγές για πιο φυσική αίσθηση εκκίνησης και κίνησης σε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Στα ηλεκτρονικά συστήματα, έχουμε μονάδα IMU 6 αξόνων, η οποία συνεργάζεται με το Traction Control 7 επιπέδων, το Wheelie Control 3 επιπέδων, το Cornering ABS με ρύθμιση λειτουργίας εκτός δρόμου, τον έλεγχο ανύψωσης πίσω τροχού αλλά και την λειτουργία αλλαγών ταχυτήτων στις στροφές. Για την άνεση του αναβάτη, έχει αυξηθεί το πάχος του γεμίσματος της σέλας, ενώ το τιμόνι είναι τοποθετημένο ψηλά. Στον εξτρά εξοπλισμό, υπάρχει και «χαμηλή» σέλα, που φτάνει στα 795 χιλιοστά από το έδαφος. Νέο είναι επίσης το άνω φέρινγκ, για μια πιο μυώδη εμφάνιση και καλύτερη προστασία από τον αέρα.

Στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Ζελατίνα ρυθμιζόμενη σε 5 θέσεις
  • Ποδιά προστασίας κινητήρα
  • Παροχή ρεύματος 12V
  • Θερμαινόμενα γκριπ
  • Αλουμινένια πίσω σχάρα
  • Full LED φώτα με λειτουργία DRL και αυτόματα φώτα στροφής 3 επιπέδων
  • Cruise control
  • Οθόνη TFT 6,5 ιντσών αφής και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο.

Το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο και με τα εξής πακέτα εξοπλισμού: Rally για έντονη χρήση εκτός δρόμου, Adventure για μεγάλες διαδρομές, Urban για μεγαλύτερη πρακτικότητα εντός πόλης, αλλά και Travel, με βαλίτσες και επεμβάσεις βελτίωσης της άνεσης του αναβάτη.

Οι χρωματικές επιλογές έχουν ως εξής: Matt Ballistic Black Metallic (μαύρο μεταλλικό) και το γνωστό τρικολόρ Pearl Glare White. 

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για την άφιξη και την τιμή του μοντέλου, στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 13:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon