Πριν λίγες ώρες, ανακοινώθηκε η αγωνιστική διαδρομή του Dakar 2027, το οποίο αναγκαστικά θα διεξαχθεί σε άλλο τόπο και όχι την Σαουδική Αραβία. Ο τόπος αυτός, τελικά, θα είναι μία διαδρομή μήκους 7.824 χιλιομέτρων, μέσα από την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Μαρόκο.
Η εκκίνηση θα δοθεί στο Loule-Faro της Πορτογαλίας, όπου την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2027 θα ανοίξει το service park και κατά την διάρκεια του τριημέρου 6-8 Ιανουαρίου, θα γίνεται ο τεχνικός έλεγχος των συμμετεχόντων οχημάτων. Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, θα δοθεί η εκκίνηση, με την πρώτη ειδική να γίνεται στην Ισπανία στις 10 Ιανουαρίου. Αμέσως μετά, ο αγώνας θα μεταπηδήσει στην Αφρική, με την 2η και 3η ειδική γύρω από την Bouarfa του Μαρόκου – από τις συνολικά 12 ειδικές μήκους 4.341 αγωνιστικών χιλιομέτρων.
Η Κυριακή 17 Ιανουαρίου έχει οριστεί ως ημέρα ανάπαυσης για τον αγώνα, ο οποίος επανεκκινεί την επόμενη, 18 Οκτωβρίου, φτάνοντας τελικά νοτιότερα της Smara και κατόπιν αλλάζοντας κατεύθυνση προς Βορρά, με τον τερματισμό να γίνεται στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, Μαρακές, στις 23 Ιανουαρίου.
Ο David Castera, διευθυντής του Dakar Rally, δήλωσε: «Η 49η διεξαγωγή του Dakar θα ανταποκριθεί στις αθλητικές προδιαγραφές που πάντα το έκαναν τον πιο απαιτητικό rally αγώνα του κόσμου. Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που είχαμε, σχεδιάσαμε ένα πραγματικό Dakar (…) και στο Μαρόκο, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα format που προηγουμένως έχουν προσφερθεί: οι αγωνιζόμενοι θα ανακαλύψουν την χώρα από την μία άκρη στην άλλη. (...) Η περιπέτεια συνεχίζεται».










