.
Κατηγορία MotoGP
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 13:37

MotoGP Jerez – H Dorna δήλωσε ρεκόρ θεατών... που δεν έγινε

«Χοντράδα» της ισπανικής εταιρείας, η οποία δήλωσε πολύ μεγαλύτερο αριθμό θεατών από ότι πραγματικά προσήλθαν στην Jerez το Σαββατοκύριακο...

Γκάφα του «δίπλα πλήκτρου» ή μήπως τέχνασμα της εποχής για περισσότερη δημοσιότητα; Θα αφήσουμε τα σχόλια σε εσάς, για την ιστορία την οποία θα σας παρουσιάσουμε, που έλαβε χώρα στα πλαίσια του GP στην πίστα της Jerez, στην Ισπανία, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, η Dorna δήλωσε αρχικά ότι ο αριθμός των θεατών κατά τη διάρκεια του τριημέρου έφτασε σχεδόν τους 300.000, κάτι που θα σήμαινε νέο ρεκόρ όλων των εποχών για το άθλημα. Ωστόσο, τελικά είχε γίνει ένα λάθος στο... χειρότερο δυνατό ψηφίο, με τον πραγματικό αριθμό θεατών να είναι 100.000 λιγότεροι -ήτοι, 181.289.

Αυτό φυσικά μπορεί να αποδοθεί σε... ένα απλό λάθος πληκτρολόγησης -το 1 με το 2 είναι κυριολεκτικά δίπλα-δίπλα!-  ωστόσο με το υψηλότατο προφίλ της Dorna ως διοργανώτρια, υπάρχουν φυσικά και οι κακόβουλες φωνές, που θα κάνουν λόγο για γκάφα ολκής ή ακόμα και για... καλομελετημένο «σφάλμα» ακριβώς τις ημέρες που έπρεπε. Όπως και να έχει, η επίσημη ανακοίνωση της Dorna για την διόρθωση του λάθους λέει συγκεκριμένα: «Στο Ισπανικό Grand Prix του 2024, το MotoGP ανακοίνωσε ότι το γεγονός σημείωσε την υψηλότερη ζωντανή θεαματικότητα στην ιστορία, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Υπήρξε ένας λάθος υπολογισμός στους αριθμούς και πάνω στην ανυπομονησία μας να γιορτάσουμε την ατμόσφαιρα του γεγονότος, δημοσιεύσαμε λανθασμένους αριθμούς πριν τον αγώνα. Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος μας. Ο σωστός αριθμός θεατών του γεγονότος είναι 181.289, που δεν είναι νέο ρεκόρ αλλά είναι όντως η μεγαλύτερη προσέλευση στην Jerez για σχεδόν μία δεκαετία, συνεχίζοντας την θετική τάση των θεατών που απολαμβάνουν το σπορ. (...) Επόμενος σταθμός για το MotoGP είναι το Le Mans, που όντως διατηρεί ακόμα το ρεκόρ θεατών στην ιστορία του MotoGP, χάρη σε 278.805 ανθρώπους που το παρακολούθησαν το 2023».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 15:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon