.
Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 09:07

Valentino Rossi - Ποιον αναβάτη θεωρεί «μια μικρή έκπληξη για όλους»

Πρόκειται για τον Rookie που έχει ήδη εδραιωθεί ως ένας από τους καλύτερους αναβάτες της φετινής σεζόν, με το "Γιατρό" να σχολιάζει τις επιδόσεις του.

Ο Valentino Rossi έχει ήδη βρει μπροστά του Rookies που έρχονται στη μεγάλη κατηγορία και εποφθαλμιούν νίκες από.... νωρίς, καθώς ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε τον τίτλο του 2013 από το Marc Marquez. Και ο ίδιος ο Rossi όμως, όταν εντάχθηκε στην κορυφαία κατηγορία το 2000 ήταν αμέσως ανταγωνιστικός, τερματίζοντας δεύτερος στο πρωτάθλημα των τότε 500cc.

Αποκαλώντας την άνοδο του Acosta «καλή για το άθλημα», ο Rossi είπε τα εξής για τις επιδόσεις του νεαρού Ισπανού μέχρι στιγμής:

«Είναι καλό για το άθλημα γιατί όταν ένας πρωτάρης φτάνει στο πρωτάθλημα και παλεύει για νίκες στον αγώνα, όλοι αρχίζουν να τον ακολουθούν. Είμαι πολύ περίεργος να δω πού μπορεί να τερματίσει. Τα νούμερα που έχει πετύχει ο Acosta στην καριέρα του είναι πολύ περίεργα. Κέρδισε δύο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε τρία χρόνια και έκανε κάτι ξεχωριστό. Ξέρω ότι είναι πολύ δυνατός στο MotoGP, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο νωρίς. Είναι μια μικρή έκπληξη για όλους, οπότε καλό είναι να την ακολουθήσουμε. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να συγκριθώ μαζί του στο μέλλον».

Όσον αφορά την έκβαση του πρωταθλήματος του MotoGP αυτής της σεζόν, ο Rossi ανέφερε ξανά τον Acosta ως ένα από τα outsiders, ωστόσο ο επικεφαλής της ομάδας Pertamina Enduro VR46 Ducati πιστεύει ότι η "κούπα" θα καταλήξει στον Francesco Bagnaia ή στον Jorge Martin:

«Στα χαρτιά το νούμερο ένα και το δύο για το πρωτάθλημα είναι ο Pecco και ο Martin. Αυτή τη στιγμή ο Martin είναι καλύτερος. Επίσης, ο Pecco ήταν άτυχος μερικές φορές και έκανε μερικά μικρά λάθη, οπότε ο Martin έχει ένα καλό πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα, αλλά η σεζόν είναι πολύ, πολύ μεγάλη. Έχoyme πολλούς αναβάτες που μπορούν να παλέψουν για το πρωτάθλημα. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ή έξι. Έχουμε επίσης τον Acosta αλλά και τον Vinales, οπότε όλα είναι ανοιχτά».

Πηγή: crash.net, motogp.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon