.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 19:07

Segway-Ninebot - Ηλεκτρικά δίκυκλα και απίθανα concept, ανάμεσα τους και μια μοτοσυκλέτα!

Η κινέζικη Ninebot -που με την οικονομική βοήθεια της επίσης κινέζικης Xiaomi αγόρασε την Segway το 2015- παρουσίασε σε μια εκδήλωση-υπερπαραγωγή στο Πεκίνο, 2 νέα ηλεκτρικά scooter παραγωγής, μαζί με 2 concept ηλεκτρικά μοντέλα, ένα από τα οποία είναι μοτοσυκλέτα!

Τα e-scooter που θα βγουν στην παραγωγή είναι το Ninebot eMoped και το Ninebot eScooter, ενώ τα 2 concept μοντέλα είναι το Ninebot eScooter T και η μοτοσυκλέτα Segway Apex.

Τα eScooter και eMoped φέρουν υψηλή τεχνολογία, όπως τα keyless συστήματα Ninebot AirLock και Ninebot RideyGo, και το σύστημα έξυπνης διαχείρισης μπαταρίας που επιτρέπει παράλληλες συνδέσεις, ταχεία φόρτιση, έλεγχο υγείας μπαταρίας, και προστασία 20 σημείων μπαταρίας.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το GPS, αλλά και το αντίστοιχο κινέζικο σύστημα BDS (BeiDou Navigation Satellite System), ώστε ο αναβάτης να γνωρίζει τη θέση του οχήματος του οποιαδήποτε στιγμή, να προστατεύεται από κλοπή και να μπορεί να κατευθυνθεί με ακρίβεια στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Ninebot eScooter

ninebot segway escooter

Το Ninebot eScooter θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις, με το κορυφαίο μοντέλο E200P να έχει επίσημη τελική ταχύτητα 100 χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-40 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα, και μέγιστη αυτονομία 200 χιλιόμετρα, με σύστημα 2 μπαταριών.

Φέρει δισκόφρενα μπρος-πίσω, ελαστικά της Maxxis, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για αποθήκευση ενός full-face κράνους, LED φώτα και ψηφιακή οθόνη οργάνων.

Η Ninebot αναφέρει πως ο πελάτης μπορεί να “καστομάρει” το eScooter του, επιλέγοντας ανάμεσα από 100.000 χρώματα για το κοστούμι του, και μέσα από διάφορες επιλογές σέλας!

Ninebot eMoped

ninebot segway escooter emoped

H Ninebot αναφέρεται στο eMoped ως ηλεκτρικό ποδήλατο, αν και πρόκειται για ένα εξαιρετικά ελαφρύ και λιτό ηλεκτρικό scooter που ζυγίζει 55 κιλά, κινείται με αφαιρούμενη μπαταρία λιθίου, ενώ και αυτό μπορεί να “καστομαριστεί” με τον πελάτη να έχει στη επιλογή του 100.000 χρωματικούς συνδυασμούς.

Ο κινητήρας του είναι 48V και 400w, χαρίζοντας του τελική ταχύτητα 25 χλμ/ώρα, ενώ έχει 3 επιλογές μετάδοσης που του χαρίζουν ανάλογη αυτονομία, από 35 έως και 85 χιλιομέτρων.

Στα φρένα έχουμε δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω.

Ninebot eScooter T

Το concept eScooter T μοιάζει με το απλό eScooter, όμως έχει τεχνολογία που του επιτρέπει να ισορροπεί μόνο του (βλέπε τεχνολογία γυροσκοπίων Segway), ενώ ο ιδιοκτήτης μπορεί να το ελέγξει και με τηλεχειρισμό! Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πελάτης θα μπορεί να το χειριστεί με ένα smartphone app και να του πει να… οδηγήσει μόνο του, για να κατευθυνθεί όπου επιθυμείτε. Μάλιστα η Ninebot αναφέρει πως το T δεν θα πέσει ακόμα κι αν άλλο όχημα συγκρουστεί μαζί του, κατά τη διαδρομή. "Έλα Σκούτερ! Με ακούς; Έλα στο αεροδρόμιο, σε λίγο προσγειώνεται το αεροπλάνο μου. Θα σε βρω στο parking του αεροδρομίου!"

Segway Apex

segway apex

Το Segway Apex είναι ένα super scooter (εχμ, έτσι το περιγράφει η εταιρεία), που θα έχει τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2.9 δευτερόλεπτα. Κανένα άλλο τεχνικό χαρακτηριστικό δεν ανακοινώθηκε για το Apex, ούτε και αν η Ninebot / Segway σκοπεύει να το βγάλει στην παραγωγή.

Θυμίζουμε πως στις 5 Νοεμβρίου του 2019, η ίδια εταιρεία παρουσίασε την πρώτη της ηλεκτρική off-road μοτοσυκλέτα υπό το όνομα Segway Dirt eBike, ενώ στην EICMA 2019 παρουσίασε το εντυπωσιακό υβριδικό Side by Side Segway Villain με απόδοση 180 hp!

Από ότι φαίνεται η Ninebot / Segway μπαίνει με φόρα στα ηλεκτρικά δίκυκλα / τετράκυκλα, και αναμένουμε να δούμε σύντομα την φίρμα να εμπλουτίζει τη γκάμα της με περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 19:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon