.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:39

Τροχαίο Βουλή – Ένοχος ο οδηγός του βουλευτικού αυτοκινήτου για τον θάνατο του Ιάσονα

Μετά από 3 χρόνια και πλέον από το ατύχημα, εξέδωσε καταδικαστική απόφαση το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με πολύ έντονο παρασκήνιο ως προς την κατανομή της υπαιτιότητας. 

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κρίθηκε ο αστυνομικός-οδηγός του μοιραίου βουλευτικού αυτοκινήτου που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα έξω από την Βουλή, στις 12 Μαρτίου του 2021 το οποίο στοίχισε την ζωή στον 22χρονο μοτοσυκλετιστή, Ιάσονα Λαλαούνη.

Μετά από την εκδίκαση της υπόθεσης στο Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο οδηγός καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, χωρίς καμία ελαφρυντική περίσταση.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ επί του θέματος, ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε πρότερο σύννομο βίο, ωστόσο ο εισαγγελέας απέρριψε το ελαφρυντικό σημειώνοντας ότι ο αστυνομικός συστηματικά παραβίαζε τον Κ.Ο.Κ. στρίβοντας παράνομα στο σημείο – αριστερά από την Βας. Σοφίας, προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής. Ο κατηγορούμενος φαίνεται να επέμεινε στο επιχείρημα του, ότι δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται να στρίψει αριστερά στο σημείο, κάτι το οποίο είχε μείνει ως συνήθης τακτική, παρά την σήμανση στην άσφαλτο.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι η εισαγγελική έδρα επέρριψε μερίδιο συνυπαιτιότητας και στον άτυχο 22χρονο Ιάσονα, σημειώνοντας ότι εκινείτο πάνω από το νόμιμο όριο ταχύτητας και προφανέστερα αντιλήφθηκε πως το ταξί είχε ακινητοποιηθεί», αναφερόμενος στις συνθήκες του σημείου ακριβώς πριν το ατύχημα.

Στο σημείο αυτό, έντονη αντίρρηση έχει εκφράσει ο εξειδικευμένος Σύμβουλος Τροχαίων Ατυχημάτων, Αντώνιος Μορφονιός, δηλώνοντας ότι κανένα ποσοστό συνυπαιτιότητας δεν βαρύνει τον άτυχο Ιάσονα, αφού η σύγκρουση θα ήταν αναπόφευκτη σε κάθε περίπτωση. Ο κ. Μορφονιός σημειώνει ότι ο 22χρονος έκανε ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την σύγκρουση, ενώ δεν αποδείχθηκε ότι έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας λόγω της ταχύτητας που είχε αναπτύξει. Προς αυτή την κατεύθυνση, συνυπογράφουν και τεχνικοί πραγματογνώμονες που κατέθεσαν στο δικαστήριο.

 

Φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon