.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 12:10

LiveWire – Μαύρα μαντάτα για τα οικονομικά της ηλεκτρικής μάρκας

Η θυγατρική της Harley-Davidson μόνο καλά δεν τα πάει στην αγορά.

Δυστυχώς, η ηλεκτρική «εποχή» της Harley-Davidson, από την παρουσίαση της LiveWire και μετά, δεν πάει καθόλου καλά, σύμφωνα με τα διεθνή ρεπορτάζ για την οικονομία της μάρκας. Η LiveWire, πλέον μία μάρκα από μόνη της και όχι ένα μοντέλο της γκάμας της H-D, σημειώνει μεγάλες οικονομικές απώλειες και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό, φοβούνται ακόμη και για το μέλλον της.

Πιο συγκεκριμένα, για το πρώτο 3μηνο του 2024 η LiveWire φαίνεται να έχει σημειώσει ζημίες της τάξης των 29 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που έρχεται να προστεθεί στα επίσης μελανά οικονομικά των προηγούμενων δύο ετών: Απώλειες 125 εκατ. δολαρίων το 2023, αλλά και 85 εκατ. το 2022.

Από πωλήσεις, τα πράγματα επίσης δεν πάνε καλά, καθώς κατά την διάρκεια ολόκληρου του 2023 η LiveWire φαίνεται να πούλησε μόλις 660 μοτοσυκλέτες, ενώ μέχρι νεοτέρας οι πωλήσεις της για το 2024 είναι μόλις στα 117 κομμάτια.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η ιστορία της LiveWire ως ανεξάρτητη μάρκα, ξεκίνησε μετά από την αλλαγή στρατηγικής της H-D για μάρκετινγκ των ηλεκτρικών μοντέλων της προς το νεότερο κοινό, ενώ από τότε η LiveWire έχει παρουσιάσει και τις νέες μοτοσυκλέτες S2 Mulholland και Del Mar, ενώ αναμένεται πιθανώς και η παρουσίαση μίας νέας S3. Μόνο ο χρόνος θα δείξει το πώς θα τα πάει η εταιρεία στο μέλλον...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 12:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon