.
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 18:01

MotoGP #Throwback - Το απίστευτο ατύχημα της Αυστρίας

Εν όψει του επερχόμενου αυστριακού Gran Prix, πάμε να θυμηθούμε μια στιγμή που στοίχειωσε αναβάτες και κοινό.

Ήταν το 2020 όταν θα γινόμασταν θεατές σε ένα από τα πλέον τρομακτικά ατυχήματα στην ιστορία του θεσμού, χωρίς ευτυχώς κάποιο θύμα. Τότε, οι Johann Zarco και Franco Morbidelli συγκρούστηκαν με ταχύτητες στο φάσμα των 300χλμ/ώρα με την αμμοπαγίδα να τους γλυτώνει από τα χειρότερα.

austr1.jpg

Τα συντρίμμια όμως των μοτοσυκλετών τους συνέχισαν να ταξιδεύουν με πολλά χιλιόμετρα μέχρι τη στροφή 3 της πίστας, όπου εκείνη τη στιγμή περνούσαν οι Valentino Rossi και Maverick Vinales. Και οι δυο αναβάτες είδαν κυριολεκτικά το χάρο με τα μάτια τους, με τον Rossi ειδικά να περνάει κάτω από δυο διαλυμένες μοτοσυκλέτες μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

austr2.jpg

Η φύση της χάραξης της πίστας κρίθηκε επικίνδυνη και πλέον στη θέση της ευθείας υπάρχει ένα εσάκι, με πολλούς ωστόσο αναβάτες να είναι και πάλι σκεπτικοί απέναντι στη λογική του νέου σχεδιασμού.

Πίσω στα του προαναφερθέντος ατυχήματος όμως, μπορείτε να το δείτε από όλες τις γωνίες μέσα από το επίσημο video του MotoGP, πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 18:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon