Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 15:47

EICMA - Vins Duecincuanta - Δίχρονο 250 V2 75 hp και σύντομα και ηλεκτρικό!

Η Ιταλική Vins Motors εμφανίστηκε στην EICMA πριν μερικά χρόνια με ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο και διαφορετικό σχέδιο και πλέον η προσπάθειά της αυγατίζει.

Στη βάση του το Duecincuanta - δηλαδή Δυόμιση - είναι ένα σπορ μοτοσυκλετάκι που ξεχωρίζει από την πρωτότυπη γεωμετρία του. Δεν έχει πλαίσιο με τη συμβατική λογική που γνωρίζουμε, αλλά χτίζεται πάνω σε ένα ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο που στην ουσία είναι και το φέρινγκ του! Ομοίως περίτεχνο είναι και το μπροστινό του σύστημα, άνευ πιρουνιού αλλά με κάτι που θυμίζει περισσότερο το Duelever της BMW.

Κάτω από το φέρινγκ-πλαίσιο η Vins τοποθέτησε έναν δίχρονο V2 90 μοιρών 250 cc που αποδίδει 75 hp στις 11,700 rpm και 4.6 kg.m στις 11,700 rpm, για ένα στεγνό βάρος 105 κιλών. Καθόλου άσχημα.

Αρχικά η μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε σε πρωτότυπη μορφή, μα σταδιακά διαχωρίστηκε σε δύο εκδόσεις, Strada (δρόμου) και Competizione (αγωνιστικό).

Φέτος η Vins επέστρεψε στην EICMA με μια τρίτη εκδοχή της μοτοσυκλέτας της, υπό τον σαφή τίτλο EV-01 - ή Electric Vins 01. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ηλεκτρική εκδοχή του ίδιου σχεδίου με το μονοκόκ ανθρακονημάτινο πλαίσιο-φέρινγκ.

Από κάτω κρύβει την ηλεκτρική μονάδα ισχύος ZF75-5 της Αμερικανικής Zero Motorcycles με μέγιστη απόδοση 70 hp, 15 kg.m, τελική ταχύτητα που θεωρητικά ξεπερνά τα 200 km/h και βάρος που ανακοινώνεται ως "λιγότερο από 170 kg".

Περί πρακτικών ζητημάτων προς το παρόν δε γίνεται λόγος, έτσι δε γνωρίζουμε τι επιλογές μπαταριών και αυτονομίες προβλέπονται, πάντως οι ανακοινωμένοι χρόνοι φόρτισης είναι 9.8 ώρες σε απλή παροχή και 2.5 σε fast charger.

Παράλληλα οι Ιταλοί φροντίζουν να μας ενημερώσουν πως θα συνοδεύεται από εφαρμογή για smartphones που θα προσφέρει δυνατότητα επιλογής riding mode (sport, eco και custom).

Προς το παρόν το EV-01 παραμένει ένα πρωτότυπο που κάποια στιγμή θα έρθει στην παραγωγή, ωστόσο χρόνοι και τιμές δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμοι.

Στο μεταξύ, για να ανοίξει η όρεξη, δείτε σε δράση το 250 Competizione στην Ισπανική πίστα της Almeria στο βίντεο που ακολουθεί.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 16:01

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube