.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 16:14

Honda – Η παρουσία της στην EICMA

Με τα Africa Twin και Africa Twin Adventure Sports να έχουν παρουσιαστεί νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, το “βαρύ πυροβολικό” της Honda στο Μιλάνο, ήταν το ριζικά ανανεωμένο CBR 1000RR-R Fireblede καθώς και η έκδοση SP αυτού.

Για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία από τα MotoGP με αντίστοιχο τρόπο εφαρμογής, όπως στην RC213V-S. O τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας, είναι ο ισχυρότερος (παραγωγής) που έχει σχεδιάσει ποτέ η Honda, με τους 214 ίππους να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με την απόδοση των ανταγωνιστικών superbike μοντέλων.

Νέο πλαίσιο, περιφερειακά υψηλής ποιότητας και απόδοσης και μια IMU έξι αξόνων να καταγράφει δεδομένα κινητική κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου αυτά να “αξιολογηθούν” από τον επεξεργαστή της μοτοσυκλέτας βάση των συνισταμένων που έχουν ρυθμιστεί στα συστήματα ασφαλείς και διαχείρισης της απόδοσης.

Η έκδοση SP, διαφοροποιείται μέσων των ημινεργητικών αναρτήσεων της Ohlins καθώς και από τις brembo Stylema δαγκάνες στα φρένα.

195884 2020 HONDA CBR1000RR R

Mπορεί το “ταπεινό” SH150i να μην προκάλεσε τον ίδιο ενθουσιασμό με το Fireblade, η συνεισφορά του στην γκάμα της Honda όμως είναι πιο σημαντική εμπορικά, αφού αποτελεί best seller σε δύσκολες και απαιτητικές αγορές, όπως αυτή της Ιταλίας και όχι μόνο. Για αυτό και η Honda το πρόσεξε αρκετά στην μεγάλη ανανέωση που δέχθηκε φέτος!

Νέος κινητήρας, ο οποίος διατηρεί φυσικά το  Start Stop σύστημα αλλά έχει μεγαλύτερη ισχύ συγκριτικά με τον προκάτοχου του (15,9 ίπποι από 14,6), είναι ακόμη πιο “πολιτισμένος” στην λειτουργία και του και σύμφωνα πάντα με την Honda, πιο οικονομικός. Νέο είναι επίσης και το πλαίσιο, μεγαλύτερος ο χώρος αποσκευών, ενώ έχει προστεθεί πλέον και σύστημα Traction Control.

HONDA SH150 EICMA 2020 16

Ανανέωση και για το Rebel 500, το “μικρό” και ευκολοδήγητο cruiser της Honda, με αναβάθμιση στις αναρτήσεις, Full LED προβολέα, νέα, πιο άνετη σέλα, καθώς και προσθήκη συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η νέα έκδοση “S” της μoτοσυκλέτας, που φέρει αισθητικής φύσεως αλλαγές, για πιο ρετρό look.

honda rebel 2020 15

To πρωτότυπο CB4X τράβηξε επίσης τα φώτα της δημοσιότητας, αποτελώντας μια sport πρόταση στα ευρύτερα πλαίσια της street adventure κατηγορίας. Αρκετά φουτουριστική η σχεδίαση, αν και δύσκολο να του δούμε να βγαίνει έτσι στην παράγωγη, αν και εφ όσων συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον δηλαδή…

honda cb4x concept 2020 15a

Μικρής έκτασης και αποκλειστικά αισθητικής φύσεως ανανέωση είχαμε στο CB1000R, το οποίο αποκτά επίσης, ένα νέο, λευκό χρωματισμό.

cb1000r 6

Τέλος, το NC750X, μια μοτοσυκλέτα με αρκετά καλή εμπορική πορεία στην Ελλάδα, αποκτά δύο νέους χρωματισμούς.   

honda nc750x eicma 4


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon