.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 12:42

EICMA - Συνεργασία Fantic Motor με Yamaha με στόχο την επιστροφή στο Παγκόσμιο

Με νέους κινητήρες από τη Yamaha η Fantic σχεδιάζει τα επεκτείνει τη δράση της επιστρέφοντας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Στο περίπτερο της Fantic Motor στο Μιλάνο υπήρχαν δύο μοτοσυκλέτες με μεγάλη σημασία. Ο λόγος για τα ΧΧ και ΧΕ 125, οι δίχρονοι κινητήρες των οποίων προέρχονται από τη Yamaha και τα ανάλογα μοντέλα και συναρμολογούνται από τη Fantic στις εγκαταστάσεις της στην Ιταλία.

Αυτή είναι απλά η βάση μιας συνεργασίας που αναμένεται να επεκταθεί στο μέλλον, καθώς ήδη η motocross μοτοσυκλέτα υπάρχει και με δίχρονο κινητήρα ως ΧΧ250, ενώ το σχετικό δελτίο τύπου προλογίζει τη χρήση τετράχρονων και δίχρονων 250 της Yamaha, ενώ η συνεργασία θα επεκταθεί και σε άλλα κομμάτια των σκελετών των μοτοσυκλετών, χωρίς να διευκρινίζεται σε τι ακριβώς αναφέρεται.

Αυτό που δηλώνεται καθαρά είναι πως ό,τι έχει συμφωνηθεί να πάρει από τη Yamaha θα είναι τελευταίων προδιαγραφών, ούτε περσινά, ούτε προπέρσινα.

Μαζί με τα εξαρτήματα της Yamaha, η Fantic θα έχει και τη βοήθεια δύο εξαιρετικά έμπειρων μηχανικών, των Jan Witteween και Gaetano Cocco. Ο πρώτος είναι πολύ γνωστός από το παρελθόν του στα GP, όπου με τις ομάδες που συνεργάστηκε έχει κατακτήσει 23 παγκόσμιους τίτλους ως αγωνιστικός διευθυντής ομάδων της Aprilia με αναβάτες όπως οι εξέχοντες κ.κ. Valentino Rossi, Max Biaggi, Loris Capirossi.

Ο δε Cocco προέρχεται από τον χώρο του enduro, έχει μακρά συναργασία με την Aprilia Racing και θα αναλάβει την εξέλιξη των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της Fantic.

Σε πρώτη φάση η Fantic θα ετοιμάει δύο ομάδες, Enduro και MX και θα τρέξει στο Ιταλικό και Ευρωπαϊκό Motocross EMX125 με δύο αναβάτες.

Όσο για το Enduro το πλάνο προβλέπει συμμετοχή στο Ιταλικό και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Fantic Motor επιστρέφει στο παγκόσμιο προσκήνιο των χωμάτινων αγώνων και αυτό μόνο σπουδαία είδηση μπορεί να είναι για τους φίλους του αθλήματος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 15:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon