.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:01

Moto Guzzi V 85 TT Orizzonte – Ένα custom που έλαμψε στην EICMA 2019

Η custom εκδοχή της Moto Guzzi V 85 TT Orizzonte αναλύεται από το ηλεκτρονικό περιοδικό της Piaggio, Wide.

Είναι μια μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη εκ φύσεως να σε ταξιδεύει πέρα από τον ορίζοντα, αυτό σημαίνει Adventure μοτοσυκλέτα και αυτό προσφέρει η V 85 TT.

Μπορεί στην EICMA 2019 η Ιταλική εταιρεία να παρουσίασε μια έκδοση Travel με νέο χρωματισμό και τουριστικό εξοπλισμό, αλλά δίπλα σε αυτήν υπήρχε μια ακόμη ομορφιά που τράβηξε πολλά βλέμματα.

Η custom V 85 TT Orizzonte (Ορίζοντας) μας έρχεται από το Ιταλικό εργαστήρι της Officine Rossopuro και τον Filippo Barbacane, είναι δε κάτι περισσότερο από απλά μια καστομαρισμένη μοτοσυκλέτα με μερικά όμορφα διακοσμητικά κομμάτια.

Η Orizzonte έχει στηθεί με ρεαλιστική λογική, σχεδιασμένη για να βγάζει τα καλύτερα από τον ήδη πετυχημένο χαρακτήρα της νέας adventure Moto Guzzi και ο δημιουργός της μας εξηγεί τον δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει.

Εν αρχή ην το βάρος, κάτι που ο Barbacane έθεσε ως πρώτο του στόχο. Το τελικό αποτέλεσμα ανακοινώνεται στα 188 κιλά με όλα του τα υγρά, έτοιμο για να φύγει για τον γύρο του κόσμου!

Πώς επιτεύχθηκε αυτό; Αποκλειστική χρήση αλουμινίου για το σώμα της μοτοσυκλέτας και πολλά κομμάτια κατασκευασμένα αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Μετά έρχονται οι βελτιώσεις: cartridge κιτ μπροστά και αμορτισέρ πίσω της Bitubo με ρυθμίσεις ειδικά εξελιγμένες για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα και εξάτμιση Mass Moto 2 σε 1.

Ο μοναδικός της εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμη LED φώτα παντού, διάφορα αξεσουάρ από τον κατάλογο της Highsider, custom αλουμινένιο φιλτροκούτι και μπαταρία λιθίου.

“Το νέο V 85 TT προσφέρει μια εξαιρετική βάση για μετατροπές, είναι μια καλοφτιαγμένη, πολύ απλή και καθαρή κατασκευή,” εξηγεί ο δημιουργός της. “Το βασικό σημείο που επικέντρωσα ήταν να την κάνω όσο πιο ελαφριά μπορούσα χωρίς συμβιβασμούς σε χρηστικότητα και αξιοπιστία.

“Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Όταν κάνεις μια τέτοια δουλειά μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες για να σχεδιάσεις τα πάντα, αλλά μετά θες μήνες για να τα τελειώσεις. Στο πλαίσιο δε έγιναν χοντρές μετατροπές, ακριβώς για να επιδείξουμε την αυθεντικότητα και την απλότητά του. Χρειάστηκε πολλή και σκληρή δουλειά, την οποία όμως ολοκληρώσαμε στον μισό χρόνο απ’ όσο είχαμε υπολογίσει. Για την ακρίβεια βέβαια, ακόμη υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει! Μα το αποτέλεσμα ήδη έχει λάβει την έγκριση του κοινού, του Τύπου, των ειδικών και των φίλων της κατηγορίας αυτής.

“Ευχαριστώ πολύ τη Moto Guzzi που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι ο πρώτος που θα μετατρέψει ένα V 85 TT!”

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την παρουσίαση της custom Moto Guzzi V 85 TT Orizzonte στο τρέχον online τεύχος του Wide Magazine.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon