.
Κατηγορία Brixton
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 16:51

EICMA 2022 – Brixton Layback Concept – Ηλεκτρική beach cruiser

Η Brixton είχε μια μικρή έκπληξη στο Μιλάνο στη μορφή ενός ηλεκτρικού πρωτοτύπου που η ίδια περιγράφει ως relaxed beach cruiser.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαμε γράψει για σχέδια πατεντών της Brixton που αφορούσαν ένα ασυνήθιστο ηλεκτρικό δίκυκλο και, λίγους μήνες αργότερα, το πρωτότυπο Layback έσκασε μύτη στην EICMA.

Μια ματιά σε εκείνα τα σχέδια επιβεβαιώνει πως, όχι απλώς πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μοντέλο, αλλά και πως οι αναπαραστάσεις της πατέντας ήταν απολύτως ακριβείς ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

brixton layback 1

Το Layback, όπως λέει και το όνομά του, δανείζεται από τον χώρο του σερφ με μια θέση οδήγησης που κατά τη Brixton θυμίζει τον σέρφερ όταν σκύβει στο πίσω μέρος της σανίδας του.

Στο συγκεκριμένο πρωτότυπο η Brixton δεν αναφέρει κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό, απλά μένουμε σε όσα βλέπουμε, δηλαδή μια πολύ λιτή κατασκευή με τη μπαταρία χαμηλά στο πλαίσιο, ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο του πίσω τροχού, ένα ωραιότατο μπροστινό μοτοσυκλέτας με ανεστραμμένο πιρούνι, δισκόφρενο να διπίστονη δαγκάνα κι ένα στρογγυλό φανάρι.

Concept Brixton Layback 2

Αυτό βέβαια που ξεχωρίζει είναι το ίδιο στοιχείο που μας τράβηξε το βλέμμα την πρώτη φορά: το hard tail πίσω μέρος, με το αμορτισέρ να στηρίζει τη … σέλα!

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το Layback, πλην του ότι η Brixton το βλέπει σοβαρά και όχι απλά ως ένα διασκεδαστικό εκθεσιακό πρωτότυπο για να έλξει δημοσιότητα. Διά του λόγου το αληθές, το Layback έχει ήδη τη θέση του στην ιστοσελίδα της εταιρείας και υπάρχει φόρμα εγγραφής για όσους θέλουν να είναι ενήμεροι για την πορεία εξέλιξής του.

Κοινώς, η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Brixton έρχεται και δε μοιάζει με τίποτε άλλο εκεί έξω.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 16:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon