.
Κατηγορία Brixton
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 08:28

EICMA 2022 - Concept Brixton Storr 500 - Κυνηγώντας την περιπέτεια στα 500 κυβικά

Η Brixton παρουσίασε στην EICMA του 2022 ένα νέο μοντέλο, το οποίο αν και θυμίζει το Norden της Husqvarna, καταφέρνει ταυτόχρονα να έχει και ένα «δικό του» στυλ.

Τα concept άλλωστε, συχνά απεικονίζουν ορισμένα στοιχεία που στη φάση της μαζικής παραγωγής εξομαλύνονται υπέρ της λογικής της αγοράς, ωστόσο η Brixton έχει δείξει πως η μορφή του εκάστοτε πρωτοτύπου τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στις αντιπροσωπείες σεβόμενο την αρχική ιδέα, κάτι που φανταζόμαστε πως θα συμβεί και με το Storr 500.

 storr3.jpg

Τι εστί Storr 500; Αρχικά, το Storr παίρνει το όνομά του από ένα σχηματισμό βράχου στο Isle of Skye (επίσης διάσημο για το σκωτσέζικο ουίσκι του) στα βόρεια της Σκωτίας. Αλλά δεν είναι μόνο το όνομα που προέρχεται από το τραχύ τοπίο, στην πραγματικότητα, το σχεδιαστικό κέντρο RiDE -στην πρώτη συνεργασία με την Brixton- χρησιμοποίησε τον… γκρεμό για να δώσει προσωπικότητα στο Storr.

 storr4.jpg

Εντός, συναντάμε το «γνωστό» δικύλινδρο κινητήρα του Crossfire 500 με την απόδοση των 47 ίππων, με την πιθανότητα τις παραγωγής να αλλάζει ελαφρά ίσως τους σχετικούς αριθμούς. Σαν πρωτότυπο, το Storr 500 είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό, με «ραλλίζουσα» όψη και τραχύ παρουσιαστικό. Κάτι που οφείλεται στον ψηλό ανεμοθώρακα, τα προστατευτικά σε ψυγείο και κινητήρα, τα ματ πλαστικά, τη δυνατότητα φόρτωσης με τρεις σάκους πίσω και δυο μικρότερα τσαντάκια στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας και φυσικά στους ακτινωτούς τροχούς με τα τρακτερωτά λάστιχα.

 storr2.jpg

Στα του εξοπλισμού, πέρα από τους άπαντες led φωτισμούς με κυρίαρχο τον εμπρός κυκλικό προβολέα, οπωσδήποτε ξεχωρίζει και η «τεράστια» TFT οθόνη στη θέση του πολυοργάνου.

Το Storr 500 φαίνεται όχι μόνο «έτοιμο για όλα», αλλά και έτοιμο για παραγωγή, κάτι που θα θέλαμε να δούμε μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 14:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon