.
Κατηγορία Brixton
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 10:22

Brixton - Πατέντες για ιδιόμορφη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η Brixton κατέθεσε πατέντες για μια μικρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με λιτή εμφάνιση, ρετρό γραμμές, και… hardtail χαρακτήρα, καθώς διαθέτει πίσω αμορτισέρ μόνο στη σέλα!

Οι πατέντες δείχνουν ένα hardtail δίκυκλο με έμφαση στην απλότητα, με απουσία πλαστικών, στρογγυλό προβολέα, ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο που περικλείει τη μπαταρία, μεγάλους ακτινωτούς τροχούς, πιρούνι μοτοσυκλέτας, μανέτες που ξεκινούν από το τέλος των γκριπ, κινητήρα στο κέντρο του πίσω τροχού, μεγάλα floordboards αντί για μαρσπιέ, και… αμορτισέρ στη σέλα!

Για την ώρα στις πατέντες δεν φαίνονται φρένα, όμως αυτό συμβαίνει μάλλον λόγω του πρώιμου σταδίου των σχεδίων, ενώ στο τιμόνι βρίσκουμε δυο στιλάτες cafe-racer μανέτες που έχουν τη “ρίζα” τους στις άκρες των γκριπ.

Η σέλα υποδηλώνει τη δυνατότητα μεταφοράς μόνο του αναβάτη, τουλάχιστον σε αυτά τα σχέδια, ενώ η βάση της πινακίδας κυκλοφορίας βρίσκεται στο ψαλίδι.

Φανταζόμαστε πως λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού του, στην περίπτωση που το μοντέλο προχωρήσει στην παραγωγή, θα διαθέτει επιδόσεις ανάλογες με αυτές των ηλεκτρικών ποδηλάτων, ή των e-scooter και ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που οδηγούνται με δίπλωμα ΑΜ, και έχουν τελική περιορισμένη στα 45 χλμ/ώρα, ενώ αναμένουμε το μοντέλο να έχει αυτόματη μετάδοση -εξού και ο χαρακτηρισμός του ως e-scooter από πολλά site.

Το χαρακτηριστικό “Χ” της φίρμας βρίσκεται στο κέντρο του προβολέα, ενώ για τις βασικές ενδείξεις έχουμε ένα μικρό στρογγυλό όργανο στο τιμόνι.

Στο πάνω μέρος του πλαισίου βρίσκονται 4 γάντζοι, στους οποίους πιθανώς θα συνδέεται κάποια τσάντα, όπως για παράδειγμα στο Honda Navi -που έχει ανάλογο σύστημα στο κάτω μέρος του πλαισίου.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη των συγκεκριμένων σχεδίων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon