.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 15:13

BMW G 310 R. Παρουσιάστηκε επίσημα

 

Μονοκύλινδρο, με 34 hp και 158,5 στεγνά κιλά

 

 

Η BMW παρουσίασε επίσημα το νέο G 310 R, που αποτελεί την πρώτη μοτοσυκλέτα της φίρμας κάτω από 500 κυβικά εκατοστά, σχεδιάστηκε στη Γερμανία, και κατασκευάζεται στην Ινδία από την TVS.

Με μια ματιά

  • Προηγμένος μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και ψεκαστός κινητήρας 313 κ.εκ., με 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες, και “ανάποδα τοποθετημένο” κύλινδρο, με την εξαγωγή προς τα πίσω.
  • Επίσημη ανακοινώσιμη ισχύς, 34 hp στις 9.500 σαλ., μέγιστη ροπή 2,85 κιλά στις 7.500 σαλ. και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.
  • Πλαίσιο ατσάλινο, χωροδικτύωμα, ανάποδο πιρούνι και μακρύ ψαλίδι για σταθερότητα, ακρίβεια στην κατευθυντικότητα και κράτημα.
  • Ελαστικά 110/70-17 μπροστά και 150/60-17 πίσω.
  • Δικάναλο ABS στο στάνταρ εξοπλισμό.
  • Εκλεπτυσμένη εργονομία και ψηφιακά όργανα.
  • Άνετη σέλα χαμηλού ύψους στα 785 χιλιοστά.
  • Design που αντλεί μέρος της έμπνευσης του από το S 1000 R.
  • Σχεδιασμένο στο Μόναχο από τη BMW Motorrad, κατασκευασμένο στην Ινδία από τη συνεργάτιδα TVS.
  • Με πληθώρα επίσημων αξεσουάρ στην τυπικά υψηλή ποιότητα της φίρμας.

Κινητήρας

 
Η “ανάποδη” διάταξη του κινητήρα, δίνει οφέλη τόσο στην πιο ευθεία εισαγωγή, όσο και στην ευεργετική για το κράτημα φόρτιση του μπροστινού τροχού, λόγω της κλίσης του κινητήρα, σε σχέση με ενός άλλου συμβατικής διάταξης. Παράλληλα, προσφέρει μικρότερο μεταξόνιο επιτρέποντας τη χρήση ενός μακρύτερου ψαλιδιού, γεγονός που επίσης παρέχει πλεονεκτήματα στο κράτημα. Η εκκίνηση γίνεται με μίζα, ενώ το G 310 R έχει σχετικά μετριοπαθή συμπίεση στο 10.6:1. Στους εκκεντροφόρους, έχει γίνει κατεργασία DLC για μεγαλύτερη αντοχή, ενώ κι ο κύλινδρος έχει επίστρωση Nicasil. Ο ψεκασμός έχει μπεκ 42 χιλιοστών, ενώ ελαφρύ είναι το πιστόνι για μικρότερη αδράνεια. Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4, και προορίζεται για πώληση σε παγκόσμια κλίμακα.

Πλαίσιο


Ατσάλινο είναι το πλαίσιο χωροδικτύωμα, ενώ αφαιρούμενο είναι το υποπλαίσιο. Το μεταξόνιο είναι 1.374 χιλιοστά, η κάστερ 102.3 χιλιοστά, ενώ το ψαλίδι έχει μήκος 650 χιλιοστά. Το ανάποδο πιρούνι έχει καλάμια διαμέτρου 41 χιλιοστών, ενώ η διαδρομή του τροχού βρίσκεται στα 140 χλστ. Πίσω, το μονό αμορτισέρ έχει διαδρομή 131 χλστ. Οι τροχοί είναι αλουμινένιοι, διαστάσεων 3.0x17 μπροστά και 4.0x17 πίσω. Στα φρένα βρίσκουμε μια τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά, που πιάνει σε δίσκο 300 χλστ., και μια διπίστονη δαγκάνα πίσω και δίσκο 240 χλστ.

Ενδείξεις ψηφιακής οθόνης


Δυστυχώς, και περιέργως, στις φωτογραφίες της BMW ΔΕΝ περιλαμβάνονται φωτογραφίες λεπτομερειών, ούτε έτσι και οργάνων. Παρόλα αυτά το δελτίο τύπου μιλάει για μια μεγάλη οθόνη υγρών κρυστάλλων με τις ενδείξεις να περιλαμβάνουν κοντέρ, στροφές κινητήρα, ταχύτητα κιβωτίου, ολικό χιλιομετρητή (μερικό;), θερμοκρασία κινητήρα, στάθμη βενζίνης, απόσταση μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, μέση κατανάλωση, μέση ταχύτητα και ρολόι.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 19:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Concept Stunt G 310 BMW eRR »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon