.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 09:55

BMW Concept Stunt G 310

 

Μονοκύλινδρο stunt concept

 

Η BMW έκανε αρκετά σαγόνια να πέσουν στο πάτωμα, παρουσιάζοντας το εντυπωσιακό Concept Stunt G 310, στο μεγαλύτερο σαλόνι μοτοσυκλέτας στη Νότια Αμερική, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Το Concept Stunt G 310 δεν είναι ένα ακόμη γυμνό μοντέλο με stunt εμφάνιση. Αντίθετα, πρόκειται για ένα καθαρόαιμο, hardcore stunt bike -φυσικά δίχως εξοπλισμό δρόμου-, που σχεδιάστηκε με τη βοήθεια του απερχόμενου θρύλου της stunt σκηνής, τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή, και επί σειρά χρόνων επίσημου stunt rider της ΒMW, Chris Pfeiffer. 

Μικρές διαστάσεις, μεγάλη ευελιξία


Σύμφωνα με τη BMW, το Concept Stunt G 310 συνδυάζει τις ιδιότητες του τίτλου μας, με την αρωγή του νέου, compact μονοκύλινδρου κινητήρα -ενώ ακριβώς εδώ βρίσκεται το μεγάλο νέο, καθώς αυτός ο κινητήρας θα εξοπλίζει τα μονοκύλινδρα μοντέλα παραγωγής της φίρμας.

Ο κύλινδρος έχει κλίση προς τα πίσω, ενώ η κυλινδροκεφαλή έχει περιστραφεί κατά 180 μοίρες, σε σχέση με ένα συμβατικό κινητήρα, με την εξαγωγή να βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητήρα. Έτσι, το μοτέρ μπορεί να τοποθετηθεί σε ιδανική θέση πάνω στη μοτοσικλέτα, ενώ την ίδια στιγμή οι τεχνικοί της εταιρείας μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν ένα κοντό μεταξόνιο, παρά το μακρύ ψαλίδι, δημιουργώντας μια ευέλικτη γεωμετρία, δίνοντας τον βέλτιστο έλεγχο στον αναβάτη. Το μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας είναι χαμηλό, ενώ η ουρά είναι ανασηκωμένη. Όλα για ταχύτατες αλλαγές κατεύθυνσης, και δυναμική οδήγηση.

Με το να μετακινηθεί η εισαγωγή στο μπροστινό μέρος, η BMW είχε μια ιδιαίτερη ιδέα, καταφέρνοντας να τοποθετήσει το τελικό της εξάτμισης ΚΑΘΕΤΑ, κάτω από τη σέλα και μεταξύ κινητήρα και συνδέσμου του αμορτισέρ! Έτσι κατάφεραν να προστατεύσουν σχεδόν καθολικά το τελικό από τις πτώσεις, καθώς δεν προεξέχει, και δεν περιορίζει την ελευθερία κινήσεων του stunt rider. Και παρόλο που δεν θα το δείτε, η BMW αναφέρει πως... θα το ακούσετε -Akrapovic γαρ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στο όμορφο ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο της μοτοσικλέτας, αλλά και στο γλυπτό ψαλίδι με την ενισχυτική, διάτρητη γέφυρα.

Όλα τα καλούδια για stunt riding

 
Η ευθύνη έπεσε στον Chris Pfeiffer, και εκείνος εξόπλισε το Concept Stunt G 310 με ότι μπορεί να χρειαστεί ένας stunt rider. Παρόλα αυτά, εντύπωση προκαλεί το πίσω γρανάζι, που είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από ότι σε μια συμβατική μοτοσικλέτα -το μονοκύλινδρο μοτέρ βοήθησε στο να κρατηθεί μικρό.

Το γκάζι κλειδώνει σε όποια θέση θέλεις, ώστε να μπορούν να εκτελεστούν τρικ δίχως χέρια, ενώ φυσικά υπάρχει και λεβιές για το πίσω φρένο στο χέρι -για το μεσαίο δάχτυλο. Έτσι στο πίσω δισκόφρενο, βρίσκουμε 2 δαγκάνες, με τη μία να είναι... ακτινική! Μαρσπιέ έχουν τοποθετηθεί πίσω και κάτω από τη σέλα, αλλά και στον μπροστινό τροχό, ώστε να μπορεί να βάλει εκεί τα πόδια του ο αναβάτης. Τα κάγκελα στον κινητήρα προστατεύουν στις πτώσεις, ενώ η stunt ουρά έχει εξελιχθεί από τη BMW, και διαθέτει μοναδικό, πρωτότυπο σχήμα, έχοντας κατασκευαστεί από ένα κομμάτι αλουμινίου, διαθέτοντας κενό στο κέντρο της, για να τοποθετεί το πόδι του ο αναβάτης!

Έντονα χρώματα, φόρος τιμής στη Βραζιλία

 
Αν αναρωτηθήκατε για τα χρώματα, να σας πληροφορήσουμε πως ο συνδυασμός που χρησιμοποιήθηκε στο Concept Stunt G 310 βασίζεται στα χρώματα της βραζιλιάνικης σημαίας, σε σύγχρονη απόδοση. Πράσινα και κίτρινα φλούο χρώματα, με τη σημαία μάλιστα της Βραζιλίας τοποθετημένη στα προστατευτικά πλαϊνά πλαστικά στο ψυγείο.

Φωτογραφίες στατικές

Φωτογραφίες κίνησης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 20:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW C 650 Sport & C 650 GT 2016 BMW G 310 R. Παρουσιάστηκε επίσημα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon